Food

Citroen Brownie Cake

Iets waar ik absoluut geen nee tegen kan zeggen is zoetigheid. Snoep, koek of chocolade. Ja, ik wil het allemaal. Een brownie is voor mij één van de toppers onder de zoetigheid. De zachte cake met bovenop een krokante laag die smaakt naar chocola. Yam Yam Yam. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen.

Afgelopen week kreeg ik de bakkriebels. Ik dook het keukenkastje in opzoek naar iets om te maken. Ik ben absoluut geen keukenprinses en het gebruik van bakmixen is voor mij vaak nodig. Ik vond in mijn kastje bakmixen voor brownie’s, boerencake en appeltaart. Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, mijn keuze ging uit naar de brownie. Al vond ik alleen een brownie maken iets aan de simpele kant. Een ordinaire normale brownie is heerlijk, maar soms is het ook wel eens leuk om te experimenteren. Ik koos er voor om de brownie te combineren met de boerencake en een vleugje citroen. Zie hier mijn recept.
citroen-brownie

recept-limoen-citroen-brownie-cake
Benodigdheden:
Het recept voor citroen brownie cake is vrij simpel. Waar het op neerkomt is het bakken van twee verschillende cakes en deze samen te voegen. Het geen wat je hiervoor nodig hebt zijn de benodigdheden voor het maken van een citroen beslag en een brownie beslag.  Je kan net zoals ik voor de makkelijke weg kiezen en gebruik maken van bakmixen, maar wanneer je alles vanaf het begin wilt maken verwijs je ik door naar de echte koks voor de recepten van citroencake en brownies.

Bereidingswijze:
De eerste stap is het maken van een citroencake volgens normaal recept (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking of de bovenstaande link). Eenmaal het beslag gemaakt en de bakvorm in de oven gezet, is het wachten totdat de cake klaar is. In de tussentijd kan het beslag van de brownies worden bereiden. Na de nodige baktijd is de citroencake klaar en kan uit de oven worden gehaald. De cake kan gelijk uit de springvorm worden gehaald. Afkoelen is niet nodig.
Nu komt het belangrijkste gedeelte! De citroen-brownie is opgedeeld uit verschillende lagen. Om en om een laag brownie en een laag citroencake. Om dit effect te krijgen snij je de gebakken citroen cake  in horizontale plakken van ongeveer een centimeter dik. Doe het browniebeslag en de citroencakelagen om en om in de springvorm. Begin en eindig met het browniebeslag (netzoals bij een lasagne). Bak de cake in de oven volgens het brownie recept. Ondertussen kan je de resterende citroencake (zoals de toplaag) lekker oppeuzelen. Laat de citroen-brownie na het bakken afkoelen op een rooster.

fruit-met-brownie recept-limoen-citroen-brownie-cake2brownie-recept

 

De brownie smaakt heerlijk zoet naar de chocola maar heeft een vleugje fris van de citroen. Een zeer geslaagd expiriment vind ik het. Zeker een aanrader. Daarnaast is het bij het aansnijden van de cake, heel leuk om de horizontale strepen te voorschijn zien te komen.

Heb jij een nog een leuke tip voor een variatie op brownies?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna 01/04/2015 at 07:01

  Oh yes, een brownie is zeker een topper onder de zoete snacks! Heerlijk om er een citroen flavour aan toe te voegen. Yummie!

 • Reply Jose 28/03/2015 at 11:18

  Mmm lekker, krijgen we er een cappuccino bij ;))

 • Reply Wendy 26/03/2015 at 14:04

  T ziet er heerlijk uit! Wat ik me nu afvraag, smaakt het citroen gedeelte ook echt naar citroen? ik ben al tijden opzoek naar goed citroencake recept

  • Reply Renate 26/03/2015 at 21:37

   Bij mij smaakt de citroen cake wel echt naar citroen. Al is de chocolade wel de overheersende smaak, vandaar een vleugje fris. Ik heb me niet volledig aan het recept gehouden zoals bij het maken van een citroencake. Doordat ik spontaan zin had om te bakken, had ik gebrek aan citroenen. Ik heb dus een flesje citroen sap gebruikt. Hierdoor wordt de citroencake niet luchtig. Niet erg in combinatie met de brownie, maar op zichzelf is het wel een gemis.

 • Reply Anne 26/03/2015 at 11:56

  Die ziet er echt wel heel mooi uit 😮 Al ben ik nooit zo gek op citroen met chocolade, maar misschien moet ik hier een uitzondering voor maken!

 • Reply Bertine 26/03/2015 at 11:03

  ooh wauw wat ziet dit er heerlijk uit! ik lust nu wel een plak!

 • Reply Pauline 26/03/2015 at 09:21

  Ooh dit ziet er heerlijk uit zeg! Leuk effect ook!

  Liefs,
  Pauline

 • Reply Mylene 26/03/2015 at 08:25

  Oooh, dat ziet er echt heel erg lekker uit. Vooral die strepen ook ja, mooi om te zien. Ik wil dit weleens proberen hoor!

 • Reply kelly 26/03/2015 at 08:14

  Het ziet er echt prachtig uit! En zeer, zeer, zeer smakelijk..lus alleen geen brownies…hahahah..:)

 • Reply Zjojes 26/03/2015 at 07:21

  dat ziet er heerlijk uit! Goed idee om de recepten te combineren.
  Mijn favoriet blijft de brownie cheesecake met frambozenroom. Mmmmmmm
  Groetjes,
  Joyce

 • Leave a Reply