DIY & Creatie, Fashion & Beauty

DIY | Chain and Loop Earrings

Soms klinkt een woord in het Nederlands zo suf dat ik het liever naar het Engels vertaal. Zo kwam het ook aan de orde tijden het bedenken van de titel van dit artikel.  “Chain and Loop Earrings” bekt lekkerder dan ” Oorbellen met een lusketting”.  Net zoals de populaire woorden ‘earcandy’ en ‘earparty’ klinkt een stuk beter dan wanneer je ze naar het Nederlands worden vertaald. Vandaag heb ik een leuke DIY gewijd aan het uitbreiden van je earparty.

De laatste maanden ben ik van het combineren van veel verschillende, maar kleine minimalistische oorbelletjes. Perfect om mooi uitgebreide earparty mee te maken. Zelf heb ik totaal 5 gaatjes in mijn oren zitten en kan ik al aardige verschillende combinaties maken. Voor inspiratie kijk ik vaak op Instagram en Pinterest onder de #earparty. Vooral de afbeeldingen met de ‘chain loop’ oorbellen ben ik van gecharmeerd.  Dit zijn kleine oorbellen met een kettinkje eraan die een loep maken naar achter de oorlel. Het lijkt op kleine oorringtjes, maar dan in de vorm van een ketting.  En wist je dat dit heel makkelijk zelf te maken is? Ik laat je het zien.

diy-jewellery-earringsdiy-chain-loop-earring

Benodigdheden:
Oorbel knopjes
Ketting (Tip: koop een klein dun armbandje of halsketting. Deze zijn vaak goedkoper dan losse kettingen aan te schaffen)
Grote en kleine ringetjes
Hanger (voor DIY 2)
Kleine gereedschap tangen

Stappen:
Voor de basis van deze oorbellen maak ik gebruik van een klein knopje. De truc is om aan het staafje van de oorbel een ketting te haken.

Stap 1: Meet om je oor hoeveel lengte je van de ketting nodig hebt.  Knip het overige gedeelte er vanaf.
Stap 2: Bevestig aan de ene kant van de ketting een klein ringetje en aan de andere kant een groot ringetje. Sluit alleen het kleine ringetje.
Stap 3: Bevestig het achterkantje van het knopje aan de grote ring en sluit deze.
Stap 4: Schuif het kleine ringetje over het staafje van de oorbel. Zet het achterkantje weer vast en het resultaat is een ‘Chain loop earring’.

ketting-oorbel

Voor een leuke twist kan je de ketting ook niet vastmaken aan de achterkant van de oorbel. In plaats daarvan kan je er een hanger aan bevestigen. Ik heb er een edelsteen aan gehangen. Voor deze tweede DIY vervang je in stap 3 het achterkantje van het knopje voor een hanger. Zoals je ziet veranderd dat gelijk de gehele uitstraling van de oorbel.

diy-chain-bar-loop-earring-earpartyearparty-earcandy

Eigenlijk is deze DIY zo simpel voor woorden, maar je moet het maar even weten.  Het handige is dat de kettingen op elk ander knopje te bevestigen is. Je zit dus niet altijd gebonden aan dezelfde oorbel. Ik ben erg benieuwd of jij al deze DIY kende? En hoe ziet jouw earcandy eruit?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Evelien 24/08/2016 at 20:38

  Even serieus vet respect dat jij hier het geduld en de creativiteit voor hebt. Mooi!

  • Reply Renate 26/08/2016 at 21:05

   Haha. Dankjewel. Geduld heb ik zeker, maar dit project was zo gepiept dat je er amper geduld voor nodig hebt.

 • Reply Heleen Schrijvershof 23/08/2016 at 21:34

  Heel leuk! Ik heb zelf twee gaatjes, maar denk er steeds meer naar om er meerdere te nemen. Maar tot nu toe vind ik het wel lastig omdat ik (doordat ik maar twee gaatjes heb) wel de neiging om gewoon twee dezelfde in te doen en dan heb ik ook nog een bril waardoor het snel too much wordt. Hmmm, klinkt als een luxeprobleem haha

 • Reply Rachel Kromdijk 23/08/2016 at 12:10

  WAUW wat heb je dit leuk gedaan zeg, ziet er super uit

 • Leave a Reply