Interieur

Tips voor een natuurlijk interieur

Ik beschouw mezelf wel als een huismus. Ik hou van thuis zijn. Vertrouwd in mijn eigen domein. Het leukste aan thuis zijn vind ik het creëren van een eigen plekje. De omgeving er mooi uit laten zien. Persoonlijk vind ik dat dat bij mijn huis heel goed gelukt is. Ik ben heel trots op mijn interieur. Ik ben niet de enige. Ik krijg vaak complimenten over ons interieur en hoe we het als twee (arme) studenten heel leuk en knus hebben ingericht.

Beide houden wij van een heel groene en natuurlijke inrichting. Het liefst brengen we zoveel mogelijk van de natuur naar binnen. We noemen het ook wel eens onze boomhut. Graag deel ik onze boomhut met jullie en geef ik voor iedereen die graag ook een natuurlijk interieur wil mijn tips ter inspiratie.

planten

Tip 1: Planten/bloemen:
Wanneer je voor een natuurlijk interieur gaat, is het hebben planten (bijna) een must. Het houden van planten in huis is de makkelijkste manier om de natuur naar binnen te halen. Een plant is namelijk de natuur (Yup echt waar!). Wij hebben in onze twee kamer woning in totaal 10 planten staan. Van een kleine vetplant tot een grote palmboom. Dit is wel erg veel, maar een combinatie van een grote en een kleine plant doet al veel voor een woonkamer. Ben je niet zo goed in het in leven houden van planten? Neem dan een plant die niet zoveel vocht nodig heeft. Bijvoorbeeld een kleine plant zoals een cactus of Aloë Vera of een grote plant zoals een Kentia Palm. Deze planten zijn ook luchtzuiverend. Wanneer dit niet lukt, zijn bloemen nog een (iets duurdere) optie. Het enige nadeel hieraan is dat bloemen binnen twee weken verwelken.

Tip 2: Gebruik natuurlijke materialen:
Als ik meubilair in huis haal dan is dat negen van de tien keer gemaakt van natuurlijke materialen. Voor groot meubilair zoals kasten en tafels hou ik erg van hout. Het liefst wil ik grof bewerkt hout, zodat er nog goed te zien is dat het oorspronkelijk een boom is geweest. Hout is een veel voorkomend product, maar er zijn nog vele andere soorten materialen waar kasten en stoelen van gemaakt kunnen worden. Zo heb ik thuis ook een stoel staan van pitriet, een schoenenkastje van gevlochten waterhyacint (verkrijgbaar in deze webshop) en krukjes van bamboe. Focus niet alleen op het grote werk. Natuurlijke materialen kun je ook in de kleine details verwerken, bijvoorbeeld een lekker wollig kleed of mooie stenen bloempotten ( zoals deze DIY).

Groen-interieur-meubileer

Tip 3: Mix and Match
Toen wij gingen samenwonen hebben we heel veel meubileer gekregen van familie en vrienden. Sommige items zijn zelfs van de straat geplukt. Dat zorgt ervoor dat we een heel divers assortiment aan stijlen in huis hebben. Dit bevalt mij veel meer dan wanneer alles op elkaar is afgestemd. Daarbij krijg ik een te groot showroom gevoel. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, dat niet alles hoeft te matchen. Combineer verschillende materialen (natuurlijk en onnatuurlijk) en vormen (organisch en geometrisch).

Tip 4: Laat de muren spreken
Kan je net zoals ik geen genoeg krijgen van de natuur? Dan is het kleuren van één muur een optie. In de huiskamer hebben we één muur olijfgroen gekleurd en in de slaapkamer hebben we (zoals je al eerder hier hebt kunnen zien) één muur gedecoreerd met een stenenbehang. Ik kan me voorstellen dat sommigen zo’n muur iets te druk vinden. Als alternatief zou ik kiezen voor een mooi schilderij, een foto of andere kunstwerkjes (bijvoorbeeld deze cactus). Iets aan de muur hebben laat de ruimte meer een eenheid worden.

Tip 5: Doe vooral wat je zelf mooi vindt.
Mijn laatste tip is, doe vooral wat je zelf mooi vindt. Laat je niet leiden, maar juist inspireren door trends. Ook dit artikel is bedoeld ter inspiratie. Iedereen heeft tenslotte een eigen smaak.

Mijn vraag voor vandaag: In wat voor huis voel jij je het snelst thuis?

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sytse 25/03/2015 at 19:23

  Wauw, wat een leuk artikel zeg! Ik houd sowieso van aardetinten en natuurtinten in huis. Ik ga in april ons hele huis verven en opnieuw inrichten dus kan al het advies gebruiken. Bedankt voor de leuke tips!

 • Reply Selma 15/03/2015 at 09:10

  Ik ben ook een echte huismus! Wij gaan binnenkort verhuizen, dus momenteel kan ik hier niet heel veel aan het interieur doen, maar straks in het nieuwe huis natuurlijk wel!

 • Reply FSHN Forward 01/03/2015 at 19:41

  Wat een prachtige inspiratie!

 • Reply Wendy 01/03/2015 at 14:30

  Hoi Renate!

  Ik kwam via team confetti op je blog en dit is t eerste artikel dat ik lees van je! En wat een leuke blog heb je!! Ook vind ik dat je je huis super hebt ingericht heel fris al die groene details, maar ik ben vooral verliefd op je ”stenen” muur. antwoord op je vraag? Een huis met uitzicht een veel licht, qua interieur ga ik voor landelijk met een tipje romantiek.

 • Reply Silvana 27/02/2015 at 23:36

  Ahh, zo mooi! <3 Door dit soort blogposts kan ik nou niet wachten om het huis uit te gaan en mijn eigen plekje te hebben, hihi.

 • Reply Anne Solveig 27/02/2015 at 22:03

  Dat potje met de bollen er in is geweldig! Nu wil ik dat maken!

 • Reply lonneke 27/02/2015 at 17:59

  Oh wat een heerlijk artikel zeg!
  ik ben echt dol op dit natuurlijk stijltje.
  Liefs lonneke

 • Reply Daphne 27/02/2015 at 14:49

  Groen in huis is gewoon een must. Maar eh, jeetje, wat ziet je blog er mooi uit! Echt lekker fris en rustig tegelijkertijd. Tof!

  • Reply Renate 27/02/2015 at 17:05

   Dankjewel Daphne, dat is precies de sfeer die ik wilde uitstralen. Ook geïnspireerd op de natuur.

 • Reply Fleur 27/02/2015 at 14:25

  Ohhh, zo leuk allemaal! Ik hou echt van natuurlijke materialen en producten in huis. Vooral groen en schapenvachtjes. Heel mooi.

 • Reply Liliane 27/02/2015 at 13:20

  Wat een ontzettend tof interieur. Ik ben helemaal voor veel groen in huis!
  En dat stenenbehang lijkt net echt!

  • Reply Renate 27/02/2015 at 17:09

   Ja ik ben ook superblij met het stenen behang :D.

 • Reply Isabel Cristina 27/02/2015 at 12:51

  Wat leuk om te zien! Je interieur vind ik erg mooi, die stenen behang vind ik erg leuk!

 • Reply Dina 27/02/2015 at 11:42

  Planten en bloemen in huis vind ik echt heel erg belangrijk. Het geeft zo veel sfeer!

 • Reply Monique | WritingMonique 27/02/2015 at 10:11

  Onwijs leuke inspiratie! Ik ben gek op die hele cactus trend; ik vind het zo mooi!

  • Reply Renate 27/02/2015 at 17:12

   Ik vind cactussen ook G-E-W-E-L-D-I-G!

  Leave a Reply