DIY & Creatie

DIY | XMAS Marquee Lights

De houten / kartonnen letters en woorden zijn nog niet uit het interieur weg te denken. Met kerst voeren we graag deze trend door. Zo vind je in elke winkel met kerst artikelen de woorden XMAS of JOY. Stiekem ben ik ook voor deze trend gevallen en heb ik ook mijn eigen XMAS bord mee naar huis genomen. Voor overdag vind ik het kerst accessoir een leuke toevoeging geven aan mijn huis, maar in de avond valt het teken in het donker weg. Naar mijn idee kon het dus wel een lichtje gebruiken. Ik heb me laten inspireren door de Marquee Lights en heb de XMAS laten schijnen.

Zie hier de DIY and let’s SHINE!

 

Benodigdheden:

1

Ik heb gebruik gemaakt van  massief houten letters. Tijdens het maken van DIY kwam ik er achter dat dit materiaal niet één van de praktische keuze is.  Het uiterlijk van het hout is erg mooi, maar omdat de letters massief zijn, was het lastiger om de bedrading te bedekken. Ik raad aan een gebruik te maken van een holle letters of een korte afstand tussen de lampen.

– Letterbord
– Lichtsnoer
– Boor voor hout / mesje voor karton

 

Stappen:

2

Stap 1: Bereken hoeveel lampjes er in één letter past. Afhankelijk aan dat cijfer markeer je met en potlood  de plekken van de lampjes. Het mooiste is als de lampen horizontaal op één lijn liggen.

3

Stap 2: Met de boor maak je gaten in de letters. Voor een mooi egaal resultaat begin je met boren vanaf de voorkant. Mocht je letters hebben die hol zijn. Snij/zaag dan eerst de achterkant van het het woord er af.

4

Stap 3: Plaats de lampjes door de gaten.

5
Stap 4: Dit was het punt waarbij ik inzag dat ik een inschattingsfout had gemaakt en er te veel snoer zichtbaar was. Als noodoplossing heb ik met schilderstape de snoeren bij elkaar gebundeld en aan de achterkant vast geplakt. Wanneer de achterkant van het woord naar een muur wijst is er geen snoer te zien, maar het wint ook niet de schoonheidsprijs. In dit geval is het daarom verstandiger om een holle letters te nemen. Het snoer kan je dan aan de binnenkant verstoppen en afdekken met de afgezaagde achterkant.

 

Eindresultaat:

9

10

 

6

8

 

Zo zie je maar dat bij mij projecten ook niet altijd helemaal vlekkeloos verlopen. Het resultaat daarin tegen vond ik te leuk om niet met jullie te delen. Mocht je dit project zelf willen proberen?  Ik vond het erg handig om lichtsnoer met batterijen te gebruiken. Dan ben je met het plaatsen van het niet afhankelijk van een stopcontact. Deze zitten bij mij toch al vol van alle andere kerstlichtjes.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Raya 21/01/2015 at 21:14

  Leuke DIY! Ik ben al lang op zoek naar kartonnen letters om zo’n soort letters te maken maar had deze nog nooit in houten letters gezien. Mooi gemaakt!

 • Reply Isabel Cristina 16/12/2014 at 23:57

  Echt superleuk gedaan renate! Deze ga ga ik echt maken!

 • Reply Kim 16/12/2014 at 23:54

  Leuk idee zeg!

 • Reply Margriet 16/12/2014 at 21:44

  Wat een leuke DIY. Het resultaat is echt heel mooi.

 • Reply Monique | WritingMonique 16/12/2014 at 08:49

  Wat een onwijs tof idee! Doet me denken aan neon lichten!

 • Leave a Reply