DIY & Creatie

DIY | Houten Fotohouder

Zoals je in mijn vorige artikel kon lezen ben ik gefascineerd geraakt van al het pracht en praal dat ik in Venetië heb gezien. Mijn fototoestel bleef onophoudelijk plaatjes schieten. Ik heb meer dan 500 foto’s genomen. De mooiste plaatjes drukte ik af en stalde ik thuis uit. Een gewoon fotolijstje was daarvoor niet goed genoeg. Ik maakte een display van fotohouders om mijn foto’s in te plaatsen. Zo kan ik ze makkelijk en snel verwisselen. Daarnaast vind ik het heel fijn om naar foto’s te kijken zonder dat er een glasplaat voor zit.

De fotohouders maakte ik van laminaat staaltjes. Laminaat is niet alleen geschikt om vloeren mee te leggen. Met laminaat kan je ook mooie dingen maken. Het hout is makkelijk te bewerken en het is in vele soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Daarnaast is het vaak goedkoper dan massief hout. Voor grote projecten kan je kijken bij de laminaat aanbiedingen, maar voor kleine projecten zoals deze kan je gebruik maken van staaltjes. Deze kan je gratis bestellen via de Carpetright site.

Diy-fotolijstje-polaroid

Dit project heeft weinig bewerking nodig. De staaltjes kreeg ik al voorgesneden in huis. Ik heb twee maatsoorten ontvangen. Tegels van 10cm x 10cm en 18cm x 10cm. De vierkante houtblokken zijn de perfecte maat om polaroidfoto’s in te zetten. Het enige wat nu te doen staat is over de lengte van het houtblok een insnede te zagen. Hiervoor heb ik nog een aantal tips:

laminaat-bewerken tips-zagen-van-hout

 1. Meten is weten. Ga niet gokken tijdens het zagen. Meet aan beide kanten het midden af en markeer deze met potlood.
 2. Het is aannemelijk om horizontaal te gaan zagen. Toch is dit niet de meest efficiënte manier. Begin aan één zijde schuin te zagen en wissel dit af met de overzijde. Langzaam maar zeker kan je de zaag meer horizontaal houden, totdat de twee lijnen elkaar raken. Dan kan je horizontaal in het blok zagen.
 3. Zaag tot de helft diep en niet verder. Een dunne plank zoals laminaat breekt anders af.
 4. Voor de finishing touch kan je de randen een kleur geven.

poloroid-fotohouder

diy-photoholder

Dit is een leuke, simpele manier om foto’s op een minimalistische wijze tentoon te stellen. Op Pinterest vond ik nog vele andere leuke manieren om je eigen fotohouder te maken of foto’s tentoon te stellen. Bijvoorbeeld met klei of een magazinehouder.

Liefs, Renate

tekst

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Roos 21/04/2016 at 20:52

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply Monique | WritingMonique 21/04/2016 at 14:55

  Ah, zo cool! Echt een hele gave DIY!

 • Reply Melle 21/04/2016 at 12:43

  Dat ziet er echt superleuk uit en eigenlijk, zo simpel! Dankjewel voor de inspiratie 🙂

 • Leave a Reply