DIY & Creatie

Mijn Paasei decoratie

Het is Pasen. De tijd om eieren te decoreren. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zelf een eitje heb versierd. Wel werden er bij ons thuis door of voor mijn ouders chocolade eieren in de woonkamer verstopt. Dat was altijd erg leuk, maar er was ook een strijd gaande. Ik was erg gedreven om meer eieren te vinden dan de rest. Want meer eieren betekende meer chocolaatjes die ik mocht opeten. Ik kan me ook nog herinneren dat het als verstopper lastig was om alle verstopplekken te onthouden. Het kwam namelijk wel eens voor dat er na een paar werken plots een paasei achter de klok vandaan kwam. Oeps*.

In ieder geval, het was voor mij de hoogste tijd om ook eens eieren te beschilderen. Om een grote kliederboel te voorkomen liet ik de verfspullen in de kast staan en ging ik aan de slag met viltstiften. Voor een hint van kleur gebruikte ik naast zwart ook een gouden viltstift (Hema). Na wat gekrabbeld te hebben, kwamen er deze vrolijk uitziende eitjes uit. Vooral het nijn-ei is mijn favoriet.

nijntje-easter-pasen

paaseieren-decoratie2  paaseieren-sharpie1-

 

Vandaag heb ik een heerlijk paasontbijt ( met feestdagen draait het immers om eten) en ga ik genieten van mijn extra dagje vrij.

Doe jij nog aan typische Paas activiteiten?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply diana 08/04/2015 at 12:30

  die zijn zo schattig! heel mooi gemaakt 🙂 vind dit veel mooier dan die felgekleurde eieren. bijna zonde om op te eten haha.

 • Reply Priscilla 07/04/2015 at 17:37

  Ooh, dat Nijntje ei is lief! Zulke mooie eieren hadden wij niet hoor. Maar dat heeft eigenlijk meer te maken met dat ik geen ei lust.

 • Reply Eva 06/04/2015 at 16:19

  Ik vind je blauwe druifjes-ei ook echt heel leuk geworden!

 • Reply Sandra 06/04/2015 at 14:14

  Wat een leuke eieren! Mijn favo is ook die van Nijntje, daar blijf ik echt een zwak voor houden haha. Ik vind het jammer dat ik geen geduld heb om dit te gaan doen, want het ziet er zó leuk en vrolijk uit. Nog een fijne tweede paasdag. (:

 • Reply Diy's for you and me 06/04/2015 at 10:14

  Ohh! Wat ontzettend leuk gedaan!

 • Reply lisa 06/04/2015 at 10:07

  Heel leuk inderdaad. Nijn is ook mijn favoriet!

 • Reply Isabel Cristina 05/04/2015 at 21:53

  Superleuke en mooie eieren! Nijntje vind ik het leukst! Zo simpel en makkelijk te maken! <3

 • Reply Wendy 05/04/2015 at 21:27

  Heel leuk geworden. Wij aten een paasontbijt en doen dat morgen lekker nog een keer. Verder geen specifieke paasactiviteiten hier.

 • Reply Dina 05/04/2015 at 14:33

  Aaah leuk gedaan! 😀

 • Reply Renate 05/04/2015 at 11:28

  De nijn-ei is super cute! Ik vind je eitjes heel leuk geworden, ik vraag me alleen af: proef je de viltstift niet in het ei? Ik heb namelijk vorig jaar nagellak gebruikt en dat proefde je zo erg, ieuw, dus ik vraag me af of zo iets als viltstift ook niet in het ei trekt & fijne pasen!

  • Reply Renate 05/04/2015 at 13:44

   Ik heb de eitjes bewerkt terwijl ze nog rauw waren. Ik vond het zonde om in één keer zoveel eieren te koken. In de loop van de week heb ik de eieren gebakken. Toen heb ik er niks van geproefd. Ik kan me voorstellen dat eieren die naar nagellak smaken niet zo succes was. Ranzig kan je wel zeggen. Zelf heb ik dat een keer gehad met boter. De koelkast stonk heel erg dus ik dacht slim te zijn en luchtverfrisser in de koelkast te doen. De lucht van de verfrisser was in de boter getrokken. Smaakte echt smerig. Nu kan ik nooit meer die lucht ruiken zonder het ook daadwerkelijk te proefen. Haha

 • Reply Mies 05/04/2015 at 10:13

  Hahaha, super leuk. Ik vind ze heel origineel en creatief. Fijn Pasen! 🙂

 • Reply wendy 05/04/2015 at 09:50

  Wat een leuke eieren heb je gemaakt! Vooral nijntje is mijn favoriet 🙂

 • Reply Kimberley 05/04/2015 at 08:37

  Fijne Pasen Renaat! En wat zien je eieren er suuuuper leuk uit! Op m’n werk had ik er één geschilderd met “Pod” erop… Hadden we een “Ei” Pod hahaha

  • Reply Renate 05/04/2015 at 13:30

   Hahaha dat is ook een goeie.

 • Reply Anna 05/04/2015 at 07:19

  Super leuke DIY. Vooral die Nijntje is lief, hihi! Fijne Pasen! 🙂

 • Leave a Reply