DIY & Creatie, Interieur

DIY| Zo maak je simpel en snel een originele lamp

Vandaag werk ik samen met Straluma. Dit is een webshop met hele mooie en bijzondere lampen. Van minimalistische lichtjes tot echt eyecatchers, je kan er van alles vinden. Het leuke is dat het geen doorsnee ontwerpen zijn. Ik hou wel van een beetje originaliteit in huis.

Zelf ben ik fan van peertjes met een vintage look. Zo eentje waar je het koperdraad van ziet gloeien. Het mooiste vind ik wanneer er meerdere bij elkaar hangen. Dat geeft zo een dromerig effect. Alsof er allemaal grote vuurvliegjes rondzweven. Helaas heb ik niet de ruimte om dat te realiseren. Ik heb nog wel plek voor een wandlampje.

Ik heb dus een mooie Edison stijl lampje gekocht met daarbij een pendelsnoer. Het enige wat ik nog nodig had was een ophangsysteem. Ik zou ik niet zijn als ik er geen originele twist aan zou geven. Ik heb een houten modelhand gebruikt als lampenstandaard.


Hierbij simpele tips hoe je zelf een originele wandlamp kan maken:

Stap 1:  Je neemt een chique vintage geïnspireerde lichtpeertje met bijpassend snoer. Je kan kijken bij Straluma voor mooie vintage lichtbronnen en hanglampen.

Stap 2: Deze stap is essentieel voor het unieke uiterlijk. Je gaat opzoek naar een originele houder. Iets waarmee je de lamp in kan zetten of omheen kan wikkelen. Kijk verder dan de woonaccessoiressen. Ik kwam op het idee toen ik in mijn huidige tekenwinkel van die mooie houten handmodellen zag staan.

Stap 3: De laatste stap is het in elkaar zetten en ophangen van de lamp. Waarschijnlijk heb je een voorwerp gekozen die niet bedoelt is om er een lamp mee op te hangen. Dan moet je een beetje creatief zijn en een ophangsysteem improviseren. Ik heb in de onderkant van de houten modelhand een ophanghaakje voor schilderijen ingeslagen. Met een schroef in de muur kan je het geheel goed ophangen. Hou natuurlijk wel rekening met het gewicht van de lamp. Voor het voorkomen van vallen van de lamp uit de houten hand kan je de fitting van de lamp aan de hand vast zetten met een schroefje.

Zo heb je heel simpel een originele wandlamp gecreëerd. Leuk ter decoratie en handig als leeslampje. Check ook de webshop van Straluma voor inspiratie of voor het vinden van een origineel lampje.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hermien - KouweKleren 22/06/2017 at 09:23

    Ik moest erg lachen om die laatste foto, het lijkt net of je een briljant idee krijgt! Klopt op zich ook, want ik vind het geniaal met die houten hand. Ik krijg allerlei leuke plannen voor nachtlampjes.

    • Reply Renate 22/06/2017 at 17:21

      Haha ja ik zie wat je bedoelt. Leuk toeval.

    Leave a Reply