Food

Marshmallow taartje voor op de BBQ

Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt. We gaan massaal naar buiten en de BBQ is allang weer van zolder gehaald. Buiten dineren vind ik heel erg gezellig. Gezellig een beetje rondhangen terwijl het eten boven het vuur hangt. Een ideale afsluiter is vaak een marshmallows aan een stok boven het vuur.

Voor ieder die bij het toetje iets luxer wil uitpakken, maar er niet al te veel werk van wil maken, kan dit recept voor marshmallow taartjes voor op de barbecue proberen.

Benodigdheden:
– Bakje van aluminiumfolie
– Marshmallows
– (Bostogne) koek
– Stukje pure chocolade
– Zomerfruit bijvoorbeeld aardbeien en frambozen

Recept:
Stap 1:  zet het aantal benodigde aluminiumfolie bakjes klaar. Reken één bakje per persoon. verkruimel de bostognekoeken tot kleine stukjes. Bedek de bodem van het bakje met een koeklaag.

Stap 2: Voeg vervolgens 5 tot 6 marshmallows er aan toe. Het zal even proppen worden, met zo krijg je wel het beste resultaat. Marshmallows zetten bij warmte uit en na het afkoelen krimpen ze meer dan de oorspronkelijke volume. Voeg daarom zoveel mogelijk toe om geen gebakken lucht over te houden.

Stap 3: Stop als laatste 3 kleine stukjes pure chocolade (niet te veel, anders krijg je een chocobad) en wat fruit tussen de marshmallows in. Top af met wat koekkruimeltjes.

De taartjes zijn klaar voor op de barbecue. Laat het goetje smelten en flambeer eventueel de bovenkant. Naast een BBQ kan je ze natuurlijk ook in de oven stoppen. Dan hebben ze 6 minuten nodig om 180 graden. Eet smakelijk!

Met dit recept kan je hele leuke variaties maken. In plaats van pure chocolade kan deze vervangen door Nutela, karamel of pindablokjes (Reeses). Het fruit kan je vervangen voor noten en met het soort koek kan je eindeloos variëren. Het is dan ook heel leuk voor kinderen (en grote kinderen) om zelf eigen taartje te maken. Voor ieder wat wils.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply