Dat Zit Wel Snor - Diy pistolen kaars
DIY & Creatie

Creatie | Pistolen Kaars

Piew Piew* Ik heb een pistool. Niet een echte hoor, eentje gemaakt van wax.

Sinds het maken van de Paashaaskaars ben ik er achter gekomen dat het maken van een figuurkaars vrij simpel is. Het belangrijkst is het hebben van een mal. Daarin stolt het gesmolten kaarsvet naar de vorm van de mal. Je kan in de winkel voorgevormde mallen kopen met daarin een figuurtje (bijvoorbeeld voor chocolade of muffins). Maar het leek mij leuk om zelf een mal te maken. Zodat ik elk figuur kan aannemen die ik wil.

Ik hoefde niet lang na te denken over het antwoord op de vraag, “welke vorm kaars zal ik maken?”. Thuis heb ik een gouden vaas in de vorm van een pistool staan (misschien heb je deze al in het vorige bericht gespot). Ik vind het leuk wanneer er een voorwerp uit zijn context wordt gehaald en er geheel iets nieuws moois van wordt gemaakt. Daarnaast staat het hebben van een gouden pistool natuurlijk ook “Bad Ass”.

Nu vraag je misschien af hoe ik zelf een mal van een pistool heb gemaakt. Dit was voor mij nog redelijk simpel. Bij mij op school hebben ze allemaal fancy apparaten staan waar je leuke dingen mee kan maken. Eén van die apparaten heeft de functie om pvc-platen (kunststof) te verhitten en daarna om een vorm vacuüm zuigt. Ik heb dus een neppistooltje als vorm gebruikt en daaromheen een pvc-plaat om beide kanten van het pistool vacuüm laten zuigen. Het resultaat is een mal in de vorm van een (halve) pistool. Eenmaal de mal te hebben gemaakt, kan het wax erin worden te gegoten. De twee helften aan elkaar vast maken en Tadaaa. Zie hier het resultaat.

DIY Pistool Kaars - Dat zit wel snor diy-pistol-candle gouden-pistool-vaas vs pistool kaarsDe gouden vaas is een ontwerp van Bloomingville. Onder andere verkrijgbaar bij De Bijenkorf.

Fijne vrijdag toegewenst,

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Swaen 16/04/2015 at 08:00

  Wat leuk! Handig dat je toegang hebt tot zo’n apparaat, dat maakt het toch wat meer haalbaar.

 • Reply Perwin 15/04/2015 at 18:59

  wat heb je dat leuk gedaan. Heel grappig om te zien.

 • Reply alexa 14/04/2015 at 10:47

  ahh heel erg tof! ik heb je blog net ontdekt en het ziet er echt super goed uit e heb je dus meteen maar even gevolgd!

 • Reply Anna 12/04/2015 at 03:50

  Ik vond die van de haas al super, deze is ook echt geweldig! Super leuke DIY!

 • Reply Eilish 11/04/2015 at 01:02

  Wat gaaf gedaan! Nu wil ik er ook 1!

 • Reply Wendy 10/04/2015 at 22:40

  Heel erg leuk gedaan. Gewoon zonde om aan te steken en op te branden.

 • Reply Lisa 10/04/2015 at 16:55

  Haha, wat grappig zeg!

 • Reply Elze 10/04/2015 at 15:28

  Wat ontzettend leuk geworden! Echt een top idee!

 • Reply Ysanne 10/04/2015 at 11:54

  Wauw wat vet! Ik spotte die gouden vaas inderdaad al in je vorige artikelen, die vind ik ooook al zo leuk.

 • Reply kelly 10/04/2015 at 11:44

  Heel origineel! Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke mal. 🙂

  • Reply Renate 10/04/2015 at 13:16

   Winkels zoals Action en Xenos hebben vaak leuke gevarieerde mallen.

 • Reply wendy 10/04/2015 at 10:39

  laat maar :):) al gevonden

  • Reply Renate 10/04/2015 at 13:14

   Voor wie het nog niet weet. Ik zit op de Willem de kooning academie (kunstacademie) in Rotterdam. Hier studeer ik voor docent beeldende kunst.

 • Reply wendy 10/04/2015 at 10:38

  Wauw hij is zoo stoer geworden!! Doe mij ook maar zon apparaat thuis.. zal wel een beetje aan de dure kant zijn haha. Waar zit je eigenlijk op school? Als je dat niet kwijt wilt dan snap ik dat hoor

 • Reply Dina 10/04/2015 at 10:35

  OH MY. Wat is die tof geworden! Nooit opbranden toch? Nee toch? Veel te zonde!

  • Reply Renate 10/04/2015 at 13:15

   Ik ben heel slecht in het opbranden van kaarsen. Vaak vind ik het veel te zonde. Gelukkig maar.

 • Reply Priscilla 10/04/2015 at 09:55

  Dat is echt echt een suuuuuupertoffe kaars geworden. Als ik die in de winkel zou tegenkomen zou ik hem meteen kopen. Jammer dat mijn schoon niet allemaal van die fancy apparaten heeft, anders had ik ’t wel geweten.

 • Leave a Reply