DIY & Creatie

Mijn eerst geïllustreerd Kerstkaart

“Het zou zo leuk zijn om mijn eigen ontworpen kerstkaarten te versturen”. Dat is een gedachten die elk jaar door mijn hoofd schiet. Alleen komt het er elk jaar niet van. Vaak ben ik te laat met het bedenken, of kan ik geen inspiratie vinden. Dan laat ik het er al snel bij zitten. Dit jaar wilde ik dat niet nog een keer laten gebeuren. Ik vind dat ik als ‘Crea Bea’ verplicht ben om eens in de zoveel jaar mijn eigen kerstkaarten in elkaar te knutselen. Ik pakte mijn potloden en verf erbij en ging aan de slag met het creëren van een zelfgemaakte kerstgroet.

kerstkaarten-maken

Jeetjemineetje, dat viel nog eens tegen. Het was alweer een paar maanden geleden dat ik ‘echt’ heb getekend. Elk potlood-en verfstreepje die ik zetten was lelijk en stom.  Ik merk dat ik na zo lange tijd er weer even in moet komen. Na flink wat fronzen en mopperen kwam er toch een ontwerp uit waar ik blij van werd.

Ik tekende een klungelig rendier die met zijn gewei in de kerstlichtjes verstrikt is geraakt. Natuurlijk kon ik het niet laten om de woorden ‘OH DEER’ erbij te zetten. Deze verwijst natuurlijk naar de Engelse expressie ‘Oh Dear’. Voor de toevoeging van kleur maakte ik gebruik van waterverf om een omlijsting van dennennaalden te verven. Als kers op de taart, maakte ik de kaart af met gouden letters en gouden lichtjes. Twinkle, Twinkle, golden star…

amsterdam-deco-antiekgoud

Ik ben dol op deze kleur verf. De kleur goud is vrij lastig om na te maken. Doordat het geen echt goud is vind ik het er vaak al nep uitzien. Het ziet er dan heel flets en geel/groenachtig er uit. Dit zie je voornamelijk bij goedkope spuitbussen. Erg jammer is dat, want deze ekster houd wel van het glinsteren van goud. Het potje van Amsterdam Deco heeft me op het gebied van goudverf zeer verrast. De kleur antiekgoud is wat warmer en glimt heel mooi. Ik ben al aan het bedenken wat ik nog meer kan onderdompelen in deze gouden verf.  Maar goed… genoeg gepraat over gouden verf.

Zie hier het eindresultaat:
(Kleuren komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Het blijft lastig om (potlood) illustraties met camera vast te leggen.)

oh-deer---christmas-card

Over het algemeen ben ik te vrede met het eindresultaat. Het past goed bij mijn stijl waarin ik wil voort boorduren. Het origineel heb ik gescand en meerdere malen afgedrukt. Om het goud weer te laten glimmen heb ik deze met de hand nog even aangestipt. Vandaag gaat alles op de bus. Ik hoop dat het nog optijd aan komt.

Iedereen alvast een vrolijk kerstfeest toegewenst.
Liefs, Renate

P.S. Zoals je ziet heb ik eindelijk een nieuwe camera. Het is nog even uitvogelen hoe alles werkt. Binnenkort zal ik er meer over vertellen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Estrella 21/01/2016 at 18:22

  Heel leuk gedaan!

 • Reply Angelina 09/01/2016 at 11:04

  Beter laat dan nooit haha, heel mooi gedaan!!

 • Reply Jolijnv 03/01/2016 at 17:10

  Wauw, wat ontzettend mooi! Het hert is ook echt prachtig gemaakt, en dat in combinatie met het goud en het groen, echt stunning. Ontzettend leuke blog heb je ook trouwens! Ik ga je volgen!

