Persoonlijk

De avonturen van Aura Miauwra #6

Voor alle catlady’s hier is weer een artikel over de avonturen van mijn kat Aura Miauwra. Inmiddels alweer artikel nummer zes. Ik blijf het leuk vinden om plaatjes te schieten van Aura en deze met jullie te delen. Het is tenslotte zo een mooie poes. Daarnaast heb ik ook nog kleine leuke verhaaltjes achter de plaatjes. Lees snel verder.

Naast dat katten heerlijk zacht zijn om mee te knuffelen, kunnen ze nuttig zijn als ongedierte bestrijder. Oorspronkelijk werden katten gehouden om muizen in huis te vangen. Gelukkig hebben wij die niet. Onze huistijger jaagt daarom op vliegen. Daar ben ik echt heel blij mee. Ik heb een hekel aan vliegen in huis. Naast dat ik het vies vind is dat gezoem boven mijn hoofd heel irritant. Aura komt dus in actie om die herrieschoppers een lesje te leren. Als een acrobaat vliegt ze door de kamer. Ze springt hoog in de lucht om een vlieg te pakken. Soms springt ze zo hoog dat ze bijna een salto maakt. Ik probeer steeds om die mooie sprongen vast te leggen. Helaas tot op heden is het nog niet gelukt. Aura is zo snel. Wel kon ik deze leuke foto nemen waarbij ze een vliegje van het plafond probeert te pakken. Gelukkig heeft ze geen last van hoogtevrees.

Als ze dus een vlieg heeft gevangen, hebben wij haar geleerd dat ze deze moet uit spugen. Je weet maar nooit wat zo een vlieg bij zich draagt. Naar mijn idee voorkomt het dat ze wormpjes krijgt. Als beloning geven we haar een kattensnoepje. De bovenste foto’s laat heel goed zien hoe dat te werk gaat. Als eerste de grote ogen van nieuwsgierigheid en het smeken(à la Puss in Boots) waarna de aanval volgt. Haha, ik moet er steeds om lachen als ik er naar kijk.

Tijdens deze zomermaanden zit Aura bijna heel de dag op balkon. Vanaf daar bespied ze iedereen die beneden langs komt lopen/rijden. Ik vind het best zielig dat ik haar geen grotere buitenruimte kan geven. Het liefst wil ik haar een tuin geven waarin ze heel de dag kan rondstruinen en in het gras kan rollen. Aangezien Aura nog nooit gras heeft gezien leek het mij leuk om een bakje met gras te vullen. Zo kan ze op balkon toch een beetje het tuinleven ervaren. Helaas! Helaas! Katten blijven katten. Na er even aan te hebben gesnuffelt en er een pootje op te hebben gelegd, wordt de kattentuin volledig genegeerd. Ze is er zelfs een beetje bang voor. Haar pootjes blijven schoon.
Moraal van het verhaalt. Sloof je niet teveel uit. Katten zijn eigenwijze wezens. Dan maar chillen op bed met een blaadjes motief.

 

Vinden jullie het nog steeds leuk om verhalen te lezen over Aura Miauwra?

Liefs,

Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ilona Wielinga 17/08/2017 at 19:30

  Aah wat een cutiee. Superleuk om dit zo ook te zien zeg!

 • Reply laura 11/08/2017 at 11:56

  wat een schatje! dat met die vliegen doet me gelijk denken aan afgelopen nacht toen ik om 5 uur wakker werd van een irritante mug..

 • Reply Marjoleine 10/08/2017 at 09:07

  Awww ze is echt knap! wat goed dat jullie haar hebben geleerd dat ze vliegen uit moet spugen, hoe heb je dat gedaan? Lijkt me best lastig, ze zijn zo eigenwijs..

  • Reply Renate 10/08/2017 at 10:51

   Dat ging eigenlijk vrij makkelijk. Als ze een vlieg had gevangen dan gaf ik gaar gelijk een snoepje. Die zijn natuurlijk veel lekkerder.

  Leave a Reply