DIY & Creatie

DIY| Inpakpapier

Cadeautjes, wie houd er nou niet van? Mij mag je altijd verrassen met cadeautjes. Hoe klein of suf het ook is, doe er een mooi papiertje omheen en het is gelijk feest. De hele truc achter het geven van een cadeautje is natuurlijk het cadeaupapier. Want wat voor verrassing zal er achter dat inpakpapier schuilen?

Dat is precies wat ik dacht toen ik bezig was met pakketjes in te pakken om mijn cactus illustratie op te sturen. Postpakketjes zijn ook een soort van cadeautjes, toch? Deze verdienen dus ook een mooi pakpapiertje. Ik ging aan de slag om zelf inpakpapier te maken. Een ingepakt cadeautje is namelijk nog leuker als je ziet als de ander zijn best ervoor heeft gedaan. Ik pakte een groot vel papier, verf en een stempel en maakte er iets moois van.

inpakpapier-maken snor-patroon

Zo maak je zelf inpakpapier:
Deze DIY is zo simpel dat er bijna geen uitleg voor nodig is. Wat ik heb gedaan is het volgt:

– Ik heb twee soorten stempels gebruikt (zie hier de DIY stempels maken).
– Op een velletje zilverfolie klodder ik een beetje acrylverf. (Ik gebruik zilverfolie omdat ik dit gemakkelijk weg kan gooien. Dat scheelt weer een bordje afwassen.)
– Met een roller of kwast verdeel ik de verf over de stempel.
– En dan, stempelen maar…

Ik ben niet zo precies in het stempelen.  Je ziet op mijn bestempelde blad dat niet elke afbeelding dezelfde afdruk heeft, daarnaast zie je hier en daar een vlek zitten. Misschien klinkt het raar, maar dat vind ik juist leuk aan stempelen. Zo zie je dat (in dit geval) het inpakpapier zelf gemaakt is.

cadeaupapier-DIY DIY-kadopapier stempelen
De twee snorpakketjes zijn inmiddels aangekomen bij de winnaars. Er is nog ÊÊn pakketje onderweg. Niet van een winnaar, maar van een aankoop. Het zit namelijk zo, de illustraties die ik op mijn blog laat zien zijn te koop. Ik speel nog met de gedachten hoe ik ze het beste kan aanbieden, maar in de tussentijd kan je via de mail met mij contact opnemen voor een aankoop. Bijvoorbeeld de Cactus Print is voor â‚Ŧ6,- te koop. Voor meer informatie, mail mij en misschien ontvang je wel zo’n leuk snorrenpakketje in de bus.

Fijne vrijdag,

Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Isabel Cristina 09/05/2015 at 00:27

  Super leuk! Het maakt een cadeautje nog leuker! <3

 • Reply Eline 03/05/2015 at 15:00

  Wat leuk, echt supergaaf gedaan!

 • Reply Ines 02/05/2015 at 23:56

  Oh das echt tof gevonden 😀

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 02/05/2015 at 23:11

  Eigenlijk heel simpel, maar echt super leuk!

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 02/05/2015 at 23:11

  Eigenlijk heel simpel, maar echt super leuk!

 • Reply Linda 02/05/2015 at 20:13

  Oh wat leuk gedaan! Maakt cadeaupapier meteen persoonlijk 🙂

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 02/05/2015 at 13:29

  Die met die snorren is echt heel mooi!

 • Reply Kim 02/05/2015 at 11:35

  Aaah dit is zo leuk! Ik wil dit nu meteen uitproberen eigenlijk, gelukkig moet ik nog een cadeautje voor moederhalen halen, yay. En bedankt voor je leuke mailtje. <3

 • Reply Ysanne 02/05/2015 at 11:26

  Ahwww dus ik kan die snorries binnenkort verwachten haha? Wat super tof dat je dat doet, maakt de aankoop NOG leuker haha. Zoals altijd weer heel origineel 🙂

 • Reply Annelies 01/05/2015 at 19:46

  Helemaal leuk!!

 • Reply Bertine 01/05/2015 at 18:02

  ooh wat creatief en super leuk!!

 • Reply Klaartje 01/05/2015 at 13:26

  Dit is echt heel origineel!

 • Reply Zonnewolk 01/05/2015 at 13:11

  Dat ziet er inderdaad heel gezellig uit!
  Wat een ontzettend leuk blog heb je! Ik ga je volgen 🙂

 • Reply Sasha 01/05/2015 at 10:50

  Dat ziet er onwijs leuk uit zeg. Ik word ook altijd vrolijk als een cadeautje mooi is ingepakt.

 • Leave a Reply