Food

Ananas IJsthee Recept

De ijsthee recepten vliegen je om de oren. Op vele blogs heb ik hun versie van zelfgemaakte ijsthee al voorbij zien komen ( bijvoorbeeld op thelifefactory, ohlala&blahblah en acupoflife). Niet zo heel raar dat je het nu overal ziet. Met het warme weer is ijsthee namelijk een heerlijk drankje om af te koelen. Bij het zien van al die lekkere dorstlessers, kon ik het niet laten om zelf ook een recept uit te proberen.

De standaard ijsthee met perzik of citroen wilde ik vermijden. Deze is namelijk ook in de winkel te koop (al denk ik wel dat zelfgemaakte een stuk lekkerder is). Voor dit recept ging ik op de tropische toer. Ik maakte een versie met ananas.

ingredienten-ananas-ice-tea

benodigdheden:
– Theezakje voor een pot
– Fruit bijvoorbeeld: Ananas
– Stampertje of roerstaafje
– IJsblokjes
– Optioneel is zoetstof bijvoorbeeld suiker of honing

led-licht-waterkokerananas

Recept:
stap 1 :
we gaan gelijk al van start met ‘the FUN part’. Als eerst gaan we water koken. Ik hoor je al denken wat is er zo ‘fun’ aan water koken? Nou, dat is leuk als je een hele toffe waterkoker hebt met gekleurde led lichtjes er in. Een discowaterkoker! Oké, misschien is dat een beetje overdreven, maar ik vind het wel tof dat mijn waterkoker licht geeft. (je vind onder andere hier lichtgevende waterkokers)

stap 2: Schenk het water in een kan en hang de theezakjes in het hete water. Maak de thee eventueel zoeter  met suiker of honing.

stap 3 : Terwijl de thee aan het afkoelen is snijd de vrucht in plakjes.

Stap 4:  Schenk een glaasje thee in, wanneer het theewater afgekoeld is, voeg aan het glas je favoriete schijf fruit toe. Ananas is mijn favoriet. Heerlijk fris en tropisch.

Stap 5: Serveer met veel ijsblokjes, een stampertje en een ananasschijf aan de rand.

TIP: Maak de ijsthee een dag van te voren en zet de kan in de koelkast. Het fruit heeft extra lang de tijd om in het water te trekken, daarnaast is het water extra koel .

tropisch-ijsthee-recept
tropisch-drankjeananas-ijsthee-receptananas-top

Het is ook heel leuk om in plaats van een glas een hele kan met je favoriete ijsthee te maken. Maak een heerlijke combinatie van fruit en kruiden (bv munt) en je kan er de hele dag van genieten. Wat is jouw favoriete zomerse drankje?

Drinksmakelijk,

Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Renate 14/06/2015 at 16:04

  Oh dit klinkt echt heerlijk! Ik ben niet zo heel erg dol op ananas, maar ik wil dit zeker een keer proberen! Ik had pas zo’n ijsthee recept met limoen gevonden, dat leek me ook echt heerlijk! Mijn favoriete zomerse drankjes zijn: slush puppy, ijskoffie en ik maakte vroeger wel is citroen granite, alleen mijn maag kon de citroen niet aan haha, maar het is ook te maken met andere fruitsoorten, nom nom!

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 12/06/2015 at 21:39

  Oh mmmm, heerlijk! Ik ben ook helemaal aan het experimenteren met zomerse drankjes!

 • Reply Lisa 12/06/2015 at 21:37

  Wat leuk dat ijsthee ook met ananas bestaat. Helaas lust ik geen ananassen dusja…

 • Reply Dina 12/06/2015 at 18:26

  Woeeeei wat cool zeg, die lichtgevende waterkoker. Dit receptje wil ik wel eens proberen.

 • Reply Lesley Van de Langkruis 12/06/2015 at 16:11

  Wauw nog nooit over na gedacht om dit te maken! Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt!

 • Reply Dinja 12/06/2015 at 14:13

  Hmmm… Ananas ijsthee, die kon ik nog niet. Dan maar binnenkort even een ananas kopen 😀

 • Reply Elke Uyttenhove 12/06/2015 at 13:54

  Oh! Leuk. Deze probeer ik vandaag nog een keertje uit.
  Welke thee gebruik je dan in combinatie met je ananas?

  • Reply Renate 12/06/2015 at 19:54

   Het is gebruikelijk om zwarte thee te gebruiken voor het maken van ijsthee, al lijkt me bij dit recept groene thee ook heel lekker. Let wel op dat je de thee niet te sterk maakt. Dat had ik de eerste keer waardoor de ananassmaak weg viel.

 • Reply Ines 12/06/2015 at 11:40

  Ik vind het zo jammer dat in de recepten van ijsthee vaak ZO veel suiker wordt gebruikt (ik probeer de kilo’s er een beetje af te krijgen) daarom maak ik liever infused water dan ijsthee, maar dit recept klinkt wel héél erg lekker, misschien moet ik maar af en toe eens zondigen 😉 dan smaakt het nog 10x zo veel beter!

  • Reply Renate 12/06/2015 at 12:03

   Ik snap helemaal wat je bedoelt. Vooral in de kant en klare ijstheepakken zitten veel suikers. Dit recept kan je dus ook prima zonder suiker maken. Het fruit geeft dan een lichte zoete smaak. Ik zou dan wel slappe thee maken, zodat de thee smaak niet overheerst.

 • Reply Frauke 12/06/2015 at 08:51

  Wat ziet dat er fabulous én lekker uit! Hmm! Heerlijk. Ik ben dol op zelfgemaakte ijsthee, dus wil deze ook wel eens proberen. Is het niet zuur met ananas? Ben ik altijd een beetje bang voor, dat het heel erg gaat prikken in m’n keel haha (dat heb ik dus als ik gewoon ananas eet). Het presenteert wel heel leuk, lekker tropisch! X

  • Reply Renate 12/06/2015 at 12:00

   De ananas is niet zuur. Het geeft de thee juist een lichte zoete smaak. Ik heb wel extra zoetstoffen aan de thee gevoegd. Ik hou van zoete drankjes. Het kriebel in je keel snap ik wel. Dat heb ik ook met het eten van ananas. Met de ijsthee had ik dat lichtelijk, maar niet storend.

  Leave a Reply