Food

Salted Caramel Chocolate Chip Cookie

Zo’n een halfjaar geleden proefde ik eens de ‘o zo’ gehypte salted caramel chocolade reep van Tony Chocolonely.  En O wat is dit super lekker. Sindsdien zijn mijn smaakpapillen helemaal van slag. Waarom wist ik niet dat zoet en zout zo een lekkere combinatie zou zijn. Ik ben nu helemaal verknocht aan alles waar gezouten karamel in zit verwerkt.  Ik moest dan ook een keer zelf salted caramel maken. Via zoetrecept.nl vond ik een makkelijke uitleg voor het maken van deze goddelijke saus. Alleen saus is natuurlijk niet genoeg. Ik heb een grote pot saus om er tal recepten mee te maken. Vandaag laat ik de eerste versie zien. Een klassieke chocolate chip cookie met een laagje gezouten karamel.

salted-caramel-sausbaking-chocolatechip-cookies

Benodigdheden
– 250 gr Bloem
– 125 gr basterdsuiker
– 125 gr kristalsuiker
– 1 theelepel bakpoeper
– snufje zout
– vanillesuiker / vanille extract
– 180 gr boter
– 1 ei
– 200 gr mix van pure chocolade , havermout en pinda’s
– Salted caramel saus

Recept:
Verwarm de over alvast op 180 graden. Verwarm de boter in een pan tot een vloeibaar mengels.  Giet de boter in een kom samen met de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker of vanille extract. Meng het tot één geheel aan laat het mengsel op kamertemperatuur komen.

Giet ondertussen de bloem, baksoda en zout in een grote kom en roer dit door elkaar. Voeg het botermengsel. Roer het tot één geheel. Voeg als laatste de mix van pure chocolade, havermout en pinda’s toe samen met één ei. Kneed alle tot een grote deegbal.

Draai balletjes van circa 3 centimeter en druk deze een beetje aan. Verwarm de salted caramel saus in een pannetjes of magnetron. Dek de deegbal af met een klein laagje warme gezouten karamel.

Bak de koekjes 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes na de baktijd uit de oven.  Laat de chocolate chip koekjes volledig afkoelen voordat je ze kan nuttigen.

salt-caramal-cookies koekjes

Een heerlijk klassiek koekje met een zoute twist. Mocht je ook van gezouten karamel houden, dan is dit recept zeker een aanrader. Eigenlijk ieder recept met salted caramel is een aanraden. Naast de chocolate chip cookies heb ik ook de beroemde salted caramel brownies gemaakt. Die zijn stiekem nog veel lekkerder. Ik heb nog een grote pot met saus over. Genoeg om nog meer recepten mee aan te vullen. Zijn er nog suggesties?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Lily Laurel 28/03/2017 at 18:43

  Wat een heerlijk recept en prachtige foto’s!

 • Reply Miha Arink 29/10/2016 at 17:24

  Hallo Renate, ik heb het afgelopen half uur je blog een beetje ontdekt en ik heb gezien dat je erg mooie foto’s maakt. Ik vroeg me af welke camera je gebruikt. Ik ben dol op fotografie dus misschien kan je een keer een post maken over fotografie tips en tricks :).

 • Reply Monique | WritingMonique 29/10/2016 at 09:17

  Oeh! Ze zien er superlekker uit!

 • Reply C. 12/10/2016 at 18:04

  jammie wat zien ze er lekker uit! ik ben gek op chocolate chip cookies, karamel en pure chocola, dus dit is een ideaal recept! Kan je het recept voor de saus en de karamel brownies op je site zetten die lijken me echt heerlijk!

 • Reply Monique | WritingMonique 03/10/2016 at 09:31

  Oeh! Ze zien er heerlijk uit! 🙂

 • Reply Buy Nothing New: creatief met cadeautjes - KouweKleren 26/09/2016 at 07:01

  […] tegenop. Taarten zijn altijd geschikt voor feestjes, maar ook met zelfgemaakte likeur, jam, fudge, koekjes of chutney zul je veel mensen blij maken. Klus een mooie verpakking in elkaar, hang er een […]

 • Reply Isa 04/09/2016 at 23:30

  Ziet er super lekker uit, en ga ik zeker een keer maken!!
  Ik werk zelf in een chocolaterie/ijs winkel waar ze dus ook seasalt caramel ijs hebben en het is zoo onweerstaanbaar lekker.
  Dus mocht je een keer in de kleine hout straat in Haarlem zijn dan hoop ik dat ik je zie 🙂

  • Reply Renate 06/09/2016 at 23:13

   Dat klinkt echt heerlijk. Wat tof dat je in een chocolaterie/ijs winkel werkt. Ik zou heel de dag door snoepen hihi. Mocht ik een keer in Haarlem zijn, dan kom ik het winkeltje zeker opzoeken.

 • Reply Kleine Prinses 03/09/2016 at 11:04

  oh heerlijk!

 • Reply Arjanne 02/09/2016 at 18:27

  Mmmm… me hartje caramel 🙂 Ziet er heerlijk uit, zoiets moet ik echt eens proberen!

 • Reply Kelly 30/08/2016 at 16:22

  Ah dit ziet er super lekker uit!

 • Reply Sanne 30/08/2016 at 13:25

  Wauw. Dit ziet er zooo lekker uit! Nu wil ik koekjes!

 • Reply H* 30/08/2016 at 11:57

  Oh hou op, dit is weer veel te verleidelijk. Wat goed ook dat je die caramel 2 weken kunt bewaren, ik had geen idee. Ik maak graag fudge, misschien moet ik daar ook eens een gezouten variant van proberen.

  • Reply Renate 30/08/2016 at 13:23

   Ah ja fudge is zo lekker met zout. Ik krijg er gelijk trek in als ik eraan denk.

  Leave a Reply