Inspiratie

De winkelstraat die je moet bezoeken in Den Haag

Dagje shoppen in Den Haag? Blijf dan niet alleen in de binnenstad rondhangen. Net buiten het drukke winkelcentrum heb je de Piet Heinstraat. Hier vind je onder andere unieke boetiekjes, concept-stores, tweedehands winkels en bijzondere eetcafés, zoals mijn ultieme favoriet het kattencafé. Lees verder voor mijn favoriete winkels in de Piet Heinstraat.

Concept-store WAUW

De winkel waar ik altijd even naar binnenstap is de concept-store Wauw. Dat is ook gelijk het eerste woord wat mij te binnen schiet tijdens het betreden van de winkel. Wauw, wat ziet het er mooi uit! Boven mij hangen glazen bollen met daarin verschillende air-plants. Tussendoor zweven er roze kwalletjes gemaakt van glas. Op tafel staan prachtige handgemaakte sieraden. Tussendoor liggen er exotische schelpen en gedroogde bloemetjes in glazen potjes. Wanneer ik naar achteren loop popt er nog een kamertje op. Hier staat nog meer moois, zoals planten, bloempotten, opgezette diertjes, fotolijstjes, posters en nog meer interieur accessoires. Eerder dit jaar had ik er een ananasplant gespot. Hoe leuk is dat? De winkel is een combinatie van een groene oase en een creatieve geest. Heel leuk om cadeautjes te scoren, stiekem nog leuker om het zelf te houden. Binnenkort komt er een vernieuwde website. Voor nu check de social media kanelen Facebook en Instagram kanalen voor meer informatie en geef het gelijk even een like.


Present Living


Nog zo’n winkeltje voor hebbedingetjes is “Present Living”. Hier vind je grote en kleine brocante spulletjes om je interieur op te leuken. Van een vintage servieskast tot aan kleine potjes. Zelf ben ik weg van de oude schoolkaarten die ze verkopen. In dit kleine winkeltje is elk hoekje gevuld met mooie eyecatchers. Voor zo een klein winkeltje hebben ze goed gebruik gemaakt van de ruimte. Want ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat ze elk hoekje hebben gevuld. Zo kan je gemakkelijk 10 minuten op 1 vierkante meter staan en nog steeds niet alles hebben gezien. Wat ik de kracht van Present Living vind, is dat het ondanks de drukte wel een geheel vormt. De stijl vind ik zelf het meest op een ‘Ibiza’ interieur lijken. Lichte meubels en accessoires met een verwassen witte look waardoor de natuurlijke materialen zoals hout toch nog zichtbaar zijn. Dus ben je nog op zoek naar leuk brocante interieur en accessoires in Ibiza stijl? Neem dan zeker een kijkje bij Present Living of bezoek de Facebook of Instagram pagina voor de laatste updates.

 

 

Tweedehands winkel Laveko


Mocht je van het struinen door tweedehands spullen houden dan zit je ook goed in de Piet Heinstraat. Er zitten meerdere tweedehands winkels in de straat. Eén van die winkels is Laveko. Je zal de winkel niet kunnen herkennen aan de naam, want die is nergens op de winkelruit of ergens anders zichtbaar. Ik herken het altijd aan de groene ruitstickers. Dat de naam niet is weergeven vind ik ook heel typisch aan deze winkel. Het oogt namelijk allemaal een beetje rommelig. Niet dat dat erg is hoor. Dat brengt ook weer de sfeer van een tweedehands winkel met zich mee. Binnen staat het dan ook helemaal vol met mooie en ook lelijke spullen (het blijft een kringloop). Als je goed kijkt vind je er altijd wel iets moois tussen. Ik vind het heerlijk om een beetje te rommelen en te speuren naar een bijzondere schat. Mijn eksteroog valt altijd wel op iets glimmends. Bijvoorbeeld een koperen gietertje of zilveren servet houders. Liefhebbers van deze metalen zitten hier wel goed.

 

Kattencafé Ditjes & Katjes

Na alle winkeltjes te hebben afgestruind is het natuurlijk heerlijk om neer te ploffen en iets te eten en drinken. In de Piet Heinstraat hebben ze meerdere leuke eettentjes. Maar als ik nou zeg dat het allemaal ook kan met een kat op je schoot? Ditjes & Katjes is het eerste kattencafé in Den Haag. Voor alle katten en dierenliefhebbers een echte aanrader. Naast dat je kan genieten van een lekkere kop koffie en stuk taart kan je ook helemaal tot rust komen door het knuffelen met de zes katten die er rondlopen. Wat ik zo fijn vind aan het café is dat er een rustige sfeer hangt en het volledig in het teken van het welzijn van de katten staat. Zo hebben ze genoeg slaapplekjes, speeltjes en er is een ruimte om te kunnen wegtrekken wanneer de drukte te veel wordt. Ook zijn er een aantal regels waaraan je je als bezoeker moet houden. Zoals het niet oppakken of  het niet aaien van de poesjes als ze slapen. Het kan dus zo zijn dat alle katjes liggen te snurken wanneer jij er bent. Mijn tip is dan, pak een speeltje en rammel er wat mee of laat het langzaam wegkruipen. Binnen de kortste keren zitten er vier katten om je heen. Wil je er verzekerd van zijn dat je een bezoekje kan brengen aan het kattencafé? Maak dan telefonisch een reservering. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Vanaf het centrum is de Piet Heinstraat makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer, maar ook heel gemakkelijk aan te lopen. Vanaf het paleis Noordeinde is het maar 10 minuten lopen. Dan kan je gelijk alle hotspots op het Noordeinde ook bezoeken.

Zijn jullie al bekend met de Piet Heinstraat?
Zouden jullie vaker dit soort hotspot artikelen willen lezen? Bijvoorbeeld van andere winkels of straten in Den Haag en omstreken?

Liefs, Renate

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Angelina 21/08/2017 at 11:08

    Ohh wat leuk! Ga ik zeker even opslaan voor een volgende keer dat ik in Den Haag ben. 🙂

  • Reply Manon 17/08/2017 at 12:45

    Ik ben al lang niet meer in den haag geweest, maar een keertje doen!

  • Leave a Reply