 • Reply Marlijn 02/01/2016 at 12:00

  Oh deer, wat kan jij mooi tekenen zeg! Jaloers! Ik kende je blog nog niet trouwens, maar ga je nu volgen 🙂 Liefs Marlijn

 • Reply Ysanne 29/12/2015 at 16:52

  Ah zo mooi! Je hebt echt talent. Deze zou ik ook wel willen kopen hah, voor bij mijn DatZitWelSnor collectie 😉

  • Reply Renate 31/12/2015 at 17:31

   Dankje Ysanne, Lief van. Zoals ik al eerder al tegen iemand anders zei; Ik je er één via de post opsturen voor €2,-. Je krijgt dan een gedrukte versie op 180 gram aquarelpapier en een ‘touch’ van de gouden verf (deze is wel handgeschilderd). Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur mij een emailtje: datzitwelsnor.net@gmail.com

 • Reply Natasja 28/12/2015 at 18:27

  Wat gaaf Renate! Heel erg mooi, ik zou zeker blij worden van zo’n zelf ontworpen kunstwerkje. 🙂

 • Reply sammie 28/12/2015 at 13:43

  Wauw, heel mooi gemaakt!

 • Reply Rachel Kromdijk 28/12/2015 at 13:43

  wauw onwijs tof dat je dit zo kan! mag je trots op zijn liefs en een liefdevol 2016!

 • Reply Riemke 28/12/2015 at 00:20

  De kaart is echt prachtig geworden! 🙂 X

 • Reply Ines 24/12/2015 at 22:49

  oooh dit is echt héél erg mooi 😀 Vrolijke kerst!

 • Reply Arjanne 24/12/2015 at 17:24

  WAAAUUW, die is zo gaaf! Hihi, ik maak soms ook dingen die ik toch inslaan in aparte delen, grappig om te zien dat ik niet de enige ben die dat doet!

 • Reply Jose 24/12/2015 at 15:24

  Mooi hoor, zo’n kaart wil iedereen toch in zijn brievenbus.

 • Reply Inge 23/12/2015 at 20:40

  Wat een prachtige kaart! Ik houd hier wel van! Dat van dat inkomen herken ik maar al te goed. Hij is zeker goed gelukt!

 • Reply anna 23/12/2015 at 20:40

  Wat een prachtige kaart! Ik vind het ook leuk om zelf dingen te ontwerpen, vooral met kerst inderdaad.

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 23/12/2015 at 17:31

  Je mag echt trots zijn! Hij is gaaf!

 • Reply Anna 23/12/2015 at 13:42

  Ohhh, ik vind het prachtig <3. Jammer dat het even wat werk kostte om op gang te komen, maar deze meer tevreden kun je zijn over het resultaat :). Ik zou zeker blij zijn als ik zo'n fijne kaart op mijn deurmat zou vinden!

 • Reply Manon 23/12/2015 at 12:38

  Wat heb je dit mooi gedaan!

 • Reply Kim 23/12/2015 at 12:32

  Heel leuk, heb je mooi gedaan! Zou hem zo kopen als ik hem in de winkel zou zien.

 • Reply Wendy 23/12/2015 at 11:20

  Wat een mooie kaart!! Mijn kliederdingetje valt er een beetje bij in het niet. En super om te zien dat je al aardig weet hoe je nieuwe camera werkt!

 • Reply Maaike 23/12/2015 at 11:06

  Wat leuk! Echt onwijs leuke stijl heb je. Fun fact: ik heb voor morgenochtend een artikel gepland staan met vrijwel dezelfde titel, haha!

  Kan ik je kaartje misschien ergens downloaden? Zou ‘m graag in mijn kaartenrekje stoppen!

  • Reply Renate 23/12/2015 at 15:10

   Dankjewel Maaike. Ik ben benieuwd naar jou ontworpen kerstkaart.
   Mijn kaart is niet te downloaden. Wel kan ik je er één via de post opsturen voor €2,-. Je krijgt dan een gedrukte versie op 180 gram aquarelpapier en een ‘touch’ van de gouden verf (deze is wel handgeschilderd). Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur mij een emailtje: datzitwelsnor.net@gmail.com

 • Reply Kristien 23/12/2015 at 10:22

  Supermooie kaart! Mag je terecht trots op zijn 🙂
  Prettige feestdagen
  Kristien

 • Reply Frauke 23/12/2015 at 09:05

  Wát een mooie kerstkaart! Zo he, daar heb je je werk in gestoken. Prachtig! Ook voor jou een heel mooi Kerstfeest! X

 • Leave a Reply