Interieur

Lente in mijn bol

Het voelt alsof de lente aan de voordeur klopt. De zon schijnt dagelijks mijn huis binnen en vult de kamer met warmte. Ook buiten verhoogt de zon de temperatuur. De eerste dagen waarop ik met open jas in de buitenlucht heb gelopen zijn inmiddels al achter de rug. Andere verschijnselen van de komst van de lente zijn ook zichtbaar. Vroeg in de ochtend kan ik de vogels horen fluiten en de eerste bloembollen komen boven de grond kijken. Dit alles vrolijkt mij op. Ik hou van de Lente.

Voor in huis heb ik drie bakjes met bloembollen gehaald. Dat vrolijkt het huis binnen een stuk op. Daarnaast ben ik gek op plantjes in huis. Ik kocht een set met narcissen, krokussen en blauwe druifjes. Bij gebrek aan plantenpotjes kocht ik drie potjes appelmoes. De appelmoes heb ik in een bakje gedaan. Deze is om later op te eten. Daarna heb ik de glazen omgespoeld en de etiketten verwijderd. In de lege appelmoespotten worden de bloembollen geplant. Het zien van de wortels door het glas vind ik erg leuk.

32

Na een middagje lekker in de aarde te hebben gewroet (ik vind dat echt heerlijk), had ik drie potjes gevuld met bloembollen. De potjes zette ik op een blad dat oorspronkelijk als vogelvoeder bedoeld was en deze hing ik boven de tafel. Na een week zag ik vol trots de eerste knopjes al uitkomen.

71

Niet alle bollen pasten in de potjes, daarom vulde ik een oude pindakaaspotje met de restanten. Strik eromheen en je hebt een heel leuk cadeau. Deze gaf ik dus aan mijn schoonmoeder.

Met een bak appelmoes op schoot ben ik klaar voor de lente!  Hebben jij ook de lente in je bol?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Februari in herhaling: de lente komt er aan! - HesterAnne 03/03/2015 at 06:32

  […] Lente in mijn bol. Ik ben niet de enige die zin heeft in de lente. Renate laat in dit artikel zien hoe ze drie appelmoes potjes omtovert tot drie potjes met bloembollen. Leuk en goedkoop! […]

 • Reply lisa 02/03/2015 at 21:32

  Heerlijk lente gevoel inderdaad! Altijd leuk zulke plantjes 🙂

 • Reply Dina 26/02/2015 at 18:42

  Wat staat dat geweldig leuk en vrolijk en lenteachtig. Ik heb ook heel erg de lente in mijn bol, maar nog niet van die mooie narcisjes in huis (wel altijd bloemen).

 • Reply Eva 26/02/2015 at 15:00

  Ik heb vorig jaar ook een groot aantal bollen in oude potjes gezet, ziet er zo leuk uit! 🙂

 • Reply kelly 26/02/2015 at 07:53

  Heel leuk idee! Ook gek op deze voorjaarsplantjes! Ruiken ook zo lekker. Ik haal meestal hyacinten in huis. En ik vind dat gewroet in de grond ook zo lekker..hahahah…

  • Reply Renate 26/02/2015 at 14:47

   Hyacinten ruiken inderdaad heerlijk. Niet iedereen is het daarmee eens, daarom mocht ik ze ook niet bij ons in huis binnen halen.

 • Reply Rebecca 25/02/2015 at 20:06

  Ahh wat ontzettend leuk!
  Ik heb afgelopen weekend ook een paar bloembollen gekregen maar die stonden al heel leuk in een pot. Helemaal klaar voor de lente!

 • Reply Silvana 25/02/2015 at 14:51

  Ik ben ook echt helemaal in de lente sfeer, thuis hebben we blauwe druifjes staan en die ruiken altijd zó lekker! Staat echt super tof zo, in die appelmoes potjes. (:

 • Reply Isabel Cristina 25/02/2015 at 09:13

  Ziet er echt superleuk uit in die appelmoespotten! Ik heb hier ook blauwe druifjes staan. heb helemaal zin in de lente! <3

 • Reply Dinja 25/02/2015 at 09:02

  Ik vind die blauwe druifjes altijd zo leuk!
  Misschien ga ik vandaag maar eens langs het tuincentrum :’)

 • Reply Mylène 25/02/2015 at 08:59

  Wat een superleuk idee. En je hebt ook nog eens een lekker toetje voor na het avondeten haha. Mijn kamertje kan ook wel wat kleur gebruiken. Binnenkort ook maar wat halen.

  • Reply Renate 25/02/2015 at 20:08

   De appelmoes was inderdaad een lekkere bijkomstigheid. Ik heb daarom ook expres voor appelmoes gekozen en niet voor doperwtjes. haha

  Leave a Reply