DIY & Creatie, Inspiratie

Maak een gallery wall met meer dan alleen foto’s.

Heb je een lege muur die je nog graag wilt vullen? Denk dan eens aan een gallery wall. Vul de muur op met losse items die samen een groter geheel vormen net zoals in een kunstgalerie. Beperk jezelf niet alleen tot foto’s en posters er is zoveel meer leuks om te gebruiken. Ik ging de uitdaging aan en ben opzoek gegaan naar andere items die je kan toevoegen aan een statement wall.

Om het wat gemakkelijker te maken heb ik de items in drie categorieën verdeelt: Herinneringen, praktisch en decoratie. Per onderdeel laat ik zien wat ik heb gevonden en wat je eventueel er nog meer aan kan toevoegen.

Herinneringen:
Dit is de categorie waar ik de meeste inspiratie voor had. Er zijn zoveel mooie voorwerpen met een herinnering erachter die je kan gebruiken voor je muur. Wat mij betreft zijn dit gelijk ook de leukste items. Door items te gebruiken met een verhaal er achter wordt het niet alleen mooi, het krijgt ook een emotionele waarde. Dat geeft het net een extra glans. Bijvoorbeeld, neem die ene hoed die je altijd op vakantie droeg. Hang het op en je wordt elke dag herinnerd aan het fijne gevoel van die leuke vakantie. Hetzelfde kan je doen met de souvenirs die je meeneemt. Iets anders dan souvenirs, neem alle mooie kaarten van je geliefde, vrienden of familie die zij speciaal voor jou hebben uitgezocht en aan je hebben gegeven. Met een knijpertje hang je het gemakkelijk op. Nog een ander voorbeeld dat nu veel te zien is, zijn gedroogde bloemen of planten in een glazen fotolijstje. In plaats van zomaar een bloem te nemen bewaar je er één van een speciale gelegenheid, zoals de eerste date of misschien wel je bruiloft. Er zijn zoveel dingen met een mooie herinnering die je kan ophangen.  Kijk eens in kasten en lades, misschien vind je nog wel iets moois dat je niet wilde weg doen vanwege het leuke verhaal er achter.

Praktisch:
Mooie items die ook nog eens praktisch benut kunnen worden. Daar hou ik van. Een voorbeeld hiervan is mijn vitrinekastje van Sprinkel + hop. Het vintage item is al een plaatje op zich, maar het leuke eraan is dat ik het dagelijks kan gebruiken. Ik stop er mijn mooiste sieraden in. Elke dag open ik het kastje om mijn horloge er uit te halen en weer in te stoppen. Het geeft een luxe gevoel. Door een gebruiksvoorwerp aan de muur toe te voegen geef je de een gallery wall een extra doel. Het is niet alleen leuk om er naar te kijken, maar ook leuk om te gebruiken. Nog een leuk voorbeeld is een kalender of planner. Hang een klipbord aan de muur en klip wekelijks of maandelijks een nieuwe kalender op om je leukste plannen op te schrijven.

Decoratie:
Oké, eigenlijk alles wat aan de muur komt is decoratie, maar wat ik ermee bedoel is alles wat je mooi vind, maar niet onder de andere twee categorieën valt. Dat kan dus van alles zijn (lekker duidelijk he?). Dit is wel juist de categorie waarbij je naar bijzondere items op zoek kan gaan.  Voor unieke spullen ga ik graag naar de vintage en antiek markt. Dat is de plek om voor een schrijntje een mooie lijst op de kop te tikken. Zoals het gouden lijstje met twee kledinghangers eraan in de vorm van lelies. Heel eigenaardig, ik hou ervan. Je kan bijzondere spullen ook gewoon in de winkel vinden. Bijvoorbeeld een mooie lamp. Bij Karwei kan je dit neon lichtsnoer kopen waarmee je een woord of andere leuke vorm kan buigen. Hoe gaaf is dat als eyecatcher? Een ander decoratie item kunnen planten zijn. Hangplanten (Idee* gebruik deze DIY hanglanten) of airplants doen het heel goed als opvulling voor open plekken. Vooral airplants zijn heel gemakkelijk te bevestigen. Draai wat ijzerdraad om de onderkant van het plantje en bevestig deze aan een schroef of een spijker op de muur. Eén keer per twee weken bevochtigen met een plantenspuit. Easy peasy.

Het is heel leuk om al deze spullen te gebruiken, maar dat betekent niet per se dat je foto’s helemaal niet meer moet gebruiken. Dit biedt meer als een alternatief of optie naast je foto’s. Je kan foto’s ook in een ander jasje steken door ze bijvoorbeeld op canvas af te drukken, zoals bijvoorbeeld hier bij PosterXXL. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je foto op een ander materiaal af te laten drukken, zoals bijvoorbeeld op acrylglas of aluminium. Dan geeft het toch nog een ander effect.

Dit zijn mijn tips voor alternatieve spullen te gebruiken om een gallery wall te maken. Het was een leuke uitdaging en het eindresultaat mag er zijn. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Esmee 25/08/2017 at 20:07

    Leuk! Heeft me zeker inspiratie gegeven voor mijn art-room! Die clip op de muur is ook geinig, dan kan je heel gemakkelijk van plaatje/print wisselen… ik ben fan!

    • Reply Renate 26/08/2017 at 19:48

      Wat klinkt dat leuk een art-room. Maakt je daar kunst of hang je er kunst op?

    Leave a Reply