DIY & Creatie, Interieur

DIY | Candle Adventskalender

Say what now? Is het al december? En nog wel de tweede dag ook. Het is een cliché, maar de laatste paar maanden vliegen voorbij. In die paar maanden heb ik weinig van mij laten horen. Deels komt dit door het gedoe met mijn computer, maar eerlijk gezegd komt het ook doordat ik gewoon lui ben geweest. Guilty! Ik kon mezelf er niet toe aanzetten om aan mijn blog te werken. Wanneer het eenmaal donker werd kroop ik het liefst op de bank onder een warme plaid en daar bleef ik dan de rest van de avond zitten. Soms nam ik wel eens mijn laptop voor mijn neus, maar al snel werd het filmpjes van klunzige katten kijken. Hmm.. niet één van de productiefste manieren om je tijd te besteden. Ik heb mezelf een schop onder de kont gegeven en het plaid van me afgegooid, want ik heb nog zoveel leuke ideeën die ik graag met jullie wil delen. Waaronder deze iets verlate adventkalender.

8

De tijd naar kerst toe vind ik eerlijk gezegd leuker dan kerst zelf. Dit is namelijk de tijd dat ik het huis mag versieren, de lampjes in straat verschijnen, een excuus vind om nieuwe dingen te kopen (want tja, het is limited edition) en iedereen altijd een stukje vrolijker is. Om de tijd naar kerst nog meer te realiseren vind ik het altijd leuk om een advent kalender in huis te hebben. Dit jaar heb ik een hele leuke DIY adventkalender die heel makkelijk en binnen een half uurtje te maken is. Het is tenslotte al december…

Benodigdheden:

1
Lange kaarsen
Markers
Liniaal
Velletje papier

 

Stappen:

2

Stap 1:Op de kaars staan de de cijfers van de dagen weergeven die aftellen tot kerst. Het aantal cijfers per kaars is afhankelijk van de hoeveelheid kaarsen die je gebruikt. Om de cijfers netjes te verdelen, meet je de lengte van het oppervlak van de kaars en deel je deze door het aantal dagen. Het getal dat daaruit komt is de grootte van ieder cijfer. Ik heb er voor gekozen om twee kaarsen te gebruiken. Op iedere kaars komen dus twaalf cijfers. De lengte van het schrijfoppervlak van de kaars is twintig cm. De uitkomst van de grote van de cijfers is dus: 20 : 12 = 1,6 centimeter.

3Stap 2:Op papier maak je een schets met de zojuist berekende afmeting. Om fouten te voorkomen schrijf je eerst de cijfers op het papier.

3Stap 3:Nu is het tijd om de cijfers op de kaars te schrijven. Omdat de kaars vet is kan de marker snel verstoppen en geen inkt meer afgeven. Hou daarom altijd één of twee reserve markers bij de hand.

5Zet de kaarsen in een houder en Klaar!

 

Eindresultaat:

10

7

9

 

December is voor mij de tijd om een kaarsje aan te steken. Met deze adventkalender vind ik het extra leuk. Nu kan ik de dagen tot kerst weg zien smelten.
Wat voor adventkalender gebruik jij?
Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Ceciel 07/12/2014 at 09:27

  Wat mooi en leuk gedaan! Echt super. Je blog is ook erg leuk en ik volg je nu via Bloglovin om niets te missen! Zelf ben ik ook fan van DIY en vandaag kondigde ik de #Happykidsmas DIY Countdown aan op mijn blog. Wellicht vind je het ook leuk om het te lezen.

 • Reply Lauriëtte 05/12/2014 at 07:58

  Leuke DIY! Hoewel ik denk dat je in een paar minuten al bij de volgende dag bent! 😉 Wij hebben geen adventkalender in huis! 🙁

 • Reply Karlijn 04/12/2014 at 17:41

  Ontzettend leuk gedaan. Ik ken deze kaarsen uit Scandinavie en voor mij horen ze er helemaal bij. Ik heb dit jaar een adventkalender gemaakt van verschillende kleuren en soorten papier. En laat ik mijn chocoladeadvent kalender niet vergeten. Elk jaar krijgen we die van mijn moeder 🙂

 • Reply Liliane 03/12/2014 at 12:11

  Wat een gaaf idee! Simpel maar krachtig 😉

 • Reply Shifra 03/12/2014 at 10:56

  Het ziet er echt heel erg leuk uit! Lekker makkelijk en snel te maken! Wel lijkt het mij vervelend dat je op tijd weer de kaars moet doven, ik zou dat dus totaal vergeten. Ik weet niet hoeveel branduren je kaarsen hebben?
  Ik vind deze aftel-adventskaars ook érg leuk! -> http://www.normann-copenhagen.com/products/normann-christmas-candle?v=330390 Zij hebben een dikkere kaars gebruikt zodat je hem niet zo snel hoeft uit te blazen. Misschien ook een idee hiervoor! 🙂 (alhoewel dit leuk staat hoor, twee van die slanke kaarsen. :))

 • Reply Isabel Cristina 03/12/2014 at 00:08

  Wat een leuk idee! Deze advent kalender kende ik nog niet!

 • Reply Lisa 02/12/2014 at 19:23

  Ah dat is echt een super leuk idee! Lekker simpel te maken ook!

 • Reply Kim 02/12/2014 at 17:00

  Aah dit vind ik echt een heel leuk en origineel idee! 🙂

 • Reply Manon 02/12/2014 at 10:29

  Wat een leuk idee!

 • Reply Tjitske Anna 02/12/2014 at 10:11

  Simpel maar heel leuk! 🙂

 • Reply Withlovefroms 02/12/2014 at 10:10

  Oh wat een leuk idee! Lijkt me heel leuk!
  Ikzelf hebjammer genoeg geen adventkalender.
  Liefs <3

 • Leave a Reply