Food

Een smoothie tegen de verkoudheid

Ik dacht de dans te zijn ontsprongen. Deze winter geen verkoudheid of griepverschijnselen bij mij. Twee dagen voordat de lente begon sloeg het noodlot toch toe.

De een na laatste dag van de winter: ik word wakker met een verstopte te neus. Nog geen alarmbellen gaan er bij mij rinkelen. Meestal zakt het in de loop van de ochtend. Zo ook deze dag.

De laatste dag van de winter: Ik moet vroeg op, want ik moet werken. In den beginne van de ochtend is er nog niks aan de hand, maar naarmate de dag verstrijkt begin ik toch een beetje pijn in mijn keel te krijgen. Wanneer de avond aanbreekt is mijn neus volledig dicht getrokken. Hmm.. dit begint toch een beetje verdacht te worden.

De eerste dag van de lente: Ook deze dag moet ik vroeg werken. Wanneer de wekker gaat voel ik het al. Niet alleen mijn neus, maar ook mijn voorholtes zitten volledig dicht. De rest van de dag heb ik het gevoel scheel te kijken van de druk achter mijn ogen. Joepie! de lente is begonnen *snuf*.

Dit cadeautje van de winter had ik niet graag de lente in meegenomen. Daarom ben ik gisteren na het werken snel op mijn fiets gesprongen en richting de supermarkt gereden, om hier mijn ingrediรซnten te halen voor een superdrankje. Een vers sapje bomvol vitamines zal die verkoudheid wel leren. Zie hier mijn recept voor een smoothie tegen de verkoudheid.

weerstand-sapje

Anti-Snot Smoothie:

Recept voor 2 porties

– 1 sinaasappel voor de vitamine C. Het lichaam maakt zelf geen vitamine C aan. De vitamines krijgt het lichaam binnen door middel van voedsel. Vitamine C zorgt onder andere voor de opbouw van weerstand.

– 4 Kiwi’s voor nog vรฉรฉl meer vitamine C. In kiwi’s zit namelijk twee maal zoveel vitamine C als in sinaasappelen. Daarnaast geven kiwi’s ook veel energie om de verkoudheidsloomheid tegen te gaan.

– 1 Mango bevat naast vitamine C ook Bรจta-caroteen wat in het lichaam tot vitamine A wordt omgezet. Vitamine A maakt cellen en weefsel aan, onder andere in de luchtwegen. Het zorgt ervoor dat tijdens de verkoudheid de luchtwegen weer open gaan.

kiwi-mango-sinaasappel-smoothie

Ironisch gezien lijkt de anti-snot smoothie op snot. Het smaakt daarentegen heerlijk. Zo’n lekker toverdrankje maakt het verkouden zijn een stuk minder erg. Toch hoop ik dat het snel overgaat en ik de voorjaarsbloemen weer kan ruiken.

Heb jij nog een goede tip tegen verkoudheid?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply tip tegen droge hoest 17/10/2016 at 13:44

  Leuk receptje! Ik heb momenteel een fikse verkoudheid te pakken dus kan het meteen uitproberen.
  Ik gebruik ook vaak een hoestdrankje of echinaforce zoals ik hier ook al gelezen heb.
  Meestal werkt een combinatie van meerdere dingen goed bij mij ๐Ÿ™‚

 • Reply Angelina 04/03/2015 at 13:00

  Ohh dit had ik vorige week moeten weten haha! ๐Ÿ˜‰

 • Reply Kim 03/03/2015 at 22:21

  Haha dat had ik dus ook. Was zo blij dat ik niet ziek werd, niet dus ๐Ÿ˜‰

  Klinkt slim om dan zo’n smoothie te drinken! Helaas ben ik allergisch voor kiwi.

 • Reply Lisa 03/03/2015 at 15:40

  Ik ben dol op sapjes met kiwi, ik zou er spontaan verkouden van worden, gewoon om een reden te hebbem om er een te maken ๐Ÿ™‚

 • Reply Isabel Cristina 03/03/2015 at 00:04

  Haha een “snot” smoothie ๐Ÿ˜‰ Sinds een paar dagen drink ik zelf gemaakte groene (snot) smoothies, ik wist de werking van mango niet dus die gaat er bij mij volgende keer ook in! ๐Ÿ˜€

 • Reply Withlovefroms 02/03/2015 at 20:07

  Deze smoothie ziet er heerlijk uit!!

 • Reply Liliane 02/03/2015 at 14:25

  Haha, ik las anti-snot smoothie en dacht er ook gelijk aan dat deze smoothie op snot leek ๐Ÿ˜› En dan ook heel naar snot, dat wat je op het begin van een verkoudheid tegenkomt. Maar bleh, genoeg daarover ๐Ÿ˜‰

 • Reply Kimberley 02/03/2015 at 10:25

  Haha leuke naam weer renaat! Ik moet deze smoothie nu ook ff proberen want hier is het ook feest ๐Ÿ˜›
  Beterschap!

 • Reply Sanne - loveisthenewblack 02/03/2015 at 10:14

  Hahaha, anti-snotsmoothie! Altijd welkom though, haha.

 • Reply Dina 02/03/2015 at 09:01

  Echt zo’n smoothie die heel Nederland nu wel kan gebruiken volgens mij. Ziet er super uit in ieder geval.

  (mooie foto’s ook weer trouwens!)

  • Reply Renate 02/03/2015 at 10:03

   Misschien moet ik kleine shots van dit drankje op stations uitdelen. Daar zit vaak de bron van ziektes.
   (Dankjewel :D)

 • Reply kelly 02/03/2015 at 06:45

  ahhaha…anti snot smoothie…Nou ik ben geen smoothie drinker, ik neem vaak liever zo een stuk fruit. Maar ik hou ook niet van fruitdrankjes en milkshakes, dus misschien dat het daar mee te maken heeft! Al ziet deze er toch wel erg smakelijk fris uit! Succes met je verkoudheid!! Ik neem regelmatig Cinuforce en Echinaforce van A. Vogel…en even afkloppen..ik ben al twee jaar niet verkouden geweest.

  • Reply Renate 02/03/2015 at 10:02

   Zelf moest ik ook erg om de naam lachen. Ik ben niet de bedenker, mijn vriend zit vaak achter de grappige namen. Hij heeft trouwens ook de smoothie gedronken en vond deze erg lekker. Echinaforce is inderdaad ook iets wat ik vaak tegen de verkoudheid neem.

  Leave a Reply