DIY & Creatie

DIY | Floppy hats with writting

Ik zie ze op Pinterest continu op poppen. Grote flaphoeden met teksten erop. Ook wel vernoemd als “fLoppy hats with writting”. Het ziet er zo heerlijk zomers uit. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een warme bestemming met een fijn strand erbij. Dan nog een lekker koel drankje in je handen en je dag kan niet meer stuk. Het meest leuke aan deze hoeden vind ik de tekst die op de flap staat. Dat geeft het net iets meer karakter.

Het in elkaar knutselen van zo een hoed is vrij gemakkelijk. Je kan het op vele verschillende manieren uitvoeren: borduren, verven of het vast lijmen van lint/pailletten (klik op de link voor de tuttorials bij andere bloggers). Zelf heb ik het laatste toegepast. Ik kon het natuurlijk niet laten om dit met jullie te delen en zelfs niks te maken. Dus ik ging aan de slag.

Voor het maken van de tekst gebruik ik juttetouw, textiellijm en wat spelden. Op internet zocht ik een handgeschreven lettertype die het woord ‘bon voyage’ (goed reis) spelde. Deze probeerde ik na te maken met het touw. TIP: begin bij de laatste letter en werk zo naar het begin. Dan weet je zeker dat je geen touw tekort komt. Zodra ik te vrede was over een stuk tekst zette ik deze vast met de spelden. Zo kan je precies te werk gaan zonder de hoed te bewerken met stift. Eenmaal blij met het geheel lijmde ik het stuk voor stuk vast aan de hoed .  Et voilà! Je hebt een zomerse hoed met een persoonlijk tintje. Kom maar op met dat zonnetje.

 Ik kan me voorstellen dat je niet altijd alles zelf wilt maken. Het is ook wel eens gemakkelijk om te kopen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar flaphoeden met een tekst erop. Veelal kwam ik bij online winkels uit, maar bij Esprit liggen ze ook in de winkel. Wel zo gemakkelijk als je het gelijk wilt passen. Een hoed zit op ieder hoofd toch weer anders. Zie hier een aantal links met leuke hoeden die ik heb gevonden. De naam van de link is de tekst die op de hoed staat.

Salty Hair | Head in the Clouds | Vacay | Summer Love | I’m Busy | Always on Vacay | Out of office | Extremely busy | eat beach sleep |

Binnenkort ga ik op vakantie en mijn hoed gaat zeker mee! Goed tegen de zon en een knipoog naar ieder die het leest. Wat vind jij van deze hoedentrend?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply