DIY & Creatie

DIY | Katten Krablat

Jaaa, het is vandaag dierendag! We mogen onze dieren eens extra verwennen met speeltjes, knuffels en eten. Voor onze kat Django heb ik dit jaar een cadeautje waar ze haar nagels in kan zetten. Ik heb zelf een krablat voor haar gemaakt. De krablatten of palen die in de dierenwinkel te vinden zijn vind ik vaak niet zo mooi. Ik kwam daarom op het idee om er zelf één te maken die meer bij het interieur past. Voor alle katten liefhebber/bezitters laat ik deze snelle DIY zien.

2

Benodigdheden:

Houten bakje
Bolletje touw
Lijmpistool

 

Stappen:

1a
Stap 1: Vanuit het midden van het bakje ga je het touw om elkaar heen draaien. Om  het touw soepel te laten lopen, draai je het touw alvast een paar keer rond.

1b
Stap 2: Met het lijmpistool lijm je het beginstuk van het touw in het midden van het bakje vast. Vanuit het midden draai je het touw om zijn eigen as heen. Elke baan touw lijm je met het lijmpistool vast.

6
Stap 3: Voor een leuk speels effect kan je verschillende diktes touw nemen of andere figuren met het touw maken. Na enkel wat geduld heb je een eigen krablat voor je schatje van een katje gemaakt. De krablat kan je aan de muur ophangen of neerleggen/zetten op de grond. Zorg wel dat het bakje stevig vast zit, zodat het niet weg kan schuiven.

 

Eindresultaat:

7 5 4
De volgende ochtend na een avond hard te hebben geploeterd gaf ik het cadeautje aan Django. Ze was nieuwsgierig en heeft er even aan zitten snuffen. Daarna draaide ze zich om en wilde liever eten. Achja, het blijven katten hè….

Waarmee verwen jij je huisdier vandaag?

Liefs, Renate

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Veerlez 21/03/2016 at 16:44

  Wat ontzettend leuk! Dit ga ik maken voor mijn kat! Ik had toch nog een lijst liggen waarvan de glasplaat gesprongen was! 🙂

 • Reply anoniem 25/11/2015 at 02:42

  Ik heb gewoon lekker een grote flinke krabpaal in me slaapkamer en in de woonkamer. Hey, als ik mag genieten van alles waarom zij niet.

  • Reply Renate 01/12/2015 at 13:22

   Natuurlijk hebben wij ook een krabpaal voor onze kat.Ik ben het helemaal met je eens dat het heel belangrijk is voor katten om te kunnen krabbelen en op een hoog plekje kunnen zitten. We noemen de krabpaal van Aura een kasteel, omdat ze als een prinses erbovenop kan zitten.

 • Reply Jolet 05/10/2014 at 10:40

  Wat weer leuk gedaan!

 • Reply Ines 04/10/2014 at 16:47

  Oh echt leuk gevonden én nog eens mooi in je huis (ipv zo een paal dat daar gewoon staat)

 • Reply Lauriëtte 04/10/2014 at 11:43

  Wat origineel! Als ik zelf een kat zou hebben zou ik zelf ook zoiets maken. Is volgens mij ook een stuk goedkoper dan de spulletjes die je in de winkel kan kopen! 🙂

 • Reply Manon 04/10/2014 at 10:27

  Dat is echt een geniaal idee!

 • Reply Natasja 04/10/2014 at 09:07

  Ontzettend leuk! Wij gaan binnenkort kijken voor een katje, deze ga ik onthouden. 😀

 • Reply nenacecilia 04/10/2014 at 08:57

  Leuk gevonden! Katten zijn nu niet bepaald de meest enthousiaste dieren, maar ik ben er zeker van dat ze er blij mee is 😉

 • Leave a Reply