DIY & Creatie, Fashion & Beauty

De tassen opberg tip

Vroeger in mijn ouderlijk huis hadden wij een hoedenplank. Niet zo één die in de auto ligt. Echt een plank speciaal gereserveerd voor hoeden en petten. Toendertijd vond ik het grappig dat over zoiets na was gedacht. Ik kan er nu nog steeds om gniffelen. Wat ik wel vreemd vind is dat er was nagedacht over een plek om hoeden neer te leggen, maar geen tassen. Terwijl dit ook bijzondere accessoires zijn die vrij onhandig zijn om netjes op te bergen. Mijn tassen legde (lees propte) ik mijn kledingkast. Nog steeds doe ik dat. Het was niet de meeste handige manier, maar het ging prima. Tot nu dan…. Ik heb er twee nieuwe tassen erbij.

Al een tijd stond op mijn verlanglijst een nieuwe tas. Ik zocht een nieuwe tas voor wanneer ik er een (mid)dagje erop uit ga. Niet te groot, maar waar wel alles in past. Het liefst ook nog een beetje fashionable. We moeten er wel leuk bij lopen, nietwaar? De perfecte tas zat in mijn hoofd, maar ik kon het nergens vinden. Een goede tip kreeg ik van Stylelounge. Ze vertelde mij over hun website dat een database is van allemaal verschillende webshops. Stylelounge is een vergelijkingsplatform van verschillende mode producten uit diverse webshops. De website vergelijkt op verschillende criteria zoals prijs, kleding, kleur, maten, beschikbaarheid en levertijd. Ze werken samen met hele leuke winkels en merken, zoals Adidas, Zara, ASOS, Amazon, Zalando enzo…. Zie het als een grote zoekmachine alleen gericht op mode gerelateerde producten. Dit was een hele goede tip. Ik nam eens een kijkje en ik vind niet één maar twee mooie exemplaren.

leren-roze-rugzak-zara

Ik zag twee pastelkleurige tasjes. Perfect voor de lente, al zeg ik het zelf. Ik koos voor een leren licht roze rugzak afkomstig van de Zara. Ik ben dol op rugtassen. Het is een verlichting voor mijn schouders en rug. Daarnaast past er veel meer in dan een schoudertas. Normaal gesproken banjer ik met mijn panterprint Eastpak tas over straat richting school, supermarkt, of wat dan ook. Voor de afwisseling heb ik nu deze kleinere charmante rugtas. Deze tas is redelijk groot zodat al mijn spullen (zooi) er in past (kan mieteren). Het leren uiterlijk geeft mij een luxe gevoel en de roze kleur maakt het meisje in mij heel blij. Ik heb deze rugtas al gebruikt voor een uitje naar het Foam in Amsterdam. Dat beviel erg goed. Zeer geslaagd dus.

mint-and-berry-handtas-mint

Mijn oog viel ook nog op een andere tas. Zie hier het schattige mintgroene tasje van Mint & Berry. Het merk kende ik nog niet. Deze heb ik ontdekt tijdens mijn tassenjacht door Stylelounge. Dat maakt het bekijken van zo’n mode platform extra leuk. Het merk Mint & Berry is opgericht in Berlijn. Ze verkopen kleding en accessoires in een retro jasje. Heel toepasselijk koos ik voor een mintkleurige tas. De handtas is qua formaat kleiner dat de roze rugtas. Deze is alleen geschikt voor de hoognodige spullen zoals, telefoon, sleutels en flesje water.

Het hebben van nieuwe spullen is ontzettend leuk. Het brengt wel een probleem met zich mee. Waar berg ik het op? Zoals ik al zei heb ik geen aparte plek om tassen op te bergen. Mijn kast is te klein om alles netjes op te ruimen en de kapstok hangt ook te vol. Mijn creatieve brein moest even aan het werk worden gezet. Uiteindelijk kwam ik met de oplossing om mijn pronkstukken aan de muur op te hangen met dit magisch ophangsysteem. Zie hier een knijper:

ophangsysteem-voor-tassen-en-hoeden

organize-bag

Lang geleden heb ik een simpele DIY laten zien waarbij ik mijn sieraden opberg door middel van knijpers. Dit is ook prima te gebruiken voor tassen. Wat ik heb gedaan is de knijper in de kleur van mijn muur geverfd en (stevig) dubbelzijdig plakband erop geplakt. Voor extra hechting de muur ontvet en de knijper erop vast geplakt. E voila, zo simpel kan het zijn. Ik heb een bijna onzichtbaar ophangsysteem zonder in mijn muur te hebben geboord of andere poespas te hebben uitgehaald.

tassen-ophangen-aan-de-muur

Ik ben erg benieuwd naar hoe jullie je tassen opbergen? Heb jij een ander ingenieus idee voor een opbergsysteem?

Liefs, Renate

 

dit-artikel1

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Eva 06/04/2016 at 11:17

  Ik ben zo verslingerd aan Mint&Berry, vooral hun jurkjes zijn amazing maar dit tasje mag er ook zeker zijn! Leuk idee ook trouwens om zo je tassen op te bergen, vooral die horizontaal ziet er zo erg gaaf uit!

 • Reply Lonneke 05/04/2016 at 13:18

  Hele erg leuk zo. Zelf heb ik ze liever uit het zicht en daarom zitten ze bij mij in een plastic box.. wat dan weer niet per se handig is haha.

 • Reply Rowan - sillysis.nl 01/04/2016 at 22:31

  Wat een mooie tassen! Leuk om zo als eye-catchers op te hangen! Ik heb helaas geen slim ophangsysteem voor mijn tassen! Ze liggen altijd overal en nergens!

 • Reply H* 01/04/2016 at 01:15

  Ziet er mooi uit, ben wel benieuwd wat voor tape je gebruikt. Ik zou bang zijn dat de knijpers snel loslaten. Ik heb mijn hoedjes aan een spijkertje aan de muur, dat oogt ook leuk, al valt er wel eens een naar beneden.

  • Reply Renate 01/04/2016 at 11:27

   Hoedjes zijn ook heel leuk om op te hangen. Knijpers zijn voor mij de ideale oplossing omdat ik niet in de muur kan boren. Belangrijk is om een gladde muur te hebben anders blijft het dubbelzijdig plakband niet plakken. Ik weet niet meer waar ik mijn tape vandaan heb, maar het is gewoon dubbelzijdig.hobby tape. Ik weet dat bij de bouwmarkt extra stevig plakband voor niet al te veel wordt verkocht. Mocht je het zelf willen proberen dan raad ik je die aan.

   • Reply H* 06/04/2016 at 11:36

    Dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Ik vrees dat mijn nuren inderdaad niet glad genoeg zijn, maar wie weet in een volgend huis..

 • Reply Veerlez 30/03/2016 at 19:06

  Wat een mooie tassen, die zijn het ophangen wel waard. En wat een makkelijk systeem! Misschien wil ik toch ook wel zo’n systeem!

  • Reply Renate 01/04/2016 at 11:29

   Dankjewel. Ik vond ook dat deze pronkstukken een plekje aan de muur mochten krijgen.

 • Reply Arjanne 30/03/2016 at 11:14

  Dit is zo slimmm!! Het ziet er ook nog eens supertof & inspirerend uit! Zo leuk dat rugzakje ook!

 • Reply stephanie 30/03/2016 at 11:11

  Ziet er gaaf uit zo aan de muur! Maar die tassen zijn ook heel leuk, Mint & Berry heeft echt leuke spullen 🙂

 • Reply Rachel Kromdijk 30/03/2016 at 08:46

  Onwijs leuk gedaan! toffe tassen ook liefs

 • Leave a Reply