Food

Peren en Speculaas Crumble

Ik vind een seizoenswisseling altijd heel bijzonder. Het weer veranderd, ik ga me anders kleden en ik ga ook anders eten. Want een nieuw seizoen betekend nieuwe ingrediënten. Eén van mijn favoriete ingrediënten van de herfst zijn peren en speculaas. Vandaag combineer ik de twee tot een heerlijke traktatie.

Ik ontdekte deze combinatie vorig jaar toen ik een peren-speculaaskruimeltaart had gebakken. Eerlijk waar, het smaakt misschien nog beter dan normale appelkruimeltaart. Nu heb ik vaak geen zin of tijd om zo een grote taart te maken. Daarnaast is zo’n hele taart ook te veel om met zijn tweeën op te eten. Om toch van dit lekkernij te genieten heb ik het recept versimpelt naar een kleinere variant. Geinspireerd op het typisce amiraanse ‘apple crumble’ recept, heb ik mini kruimeltaartjes van peer gemaakt. Zie hier hoe gemakkelijk en snel je deze peren en speculaas crumble kan maken.

Ingrediënten voor 2 personen
2 peren
150 gram suiker
2 eetlepels kaneel
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram roomboter (op kamertemperatuur)
4 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout

Recept:
Leg de roomboter alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Schil de peren en snij ze in blokjes.

Voeg de kaneel en 50 gram suiker toe. Roer het geheel goed door en verdeel de perenblokjes over twee kleine ovenschalen.

Het kruimeldeeg is heel simpel met de hand te maken. Kneed met je handen een kruimelig beslag van boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en natuurlijk de speculaaskruiden. Deze kruiden zijn de sleutel van het recept. Dat geeft net dat extra herfst gevoel.

Verdeel het kruimelige deeg over de twee schaaltjes met peren. Let er op dat er niet te veel sap van de peren in het schaaltje is gelekt. Giet eventueel eerst wat weg voordat je de topping eraan toevoegt.

Bak de peren en speculaas crumble voor 20 a 30 minuten op 200 graden.

Ook hierbij vind ik deze peren-speculaas variant lekkerder dan de wel bekende apple crumble. Het is net of je een mini perentaartje eet. Heerlijk voor bij de koffie, of als toetje met ijs en slagroom. Dit recept gaat zeker op mijn lijst met mogelijke kersttoetjes.

Naar welk soort eten hunker jij tijdens de herfstmaanden?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jose 28/10/2017 at 18:27

  Oh lekker ga ik een keer proberen. Doe ik alleen wat minder suiker erin. Peren zijn toch al zoet. Je gaat het horen

 • Reply Arjanne 23/10/2017 at 17:34

  Ohh dit ziet er zo lekker uit! & We hebben toevallig in de kelder nog een hoop peren staan, dus…. Heerlijk herfstig ook!

 • Reply Eveline Fleur 05/10/2017 at 08:55

  Oh wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik ben dol de combinatie van peer en kaneel. <3

 • Reply Kelly 05/10/2017 at 08:52

  Oh dit lijkt me heerlijk! Ik ga je receptje zeker opslaan en proberen 🙂

 • Leave a Reply