DIY & Creatie, Inspiratie

Maak zelf je persoonlijke Pocket Herbarium

Wat ik jullie nu ga laten zien is een soort vervolg van mijn DIY bloemendroogrek, alleen dit vind ik 10 keer zoveel leuker! Mijn ogen glinsteren van enthousiasme (echt waar!). Dit rare gedrag begon allemaal toen ik mijn brievenbus opende. PAKKETJE! Het ontvangen van pakketjes vind ik altijd onwijs leuk. Het lijkt net of je een cadeautje krijgt. Natuurlijk wist ik al wat dit cadeautje inhield. Het ware namelijk twee boekjes die ik al lang op het oog had. Boekjes voor echte planten liefhebbers. Tja, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Het boek waar ik zo enthousiast over ben ik is het Pocket Herbarium. Wie bij het horen van het woord herbarium nog geen belletje gaat rinkelen, hier een korte uitleg (gespiekt van wiki). Een herbarium is een verzameling van gedroogde bloemen en  planten geplakt op een papieren ondergrond. Bij de plant staat de (botanische) naam, vindplaats, datum vermeld.

Het Pocket Herbarium is (het woord pocket verklapt het al) een bundeling in de vorm van een boekje met verzamelde bloemen en planten. De flora zit er niet vooraf ingeplakt. Die mag je zelf verzamelen. Dat maakt het ook zo leuk. Pluk een bloemetje bij dat éne leuke dagje uit, stop het  in de Pocket en schrijf er de datum, plaats en activiteit bij. Dat moment heb je nu vastgelegd met een gedroogde bloem. Eenmaal het boekje vol, heb je een heel mooi en fleurig vormgegeven dagboek vol leuke herinneringen.

Pocket Herbarium

herbarium-pocket-sneek-peekbloemen-drogen-in-boek

De uitgeverij van het boek heet SNOR (dat kan haast toch geen toeval zijn?). Vormgeefster Saskia de Valk en illustrator Maartje van den Noort zijn de bedenkers van het Pocket Herbarium. Zei hebben een staaltje werkje afgeleverd, want het boekje zit er erg gelikt uit. De Pocket staat vol met prachtige illustraties, inspirerende foto’s en handige tips. Er is voldoende ruimte om gevonden plantjes te bewaren en in te plakken. Je kan ook je eigen creativiteit in kwijt door zelf een illustratie of tekst er aan toe te voegen.

Ik heb mijn eerste bloemetje al verzameld. Vorige week ben ik samen met Johan gaan Skeeleren. Langs het asfalt stonden er rijen met witte, gele een paarse bloemetjes. Prachtig gezicht. Ik heb een paars bloemetje meegenomen als aandenken aan deze leuke middag.

Herbarium Kaartenboekje

HERBARIUM-KAARTENBOEKJE herbarium-kaartenboek-sissy-boy

Naast het Pocket Herbarium is er ook een klein boekje met als inhoud 12 kaarten met daarop de mooiste illustraties en foto’s uit het Pocket Herbarium. Voor als je de inhoud graag aan de muur wilt ophangen of aan iemand wilt toesturen. Dit boekje vind ik zelf ook al zo mooi vormgegeven, dat ik het bijna zonde vind om de kaarten er uit te scheuren.

 

bloemen-drogen

Kort gezegd; Het Herbarium Pocket is een boekje om al je avonturen in te bewaren door middel van een vondst zoals een gedroogde bloem of blad van die plek. Voor ieder die extra wilt genieten van de foto’s en illustraties van het Herbarium Pocket is er een Herbarium Kaartenboekje.

Het Pocket Herbarium  kost €14,95 en is onder andere verkrijgbaar bij uitgeverij SNOR

Het Herbarium Kaartenboekje kost €4,95 en is speciaal geproduceerd voor Sissy-Boy, deze is dus naast bij uitgeverij SNOR ook in de winkel van Sissy-Boy te vinden.

Misschien is mijn intro voor andere een beetje overdreven, maar ik hou van mooi vormgegeven spullen en als deze dan ook in combinatie zijn met de natuur plus creativiteit dan maak je mij heel erg blij. Ik ben dus heel erg enthousiast over het Herbarium boekje en raad het ieder aan die van bloemetjes en blaadjes verzamelen houdt.

Wat vind jij van het boekje?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply alexa 06/06/2015 at 10:04

  wat een super tof boekje, echt een heel leuk idee!

 • Reply Eva 31/05/2015 at 16:40

  Oh wauw wat prachtig!

 • Reply Silvana • SimplySilvana.nl 28/05/2015 at 22:35

  Waaauw, wat gaaf dit! Fantastisch idee ook. Ik. Wil. Hebben.

 • Reply Hannelore 28/05/2015 at 10:44

  Wat een tof boek! Echt een heel leuk idee om zo een soort dagboek bij te houden!

 • Reply Kim 27/05/2015 at 21:06

  “Het ontvangen van pakketjes vind ik altijd onwijs leuk. Het lijkt net of je een cadeautje krijgt.” Ja ja ja!! Ik herken het.. :’) Ook al weet je al wat het is, het is iets waarop je de hele dag kunt wachten. Ik heb ook gewoon geen rust als ik weet dat er op een bepaalde dag een pakketje kom. Dan sta ik te springen voor het raam als er een postbode langskomt (en te schreeuwen als hij doodleuk langs mijn huis fietst), en bij elk busje dat langs komt kijk ik op. Oh well.

  Maar wat is dit super leuk! Ik heb op de middelbare school ook een herbarium moeten maken en dat was eigenlijk leuker dan is dacht dat het zou zijn. Hoh, dit is weer zoiets wat ik gewoon niet nodig heb maar eigenijk niet kan laten om te kopen..

  • Reply Renate 04/06/2015 at 09:10

   Haha, ik herken het pakketjes verhaal helemaal.

 • Reply Annelies 25/05/2015 at 18:59

  Oh wat leuk! Ik word hier helemaal enthousiast van. Geen idee dat dit bestond. De laatste tijd wandel ik veel door de natuur en fotografeer ik veel bloemetjes, maar dit is veel leuker. Ha, wie had dat gedacht. Tof!

 • Reply Hanneke 21/05/2015 at 23:12

  Ooooh leuk, ik hou van droogbloempjes!

 • Reply Ines 21/05/2015 at 16:20

  Dat ziet er heel erg leuk uit 😀

 • Reply Dina 20/05/2015 at 22:16

  Ge-wel-dig! Door jou heb ik dit boekje ook leren kennen en ik vind ‘m zo leuk!

 • Reply Ysanne 20/05/2015 at 21:23

  Ah echt leuk! Ook tof dat ze er kaarten erbij hebben gedaan (al durf ik dat soort dingen nooit te gebruiken haha).

 • Reply Lisa 20/05/2015 at 17:19

  Lijkt me heel leuk op vakantie! Al die mooie bloempjes bewaren…

 • Reply Eline 20/05/2015 at 14:26

  Superleuk idee!

 • Reply Anna 20/05/2015 at 13:56

  Haha, kunnen ogen glinsteren van enthousiasme?! SNOR is een hele leuke uitgeverij, ik ken iemand die er werkt! Het lijkt me een heel leuk boekje. Volgens mij kun je zo’n leuke verzameling maken hiervan! En als je het zonde vindt om de kaarten eruit te halen, laat je ze toch lekker zitten :)!

 • Reply anouk 20/05/2015 at 11:34

  Het ziet er altijd heel tof uit maar ik ben al-tijd te lui om zoiets zelf bij te houden haha :’)

 • Leave a Reply