Persoonlijk

De avonturen van Aura Miauwra #5

Je zou denken dat op een gegeven moment de verhalen op zijn over Aura Miauwra, maar deze maffe haarbal blijft de gekste avonturen beleven. De afgelopen maanden heeft ze me de stuipen op het lijf gejaagd met haar gestuntel. Lees snel verder voor de rest van het verhaal en de andere avonturen.

bored-cat

Zo rond mei en juni was ik druk bezig met het afronden van mijn studie. Voor niks en niemand had ik tijd, dus helaas ook niet voor Aura. Dat was duidelijk te zien. Het aandacht te kort van mij vond ze helemaal niks. Dagen lag ze passief en verveeld voor zich uit te staren. En als ze het niets doen zat was, dan was ze onophoudelijk aan het miauwen en aandacht zeuren bij Jo. Tja, die kon natuurlijk geen aandacht geven voor twee en dat resulteerde in een chagrijnig Aura. In die tijd heb ik wel medelijden gehad niet alleen met Aura, maar ook met Jo. Hij moest toen leven met een examen-stresskip die niet altijd het beste humeur had (ahum) en ook nog eens een sacherijnige kat.

plafondkrabpaal aura-miauwra-op-krabpaal

Na al die weken van genegeerd worden had Aura wel een mooi groot cadeau verdient. We hebben de oude krabpaal vervangen voor een nieuw exemplaar. Omdat ze heel erg van klimmen houdt en katten graag op hoge plekjes zitten, hebben we een krabpaal gekocht die tot het plafond reikt. Het uitzoeken van de krabpaal was gek genoeg nog een uitdaging. Veel krabpalen die ik op het internet vond waren niet lang genoeg of absurd duur. Uiteindelijk vonden we heel onverwachts de perfecte krabpaal in een klein dierenwinkeltje in leiden. Het was nog een grote klus om deze met het openbaar vervoer mee naar huis te sjouwen. Onze aankoop zat dan wel in stukken in een doos, maar deze woog toch zo’n zeker 20 kilo. Je snapt het al dat ik het tillen maar aan de man over liet. Thuis was de plafondkrabpaal snel in elkaar gezet. Aura zit vaak helemaal op het bovenste plateau als de leeuwenkoning op haar leeuwenrots uitkijkend over haar koningrijk. Of ze hangt er een beetje bij, wat van onder er hilarisch uitziet. Zie hier…

kattenverhalen

Nu kom ik bij het verhaal over Aura haar gestuntel. Met zo’n een prachtige krabpaal zou je denken dat een kat er niet meer van af te krijgen is en nergens anders meer op wil klimmen. Helaas… was dat maar zo. Aura besloot haar avonturengebied uit te breiden naar buiten. Al een paar keer heb ik haar betrapt dat ze als een ware koorddanseres aan het balanceren was op onze balkonreling. Ik weet dat katten dit graag doen en dat het een manier is om hun territorium uit te breiden, maar ik krijg toch elke keer een hartverzakking als ik mijn eigen katje op de rand van ons balkon zie staan. Over het algemeen is ze een echte acrobaat en een kei in balanceren, maar het zal maar een keer mis gaan. Je voelt het alvast aankomen. Het onvermijdelijke is gebeurd. Op een warme avond toen wij beide even niet opletten is Aura op het balkon geslopen, een kijkje gaan nemen op de reling, uit balans geraakt en 3 verdiepingen naar beneden gekukeld.  Geluk bij een ongeluk hoorde Jo de plof van de landing. We zijn dus gelijk naar beneden gerend en hebben haar verstopt onder een busje gevonden. Een soort van moederinstinct gierde door mijn lijf en ik ben gelijk onder het busje gekropen om mijn kleine Aura er onder vandaan te halen. Eenmaal weer in eigen huis had ze bloed rondom haar neus en bekje. Ze zeggen dat katten negen levens hebben en ik geloof er heilig in. Om een lang verhaal kort te houden. Na een checkup bij de dierenarts had ze niks anders dan een tand door haar lip. Nu ze eens flink geschrokken is en een week met een dikke lip te hebben rond gelopen, hoop ik dat ze ervan heeft geleerd. Voor de zekerheid hebben we een openslaande hordeur gebouwd zodat ze niet meer alleen naar buiten kan wanneer de balkondeur open staat.

kat-van-balkon-afgevallen

Katten komen altijd op hun pootjes terecht en dat geldt ook voor Aura. Hoe leuk het verhaal achteraf ook is, Ik hoop  dat de volgende avonturen van Aura Miauwra minder spanning bevatten. Ze heeft nu nog maar 8 levens.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sanne 30/08/2016 at 13:30

  Ah Aura! Brrrr, wat ben ik blij dat ik geen balkon heb! Gelukkig is het allemaal goed gekomen, zeg.
  En oh, wat heeft ze een leuk koppie zeg! En wat is ze alweer groot!

  • Reply Renate 30/08/2016 at 15:07

   Ja wat een geluk hè. Ik ben zo blij dat haar niks ergs is overkomen. Haar lip is ook weer goed hersteld, dus haar mooie koppie heeft ze gelukkig nog behouden. Ze is echt groot geworden hè?! Dat gaat zo snel. Na de val tijdens de dierenartsbezoek hoorde we ook dat ze een te dik buikje had. Dus ze had niet alleen pijn aan lip, maar ze moest ook nog op dieet haha. Eigen schuld dikke buld.

 • Reply Monique | WritingMonique 20/08/2016 at 08:52

  Ochjee! Haha! Wat een geluk dat katjes altijd op hun pootjes terecht komen! Ze ziet er trouwens wel ongelooflijk schattig uit! Wat een mooie, speelse foto’s!

 • Reply Anouck Plume 18/08/2016 at 22:57

  haha ooohjeej, wat een avontuur! Gelukkig met een goede afloop!

 • Reply Laura 16/08/2016 at 19:24

  HAHA ze heeft nog maar 8 levens. Geweldig. Maar wat een lieve kat zeg! Ze ziet er heel cute uit.

  • Reply Renate 17/08/2016 at 21:50

   Ze ziet er inderdaad heel lief uit en dat is ze ook, maar ze zit ook vol kattenkwaad en kattenstreken.

  Leave a Reply