Food

Tony’s Chocolonely chocolademelk recept

De herfst heeft officieel zijn entree gemaakt en dat was goed te voelen. De afgelopen weken waren zo guur. De straat stond helemaal blank door de vele regen en harde wind. Dan blijf ik liever binnen zitten met een grote kop chocolademelk. Nu kan je ervoor kiezen om chocolademelk te maken met cacao poeder, maar je kan het ook iets specialers maken. De chocoladerepen van Tony’s Chocolonely staan erom bekend om hun bijzondere smaken. Zoals de ultieme favoriet “karamel zeezout”. Je kan van deze heerlijke repen ook warme melkchocolade maken in iedere smaak die jij wilt? Hoe lekker klinkt dat? Lees hier het recept.

Benodigdheden:
300 ml volle melk
Tony’s Chocolonely chocoladereep naar keuze

Recept:
Verwarm de melk tot het zacht kookt. Voeg kleine stukjes van de chocolade toe (ongeveer de helft van de reep). Roer het geheel goed door tot alles gesmolten is. Giet het in een grote beker en maak het af met een grote toef slagroom. Genieten maar.

De typische smaak van Tony’s Chocolonely zeezout en karamel is goed te proeven. In het begin moest ik er even aan wennen, maar uiteindelijk smaakte het heel goed. Naast karamel zeezout heb ik ook melk stoofpeer en witte chocolade met framboos en knettersuiker geprobeerd. De stoofpeer melkchocolade versies lukte net zoals de zeezout versie uitstekend. Hierbij was een lichte hint van stoofpeer te proeven. Daarin tegen was de witte chocolade met framboos en knettersuiker een totale mislukkeling. Dit leek meer op een soep met klonten. Ik weet niet of dit door de witte chocolade of door het knettersuiker komt. Ik gok dat het een combinatie van beide is.

In ieder geval is dit een leuke manier om heel gemakkelijk nieuwe smaken uit te proberen. Welke smaak van Tony’s Chocolonely zou jij graag als warme chocomelk willen proberen?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Florence 26/09/2017 at 22:06

  Mooie foto’s!

 • Reply Manon 22/09/2017 at 16:51

  Zo zo dat ziet er heerlijk uit en tony’s is mijn favoriete chocolade haha

 • Reply Roos | Soitsrose 22/09/2017 at 15:12

  Dit klinkt wel echt heel lekker!

 • Reply Sarah 22/09/2017 at 10:37

  Ooohhh heerlijk! Ik ga vanavond lekker aan een kop chocomelk. Die foto’s 😍

  • Reply Renate 22/09/2017 at 19:26

   Ik krijg er ook elke trek van als ik naar de foto’s kijk, hihi 😁

 • Reply Eveline Fleur 22/09/2017 at 07:37

  Zooo dat ziet er echt heel lekker uit zeg! Hele mooie foto’s. Ik vind witte chocolademelk ook altijd heel erg lekker, alhoewel het wel erg zoet is. 🙂

  • Reply Renate 22/09/2017 at 19:27

   Ik heb nog nooit witte chocolademelk gedronken. Daarom vond ik het wel erg jammer dat deze versie mislukt.

  Leave a Reply