9-zomerse-DIY's
DIY & Creatie, Inspiratie

9 Zomerse DIY’s

De zomer maakt een goede start. Ik heb namelijk gehoord dat  deze week de temperaturen op lopen tot hoog in de dertig graden.  Dat klinkt heerlijk in de oren. Om nog meer in de zomerse sferen te komen heb ik even in het archief gedoken en 9 leuke zomerse DIY en recepten te voor schijn gehaald. Zie hier van links naar recht, boven naar beneden.

De klei schelpjes liet ik niet al te lang geleden zien, maar ik vind ze zo leuk dat ik het niet kon laten om ze er aan het lijstje toe te voegen. Perfect om je gevonden schelpjes van vakantie te vereeuwigen.

Vorig jaar maakte ik een pom pom boom met daaraan gekleurde blaadjes. Aan de binnenkant van de blaadjes stonden leuke activiteiten opgeschreven. Heel handig voor tijdens de zomervakantie. Wanneer aan het eind van de vakantie de boom is leeggeplukt, weet je dat het een zeer actieve en spontane vakantie is geweest.

Haal je zomerjurkje uit de kast en laat die witte melkflessen bruin kleuren. Mijn bloemetjes jurk is nog steeds één van mijn favoriete DIY’s. Maak er zelf een bloemetjes jurk of bloemetjes shirt en je krijgt geheid complimentjes.

Ga je deze zomer picknicken? dan raad ik je aan om zelf jam te maken. Het smaakt zo lekker, daarnaast kan jezelf  de combinatie smaak kiezen. Op mijn ‘to do’ lijstje staat nog peer en kaneel jam maken. P.s je hoeft natuurlijk niet per se te picknicken om jam te maken.

De kimono’s zijn nog steeds heel populair. Daar ben ik heel blij mee, ik hou van de fleurige zwierige stofjes met franjes en borduursels eraan. Een kimono kan je van een sjaal gemakkelijk in drie stappen maken, zie hier mijn DIY Kimono. Mocht je nou het zelf niet willen maken, op de esprit site zag ik meer franjes en frummeltjes die de zomerkleding sieren.

Een tip voor leesvoer op het in de tuin, op het strand of aan het zwembad. Neem een kijkje in het ‘Maak Magazine‘. Er staan leuke DIY-tutorials in, intervieuws en nog meer leuke dingetjes voor inspiratie.

Een heel leuk project om deze zomer met kinderen te doen is de DIY Bloemen Kleuren. Zie hoe in twee weken de bladeren veranderen van wit naar blauw.

Print deze zomerse ‘Free Printable‘ om je muur te sieren. Pas op: bij elke blik op het plaatje krijg ik trek in een raket ijsje. Zorg dat je dus genoeg ijsjes in huis hebt.

Bij de warmte hoort natuurlijk ook verkoeling. Een paar weken geleden maakte ik overheerlijk ananas ijsthee. Een heerlijk verkoelend drankje tijdens een hitte golf. Zie hier het recept.

 

Mag dit maar een goed begin van de vakantie zijn.
Wat staat er bij jou op je to do lijst van deze zomer?

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Withlovefroms 15/07/2015 at 10:42

  Super fijne ideetjes! <3

 • Reply Kim 12/07/2015 at 16:45

  De bloemetjesjurk DIY is zo tof! 🙂

 • Reply Josie 07/07/2015 at 14:01

  Heel leuk, vooral die schelpjes!

 • Reply Ysanne 02/07/2015 at 17:01

  Mijn handen beginnen hier meteen helemaal van te kriebelen. Wil meteen vanalles gaan maken haha. Wat is dat ijsje leuk in dat lijstje trouwens (net als alle andere dingen maar ok).

 • Reply Myriam 02/07/2015 at 14:16

  Leuke diys! Vooral die met de klei-schelp-schaaltjes ga ik onthouden.

 • Reply kelly 02/07/2015 at 14:11

  oo..die printables van dat raketje..helemaal leuk!! Ik wil graag nog een rieten stoel gaan pimpen. De eerste lag zit er al op.

 • Reply Renate 30/06/2015 at 18:15

  Leuke DIY’S! Wauw die daisy dress vind ik echt prachtig <3

 • Reply Monique | WritingMonique 30/06/2015 at 08:24

  Leuk leuk! Ik vind de printable van het ijsje echt prachtig!

 • Reply Dina 29/06/2015 at 22:14

  Oh ja, die kleischelpen! Die wil ik ook heel graag maken.

 • Reply Marjolein 29/06/2015 at 21:22

  Wat een gave blog heb je! Erg leuk al die DIY artikelen! x

 • Reply Swaen 29/06/2015 at 17:03

  Jaa leuk! Die kimono ga ik ook uitproberen, ik heb nog zo’n grote sjaal liggen die ik eigenlijk nooit aan heb.

 • Reply Lisa 29/06/2015 at 16:54

  Dat shirt vind ik erg leuk!

 • Reply Manon 29/06/2015 at 15:31

  Wat een leuke DIYS !

 • Leave a Reply