Persoonlijk

De avonturen van Aura Miauwra #4

De laatste keer dat ik foto’s van Aura liet zien was ze nog een kleine kitten. Inmiddels is ze al flink gegroeid tot een grote haarbal. Aura is alweer 11 maanden oud en dat betekent dat ze officeel geen kitten meer is. Dat heb ik geweten ook. Een aantal weken geleden terug begon ze krols  te worden. Nachten op rij heeft ze me wakker gehouden met haar gemiauw. Hoe vervelend dat ook is, ik zie haar nog steeds als mijn kleine knuffel kitten baby. Ze gedraagt zich er immers ook nog naar. Ondeugend als een kitten is ze nog steeds. Met pretoogjes doet ze soms hele stoute dingen. Dan noemen we haar geen Aura, maar Staura. Wanneer ze de stouterik uithangt weet ik vaak niet of ik er hard om moet lachen of juist boos om moet worden. De laatste foto is er een goed voorbeeld van.

aura-op-de-krabpaalaura-miauwra Aura-op-zijn-kop

Voordat we naar de ondeugende Aura gaan, wil ik eerst haar lieve koppie laten zien. Dan snap je vast wel dat ik niet boos kan worden. Toen ze een kitten was, viel ik al voor haar lapjes look. Ik vind de drie kleuren combinatie heel mooi. Haar kop en rug zijn zwart met bruin/oranje vlekken. De poten en buik zijn wit bedekt. Het allermooiste vind ik de witte snorharen. Deze steken zo mooi af tegen haar zwart en oranje vacht. Ze doet me denken aan een wilde jungle kat, zoals een panter. Past perfect in ons jungle huis.

crazy eyes

Katjes kunnen lief zijn, maar dat zijn ze niet altijd. Ik vertelde al dat Aura pretogen kan hebben wanneer ze stoute dingen doet. Op de foto hierboven kan je precies zien wat ik bedoel. Ik noem het de “crazy eyes”. Wanneer ze deze blik in haar ogen heeft moet je oppassen. Want ze wordt CRAZY. Als een idioot rent ze door het huis heen en springt ze op alles wat haar tegemoet komt. Bed of bank, het maakt haar niet uit. Speelgoedknuffeltjes zijn niet meer veilig. Deze worden ruw aangepakt tijdens het stoeien. Het is hilarisch om te zien wat het maffe beestje allemaal uithaalt. Totdat ze in mijn kast hangt….

 

aura-met-kapje

Voordat ze in me kastje hing ging het wat minder met Aura. Een paar weken geleden is Aura is bij de dierenarts gesteriliseerd (eigenlijk noemen ze het gecastreerd omdat ze de baarmoeder en al weghalen). Dit wilde we graag omdat ze krols was geworden. Naast dat ze mij en Jo midden in de nacht wakker hield, is het voor zo’n beestje ook niet fijn om die behoeftes nergens kwijt te kunnen. Ze ging dus onder het mes. De eerste drie dagen was hartverscheurend om te zien. Naar mijn idee had Aura veel pijn en had ze achteraf andere pijnstillers moeten krijgen. Je kan je wel voorstellen dat ik me erg schuldig voelde tegen over haar. Ik heb haar dan ook flink vertroeteld. Na de eerste drie dagen zag ik langzaam mijn katje weer terug komen. We hebben veel gekroeld en geknufd. Natuurlijk moest ik achter haar oor kriebelen omdat ze er zelf niet bij kon door het kapje. Na een week was ze weer helemaal zichzelf. Toen kwamen de “crazy eyes”ook weer te voor schijn.

ondeugende-kat-aura

Terwijl ik rustig foto’s van mijn interieur aan het maken was, zag ik plots iets zwarts midden in het scherm van mijn camera verschijnen. Je raad het al. Aura hing in mijn mooie rieten schoenen kastje. Op dat moment kon ik alleen maar hard lachen. Haha! Mijn ondeugende Staura is weer terug.

Liefs, Renate

 

P.S. Ik ben opzoek naar een vaste dag om mijn artikelen online te plaatsen. Graag hoor ik van jou wanneer je het prettigste vindt om mijn blog te lezen. Is dat op een doordeweekse dag of liever in het weekend? Help mij door de poll in de zijbalk rechtsboven in te vullen. Alvast heel erg bedankt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hannah || Basiliadou 22/03/2016 at 19:16

  Oh wat een mooi katje!!! Je kan er niet boos op zijn 😉

  • Reply Renate 23/03/2016 at 10:28

   Dat is inderdaad niet te doen. Zelfs als ze hele stoute dingen doet is het lastig om boos te worden.

 • Reply Mariska 28/02/2016 at 13:45

  Haha, wat een schatje is het ook! Die laatste foto vind ik hilarisch. Gelukkig is ze weer zichzelf geworden. Mooi beestje 🙂

 • Reply Sanne 26/02/2016 at 15:06

  Ah, wat is ze een mooi poesje geworden! Die kleuren zijn inderdaad heel gaaf! Mijn kat heeft ook regelmatig renbuien en kan soms echt etteren, haha. Vooral als hij eten moet krijgen begint hij aan planten te eten enzo. Maar de momenten dat hij op schoot komt liggen spinnen winnen het toch altijd weer van de minder brave momenten, haha.

  • Reply Renate 26/02/2016 at 16:58

   Ik snap precies wat je bedoelt. Ze kunnen soms echt deugnieten zijn, maar wanneer je die lieve oogjes ziet smelt boosheid alweer.

 • Reply laura 25/02/2016 at 20:53

  Wat een beauaaaaty! <33333

 • Reply Susan 25/02/2016 at 10:00

  Awh, dit is te lief! Wat een prachtig beestje heb je!????

  Liefs
  Susan

 • Reply Marjoleine 24/02/2016 at 17:14

  Ah wat een schatje! Ik heb echt een enorme zwak voor lapjeskatten, Aura doet me denken aan mijn poes Noa. Alleen heeft Noa ipv een rode vlek een zwarte vlek op haar hoofdje. Ze zouden zusjes kunnen zijn, ook qua gedrag zo te zien 😉 Vervelend dat ze na de sterilisatie veel pijn leek te hebben maar gelukkig is ze snel weer opgeknapt!

  • Reply Renate 26/02/2016 at 17:09

   Het zusje van Aura heeft ook een oranje kopje en zwarte stip op haar hoofd. Ik weet niet hoe oud Noa is. Wie weet zijn het wel echt zusjes 😉

 • Reply Dina 24/02/2016 at 15:35

  Hhahaha prachtig, die laatste foto! Ik voelde me bij de sterilisatie van Mango ook ontzettend schuldig (buiten het feit dat ik haar het recht had ontnomen om ooit mama te kunnen worden – oh my, dat vond ik zo’n verschrikkelijk idee van mezelf – had ze heel veel last van de wond). Bij Daisy leek het allemaal heel erg mee te vallen, die had ook echt nergens last van de dagen er na. Gelukkig is Aura weer helemaal oke!

 • Reply Bente 24/02/2016 at 13:39

  Aahww t is inderdaad maar niets als je ziet dat je kat pijn heeft 🙁 gelukkig is ze weer helemaal de oude!

 • Reply sammie 24/02/2016 at 12:23

  Wat een mooie kat is het geworden, mooie foto’s ook trouwens. Ben benieuwd hoe lang je kast het overleefd haha

 • Leave a Reply