DIY & Creatie, Interieur

DIY | Marble Planter

Toen vorig jaar de marmer trend begon, was ik gelijk verkocht. Het natuurlijke uiterlijk van het stenen marmer past heel goed in ons groene huis. Zoals je misschien weet hou ik heel erg van een natuurlijk interieur. Zie bijvoorbeeld mijn bedroom make-over #1 en #2. Een marmer item zou dus een mooie toevoeging zijn. Het enige probleem is dat marmer erg prijzig kan zijn en voor een eventuele DIY lastig te bewerken is. Daarom besloot ik vals te spelen met plakfolie met een marmer motief. Hiermee maakte ik een marmer bloempotje.

9

 

Wat te doen?

5

1: Voor deze DIY heb je een oud (bloem)potje nodig. Gelieve een potje met weinig reliëf of randen om vouwen te voorkomen. Voor het marmer effect maak ik gebruik van decoratie folie (o.a verkrijgbaar bij Praxis).

2. Meet de omvang van de bloempot om de hoeveelheid folie te berekenen. De pot is rond en dat zorgt ervoor dat de folie niet volledig recht opgeplakt kan worden.. Knip daarom een ruime hoeveelheid folie af.

6

3. Plak de folie om de bloempot en strijk de luchtbellen er onderuit met behulp van een bot mes.

4.Het restante folie wat bovenuit de pot steekt kan worden afgeknipt, maar het mooiste vind ik om het naar binnen te vouwen. Door de bladeren heen zie je dat de binnenste randen ook een marmer textuur heeft.

Bij het maken van deze DIY heb ik het mezelf moeilijk gemaakt door een bloempot te kiezen met randen aan de boven en onderkant. Hierdoor ontstonden er bij het plakken van de folie kleine vouwen onder de richel. Gelukkig zie je dit aan de bovenkant niet omdat hier de bladeren overheen vallen. Onderaan zijn helaas wel kleine vouwen te zien. Wanneerje zelf deze DIY wilt maken, dan raad ik het aan om een potje te nemen die volledig recht is.

4 8 2

 

Wat vind jij van de marmer trend?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply DIY | Marmeren sieraden – Dat Zit Wel Snor 16/03/2016 at 06:38

  […] zijn al vele leuke DIY marmeren projecten te vinden. Zo maakte ik al een marmeren bloempot met plakfolie. Een DIY dat ik al een tijd lang wil uit proberen is de marmer look te creëren met […]

 • Reply Maak zelf potjes voor je moestuintje – 10 DIYs | IMAKIN DIY DESIGN | BLOG 20/03/2015 at 16:22

  […] De marmer (of ‘marble’ in het Engels) is helemaal dé trend van nu in het interieur. Beplak een oude pot met marmerfolie en je interieur is weer helemaal up to date. Renate van Dat Zit Wel Snor laat op haar blog zien hoe het moet. […]

 • Reply Maaike 17/03/2015 at 11:27

  Heel mooi! Heb zelf nog marmerfolie liggen dus ga zeker een planten potje zoeken om dit te doen, bedankt voor de inspiratie!

 • Reply Maaike 03/03/2015 at 22:36

  Wat een superleuk idee! Wist helemaal niet dat je marmerfolie kon kopen overigens, haha!

 • Reply Tips voor een natuurlijk interieur – Dat Zit Wel Snor 27/02/2015 at 06:34

  […] Tip 2: Gebruik natuurlijke materialen: Als ik meubileer in huis haal dan is dat negen van de tien keer gemaakt van natuurlijke materialen. Voor groot meubileer zoals kasten en tafels hou ik erg van hout. Het liefst wil ik grof bewerkt hout, zodat er nog goed te zien is dat het oorspronkelijk een boom was. Hout is een veel voorkomend product, maar er zijn nog vele andere soorten materialen waar kasten en stoelen van gemaakt kunnen worden. Zo heb ik thuis ook een stoel staan van pitriet, een schoenenkastje van gevlochten waterhyacint (verkrijgbaar in deze webshop) en krukjes van bamboe. Focus niet alleen op het grote werk. Natuurlijke materialen kun je ook in de kleine details verwerken, bijvoorbeeld een lekker wollig kleed of mooie stenen bloempotten ( zoals deze DIY). […]

 • Reply Jasmijn 24/02/2015 at 22:28

  Wat een geweldig idee! Ik vind marmer erg tof, maar wil niet veel geld uitgeven. Dit is ideaal! Bedankt!

 • Reply Astrid en Linda 10/02/2015 at 23:33

  Heel gaaf gedaan! Super leuk een plant in het marmer zetten 🙂 Wij houden ook zeker van marmer. Tot nu toe vooral als ondergrond gebruikt om op de fotograferen. Maar afgelopen weekend ook een rolletje plakfolie gekocht, dus daar gaan we ook snel mee aan de slag!

 • Reply Jorinde 02/02/2015 at 11:29

  WAUUWWW! Super cool. Love marmer soo much!! x

 • Reply LNNK | Bringing Happiness 31/01/2015 at 14:26

  Leuk idee. Ik heb nog een soortgelijke folie liggen. Ik moet daar nog steeds iets mee verzinnen 🙂

 • Reply lisa 25/01/2015 at 15:01

  Super leuk! Eigenlijk kan je echt alles onder plakken met dat decoratiespul.

 • Reply Monique | WritingMonique 24/01/2015 at 11:55

  Wow! Dit is fantastisch 🙂 Het resultaat is heel gaaf!

 • Reply Jolet 24/01/2015 at 11:33

  Grappig dat het eigenlijk zo makkelijk is, maar dat het er zo chique uit ziet.

 • Reply Natasja 24/01/2015 at 10:05

  Leuk! Wat je allemaal al niet kunt met dat folie he? 🙂

 • Reply Jessica 23/01/2015 at 20:58

  Oooh superleuk!

 • Reply Eva 23/01/2015 at 10:08

  Heel tof! Ik wil ook nog wel een keer met dat folie aan de slag om een plankje te bekleden 🙂

 • Leave a Reply