Food

Gezonden Pina Colada smoothie

Een typisch zomerse cocktail is de Pina Colada. Dit drankje heeft een frisse smaak van ananas, samen met de kokosmelk laat het je wanen alsof je op een bountyeiland bent. Heerlijk drankje voor een zwoele avond na een lange stranddag. Nu ben ik zelf niet zo een alcohol drinker, maar de smaak van ananas en kokos spreekt mij wel heel erg aan. Daarom heb ik mijn eigen variant op dit alcoholische drankje in de vorm van een gezonde smoothie. Zie hier mijn recept.

Recept voor 2 glazen:
250 gr Ananas
250gr Mango
100 gr Kokos stukjes
100 ml water
Blender

Uit gemak gebruik ik vaak bevroren fruit om deze smoothie te maken, maar het kan natuurlijk ook met vers fruit. Wanneer je vers fruit gebruikt kan je een aantal ijsblokjes toevoegen om het geheel kouder te maken. Misschien ook leuk om te weten, voor het maken van al mijn smoothies gebruik ik de Nutribullet. Je weet wel, die ene van tv. Normaal ben ik niet gevoelig voor de producten die ze op Tel Sell of Teleshopping laten zien, maar na flink wat recensies te hebben gelezen en gezien was ik overtuig dat dit de blender was die ik wilde. Binnen 10 seconde heb ik een klontvrij mengsel. Ideaal kan ik je vertellen.

Deze Pina Colada smoothie smaakt natuurlijk niet precies als de gelijknamige cocktail. Je kan het eerder zien als een inspiratie. Maar in een mooi glas met een parapluutje smaakt het wel heerlijk zomers.

Wat is jouw favoriete smoothie?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jose 10/06/2017 at 12:33

  Zo ga ik ook maken . Ziet er heel lekker uit. Zal dat ook met de staafmixer gaan.

  • Reply Renate 19/06/2017 at 17:32

   Ja hoor, dat denk ik wil. Ik weet alleen niet of je dan alle klontjes eruit krijgt. Kokos is natuurlijk vrij hard. Probeer zou ik zeggen.

 • Reply Manon 09/06/2017 at 19:09

  Ohmmmm dit is echt een smoothie voor mij! ziet er lekker uit

 • Leave a Reply