Food

Verfrissende Watermeloen IJsjes

De zomer is de tijd van het fruit. Van aardbeien tot mango’s, meloenen enzovoorts. In deze tijd haal ik het liefst zoveel mogelijk fruit in huis. De plek om fruit te kopen is natuurlijk op de markt. En mag ik dan het geluk hebben dat Den Haag één van de grootste markten heeft van Europa. Ik heb me deze zomer voorgenomen om één keer in de twee weken een bezoekje te brengen aan de Haagse Markt om groente en fruit voor heel de week in te slaan. En omdat het op de Haagse Markt allemaal geen drol kost (excuse my french), wil ik soms nog wel eens te enthousiast inslaan. Zo kocht ik vorige keer een berg fruit met onder andere een grote watermeloen.  Die krijgen we met zijn tweeën natuurlijk nooit binnen een week op. Mijn oplossing…. IJSJES :D!

Watermeloen is een heerlijke dorstlesser die ik graag eet wanneer het buiten warm is. Of het nou warm is of niet. Je kan er ook andere heerlijke dingen met watermeloen maken, zoals waterijsjes of zoals het in de Engelse zeggen popsicles. De naam van de meloen zegt het al. De meloen bestaat uit veel vocht en daarom is het heel makkelijk om het in te vriezen. Het eindresultaat komt dicht in de buurt van een waterijsje.

watermeloen-saprecept-watermeloen-ijsjes

Voor het maken van 6 Watermeloen IJsjes heb je nodig:
1/4 watermeloen
staafmixer/blender
waterijsvormpjes (de mijne heb ik gekocht bij Xenos)
Yoghurt (optioneel)

Recept:
Het maken van watermeloen ijsjes is vrij simpel. Als eerst snij je de meloen in kleine stukjes. Deze pureer je met de staafmixer tot een egale massa. Mocht je niet zo fan zijn van de pitjes die in de meloen voorkomen, dan raad ik je aan om deze met een zeef te verwijderen. Als volgt giet je het egale mengsel in de ijsvormpjes tot twee centimeter boven de rand. Voor een extra frisse smaak dek ik het af met een beetje yoghurt. Voor de zoetekauw onder ons kan je de naturele yoghurt ook vervangen door fruityoghurt of roomijs.  Zet de ijsvormpjes in de vriezer en wachten maar…

waterijs-recept

zelf-fruitijs-maken

En zo simpel kan het zijn. Heerlijke frisse ijsjes die ook nog eens gezond voor je zijn. Ik zeg laat de zon maar komen. Ik kan me nu tegen de warmte weren.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Laura 18/08/2016 at 23:10

  Klinkt zo lekker fris en lekker! Best simpel om te maken, ga ik ook eens proberen!

 • Reply Suzanne 18/08/2016 at 19:48

  Klinkt echt verrukkelijk!

 • Reply Hannah || Basiliadou 14/08/2016 at 18:35

  MMM! Ziet er lekker uit! Met dit weer is het een echte topper… 🙂

  • Reply Renate 14/08/2016 at 20:52

   Jazeker! heerlijk voor een zwoele avond.

 • Reply Melle 12/08/2016 at 14:44

  Wat heerlijk, echt. WAUW!

 • Reply Frauke 12/08/2016 at 07:38

  Hmmm! Lijkt me heerlijk en zo verfrissend. Ik heb zelf nét een stuk watermeloen gesneden om tijdens m’n pauze op te eten vandaag, haha. Echt een van mijn favoriete zomerse soorten fruit! Ik denk dat wij zo’n hele meloen op een week stiekem zelfs wel opkrijgen :P. X

  • Reply Renate 14/08/2016 at 20:51

   Lekker zeg, eet smakelijk! Normaal gesproken zou ik ook een hele watermeloen binnen een week kunnen opeten. Maar ik zag zoveel lekkers op de markt dat ik iets te veel had gekocht. Ik kwam ook met 3 mango’s, 3 avocado’s, 2 bakken aardbeien en bramen en blauwe bessen thuis. Zoals ik al zei, iets te enthousiast geweest haha.

  Leave a Reply