Inspiratie

9x activiteiten en dagjes uit tijdens de zomer.

Ik dacht dat de winterperiodes altijd de drukste maanden waren, maar de afgelopen tijd heb ik het zo onwijs druk gehad dat ik het bloggen even links heb laten liggen. De uurtjes die ik vrij had heb ik besteed aan buiten zijn. Daar gaat het in de zomer natuurlijk allemaal om. Uitstapjes en activiteiten doen in de buitenlucht. Elke zomer maak ik een lijstje met dingen die ik graag wil doen. Vaak kom ik niet aan alles toe, maar ik ben al op de goede weg want inmiddels kan ik er al een paar afkruisen. Mocht je je nou vervelen deze vakantie, misschien brengen mijn negen favorieten jou wel op inspiratie.

Doe mee aan een toernooi
Ben je toe aan een actief dagje? Schrijf je in voor een toernooi. Er zijn vele activiteiten in jouw buurt waar je nu aan mee kan doen. Heb je nou niet zoveel zin om zelf iets te doen, ga dan kijken. Ik ben laatst wezen kijken naar een beach-volleybal toernooi waar Jo en zijn vader aan meededen. Het was een heerlijk dagje strand plus kijkvermaak.

Kanoën over de grote plassen
Iets wat ik je echt kan aanraden is met een kano varen door het riet en op de grote plassen. Vorig jaar zijn we met het hele gezin gaan kano varen en dat was dikke pret. Er zijn op vele plekken de mogelijkheid om een kano voor weinig te huren. Voor diegene die in Zuid-Holland wonen, de nieuwkoopse plassen is een leuke locatie.

Stedentrip
Ga op avontuur in een andere stad. Er is zoveel moois te zien waarvan je het nog niet wist dat het bestond. Tip: neem de trein. De NS is zo vrijgevig geweest om twee gratis meereiskaartjes in de brievenbus te doen. Neem je vriend, vriendin of moeder mee en splits de kosten. Dat maakt zo’n dagje helemaal voordelig.

Fietstocht of wandeltocht
Nederland  is een fietsland. Er zijn vele mooie fietspaden aangelegd om gebruik van te maken. Maak een tochtje door het platteland, bos of duinen. Elke zomer rij ik door de duinen naar Hoek van Holland. Eenmaal daar aangekomen word ik beloond met een patatje en uitzicht op de grote boten die de haven in en uitvaren. Niet zo’n fietser? Er zijn ook hele mooie wandelroutes te vinden.

Pool Party
Maak een tripje naar de achtertuin en houd een ‘Pool Party’. Ik zag hier hele gave zwembaden voor in de tuin. Lekker privé badderen vlak bij huis. Nu is niet iedereen gezegend met een grote tuin of een volle portemonnee. Dan kan je ook in een klein kinderbadje afkoelen, neem een paar waterpistolen erbij en er ontstaat geheid een watergevecht.

Bootje varen in eigen sloot
Kanovaren over de grote plassen is heel leuk, maar in je eigen sloot valt ook heel wat te beleven. Ga zelf met je rubber opblaasbootje op avontuur. Vaar onder bruggetjes door, langs de eenden en ontdek je buurt vanaf het water.

Gratis evenementen en festivals bezoeken
Tijdens de zomermaanden zijn door heel Nederland gratis festivals en evenementen te bezoeken. Typ bij Google je woonplaats + agenda in en je vindt vanzelf een hele waslijst aan activiteiten. Ik heb de kalender al vol gekalkt naar waar ik allemaal naar toe wil. Hierop staat onder andere de gratis vuurwerkshow in Scheveningen.

Dieren spotten
Ik ben dol op dieren. Ik ben dan ook zo blij als een kind wanneer we een dagje naar de dierentuin gaan. De dierentuin is onwijs leuk, maar kan ook best prijzig zijn. Er zijn ook andere plekken waar je dieren kunt spotten. Knuffel met de schapen, koeien en konijnen op de plaatselijke kinderboerderij. Neem blaadjes sla en worteltjes mee om te voeren (als dat mag). Geloof me, dan voel je je net weer een kind.

Picknick
Iets dat ik elke zomer wil doen is picknicken. Op een rood-wit geblokt kleedje stokbrood en croissantjes eten. Dan de ogen sluiten en net doen of je in Frankrijk bent. Très bon!

 

Heb je echt geen zin om deze zomer de deur uit te gaan? Dan is dit mijn laatste tip: Ga knutselen! Zie 9 tips voor zomerse DIY’s of snuffel door het archief en zoek een leuk DIY-project om te maken.

Wat voor uitje staat bij jou op de planning voor de rest van deze zomer?

Liefs, Renate

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Astrid 07/08/2015 at 17:24

  Kanoën heb ik voor het laatst gedaan op de middelbare school, had daarna helaas wel veel last van mijn rug. Woon wel vlak bij een paar plassen, dus heerlijk om te wandelen als het niet te warm is.

 • Reply Lianne 06/08/2015 at 13:21

  Ik ben afgelopen weekend naar Texel geweest waar je op de schapenboerderij met lammetjes kan knuffelen, natuurlijk zitten er allemaal kinderen maar ik ben er gewoon eigenwijs tussen gaan zitten en er werd meteen een lammetje op mijn schoot gezet, ZO SCHATTIG!
  Kanoën is ook een goed idee, vroeger altijd in frankrijk gedaan met mijn ouders. Misschien een leuk idee om dat weer is te gaan doen haha.

 • Reply Dina 06/08/2015 at 09:53

  Hoera voor kanoën! Kanoën is echt zo ontzettend leuk om te doen en het is echt zo fijn om met dit mooie weer iets op het water te doen.

 • Reply Frauke 06/08/2015 at 09:49

  Leuke ideetjes en activiteiten zeg! Ik heb de meeste al wel gedaan of op de planning staan. Naar zo’n tornooi gaan is inderdaad echt heel leuk! En ahh, kanoën. Ik ben vorig jaar gaan kajakken in de Ardennen, superfijn met zo’n lekker weer. Enige jammere was dat je echt door een wietwalm ging, haha. Mijn vriend heeft thuis een zwembad, dus daar ben ik ook vaak te vinden! Heeeerlijk afkoelen. Ik vroeg me nog wel wat af, dat linkje naar Otto, is dat gesponsord? Omdat ik er verder nergens wat van lees! X

 • Reply Sandra 06/08/2015 at 08:39

  Ah ja, kanoën is zó leuk! Dat is echt zo iets wat je nu kan doen met dit mooie weer. Mijn favorieten van nu zijn toch wel lekker wandelen/hardlopen en naar strand gaan. 🙂

 • Leave a Reply