DIY & Creatie

DIY | Leren Zonnebrillenhoesje

Heerlijk hè, die zon? Doe je jas uit, zet je favoriete zonnebril op en gaan met die banaan.

Om mijn zonnebril goed te beschermen heb ik altijd een zonnebrillenkoker in mijn tas zitten. Ideaal om je bril te beschermen tegen krassen en stoten. Voor mannen is dit gemak minder. Zei hebben namelijk vaak geen tas bij zich en dus ook geen plek voor een brillenkoker. Je voelt het misschien al aankomen, ik als vrouw ben dan de pineut. Het komt er uiteindelijke op neer dat ik rond loop met twee zonnebrillenkokers in mijn tas (en al het andere wat ik voor manlief  mag meesleuren). Ik was zo lief om voor Jo een zonnebrillenhoesje te maken, die hij dan zelf in zijn zak kan stoppen (en niet in mijn tas!).

Johan was erg blij met zijn zonnebrillenhoesje. Nu kan hij ook zijn bril veilig opbergen als ik er niet ben. Zelf vond ik het ook aantrekkelijk om een dun zonnebrillenhoesje te hebben. Eigenlijk was ik een beetje jaloers op zijn hoesje. De leren look maakt het elegant voor zowel mannen als  vrouwen zonnebrillen.  Ik dook weer achter de naaimachine en knutselde voor mezelf dit hoesje in elkaar.

DIY-Leather-sunglasscase_DZWS

Benodigdheden:
Ik ging voor een simpel, maar klassiek envelopmodel. Als materiaal gebruikte ik zwart nepleer (van de Haagse markt). De gereedschappen die nodig zijn voor deze DIY zijn onder andere een schaar of stanleymes en een naaimachine (naald er draad kan ook, maar dat is arbeidsintensiever). Voor de sluiting maakte ik gebruik van drukknoopjes.

DIY-Sunglasscase-tutorial

Stap 1: Vouw de stof om de zonnebril om het formaat van het hoesje te bepalen. Met spelden zet je de zijkanten vast.

Stap 2: Markeer met een spelt het midden van de sluitingsklep (dit doe je door het midden van het open vak te meten en dan een lijn naar boven te trekken). Snij of knip de vorm van een envelop uit.

Stap 3: Met de naaimachine stik je het hoesje rondom vast (zie stippellijn). Voor een mooiere afwerking maakte ik gebruik van een siersteek. Zelf was ik eerst begonnen om het brillenhoesje met de hand vast te stikken. Dit was lange klus en dus koos ik voor de makkelijke weg. Mocht je geen toegang hebben tot een naaimachine, of er geen verstand van hebben, dan is het wel mogelijk om het met de hand te naaien. Een feston steek is hierbij ideaal (zie Youtube voor een tutorial).

Stap 4: Zet de puntjes op de i door een drukknoop aan de binnenkant van het hoesje vast te maken. Klaar!

 

Diy-leren-zonnenbril-koker nepleer-zonnenbrillenhoesleren-zonnenbrillenhoes
Laat de zon maar komen. Ik ben er helemaal klaar voor.
Oh ja, ik verloot mijn illustratie. Doe jij al mee?

Vele zonnige dagen toegewenst.

Liefs, Renate

 

P.S Tip voor alle vrouwen die ook alle spullen van hun partner in de tas dragen. Neem een  manvriendelijke tas (zoals een rugzak). Je zal zien dat die tas uiteindelijk bij hen op de rug beland.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Lisa Heleen 21/04/2015 at 21:14

  Leuk idee! Deze ga ik opslaan en zelf eens proberen na te maken.

 • Reply anna 14/04/2015 at 18:00

  Wat een leuk idee, tof gedaan! Mooie blog heb je, ik volg je nu. X

  • Reply Renate 14/04/2015 at 19:42

   Wat leuk. Dankjewel 😀

 • Reply Swaen 14/04/2015 at 12:33

  Ah handig! En gemakkelijk te maken ook!

 • Reply alexa 14/04/2015 at 10:45

  ziet er super goed uit en wat een handige diy en een mooie zonnebril!

 • Reply Maaike 13/04/2015 at 12:48

  Wauw, die is echt heel mooi geworden!

 • Reply Renate 13/04/2015 at 11:53

  Leuke DIY! het ziet er echt heel mooi uit en zo is je zonnebril ook nog goed beschermt! Het is dat ik altijd goedkope zonnebrillen heb, dus ik vind zo’n hoesje niet echt nodig, maar als ik ooit een dure aanschaf dan is dit wel een heel goed idee!

 • Reply wendy 13/04/2015 at 11:18

  Phahaha die tip op het eind! brilhoesje is trouwens erg handig.. lekker flexibel in plaats van zon harde koker!

 • Reply Mathis 13/04/2015 at 11:05

  Het kistje bril ziet er goed uit, ik wil een hebben

 • Reply Priscilla 13/04/2015 at 09:45

  Leuke DIY, die ga ik even opslaan! Ik heb een soortgelijk hoesje bij m’n Ray Ban en vind die altijd erg fijn.

 • Reply Mylène 13/04/2015 at 08:52

  Wow, dat ziet er echt heel gaaf uit! Net zo’n Rayban-hoesje. Ik wil dit oooook!

 • Leave a Reply