Fashion & Beauty

Maak van jou vakantiefoto een ketting

Graag deel ik met jullie knutselprojecten om dingen te personaliseren. Een eigen ding hebben dat niemand anders heeft vind ik heel tof. Vandaag laat ik voor mij en misschien ook voor jou een nieuwe ontdekkingen zien over het eigen maken van jou spullen. Ik heb het dan over het graveren van sieraden.
Het graveren van sieraden ken je vast wel. Maar wist je dat naast de gebruikelijke naam en datum het ook mogelijk is om een foto te  laten graveren? Ik kende het voorheen nog niet. Het leek mij dan ook heel tof om het uit te proberen. Via Names4Ever heb ik een kettinghanger laten maken.

Het graveren van een foto werkt als volgt.  Je kiest een foto van jouw favoriete persoon of ding. Het concept is oorspronkelijk bedoelt om portretten te graveren, maar je kan ook een beetje buiten de regeltjes om werken door een  foto  te kiezen van een voorwerp, dier of omgeving. Zelf zou ik geen hanger met een portret van een geliefde omdoen. Ik hou meer van indirecte herinneringen, zoals een symbool. Daarom heb ik een foto van palmboom gekozen. Deze heb ik gemaakt op één van mijn vakanties naar Portugal. De palmboom staat symbool voor de leuke herinneringen die ik al die jaren daar heb meegemaakt.

Wanneer je hebt gekozen wat jouw onderwerp wordt, is het van belang om te kijken of  de foto wel  geschikt is om te laten graveren. Let erop dat het onderwerp er duidelijk opstaat. Het liefst met een zo effen mogelijke achtergrond. Daarbij speelt de kwaliteit van de foto ook een rol. Het formaat van 700 x 700 pixels wordt als het meest ideaal gezien, maar groter kan natuurlijk ook.

Als dat klaar is dan kan je de foto opsturen en een mooie hanger uitkiezen. Naast vierkant is er ook keuze uit rond,ovaal en hartjes vormen. Kies er één met of zonder lijst. De geavanceerde graveermachine doet de rest. Names4ever maakt gebruik van een speciale techniek waarmee de gravure donker wordt gemaakt. Hierdoor is de afbeelding op het sieraad gedetailleerd en duidelijk zichtbaar.

Ik vind het bijzonder dat het graveren van foto’s kan. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit. De afbeelding is duidelijk te zien. Nu heb ik een leuk aandenken van een mooie herinnering om altijd bij me te dragen. Naast foto’s zijn er nog meer bijzondere dingen die je kan laten graveren. Bijvoorbeeld je eigen vingerafdruk. Ik blijf ik het een bijzonder een mooi iets vinden.

Wist jij dat je foto’s kon laten graveren?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel 20/06/2017 at 12:29

    Wat is dit tof zeg! ziet er goed uit

  • Leave a Reply