DIY & Creatie, Interieur

DIY | Figuur Kussen

Het studenten leven is financieel niet altijd even makkelijk.  Stylefruits heeft hier rekening mee gehouden en in samenwerking met een aantal vindingrijke bloggers, hebben ze een boekje ontwikkeld met een aantal handige tips. Zo kun je geld besparen, zodat je meer overhoudt voor feestjes, winkelen en alle andere echt belangrijke dingen. Aan deze tip-gids heb ik ook mijn steentje bij gedragen met een leuke DIY cadeau idee. Zie hier mijn tip:

16

Het vinden van een cadeau is soms lastig. De wensen van iemand zijn zeer persoonlijk gebonden en soms niet voor de hand liggend. De neiging om naar een standaard douchepakket te grijpen ligt dan op de loer. Het geven van een cadeau is juist leuk als het een persoonlijk tintje heeft. Met die gedachten laat ik een ‘doe het zelf project’ zien, hoe je een cadeau kan maken dat voor (bijna) iedereen geschikt is.

Iedereen heeft een hobby of interesses. Verbeeld één van die interesses in een zelf gemaakt kussen. Bijvoorbeeld iemand houdt van fotograferen. Maak voor die persoon een kussen in de vorm van een camera met een foto van jullie samen. Het is grappig, ziet er leuk uit en is persoonlijk. De perfecte combinatie voor een cadeautje. Zelf vind ik fotograferen ook leuk en daarom heb ik een voorbeeld kussen gemaakt in de vorm van een Polaroid Camera.

foto1

Wat heb je nodig:

T-shirt Transferpapier: verkrijgbaar bij Hema
Lap stof: Bijvoorbeeld een oud T-shirt of kussensloop
Vulmateriaal:verkrijgbaar bij Hema
(stof)Schaar: verkrijgbaar bij Action
Naald & Draad: verkrijgbaar bij Action
Bakpapier: verkrijgbaar bij de Supermarkt
Strijkijzer:

 

Stappen:
2
Stap 1: Zoek een afbeelding op internet of neem een eigen foto. Print deze afbeelding in spiegelbeeld op het T-shirt Transferpapier uit. Knip de afbeelding uit en houd een rand van 2 cm over.

3
Stap 2: Strijk je lapje stof glad en warm. Leg het transferpapier met de afbeelding naar beneden op de lap stof. Ter bescherming leg je een stuk bakpapier op de afbeelding. Strijk met rond draaiende beweging de afbeelding minimaal 60 seconden lang.

4
Stap 3: Wanneer het stencil volledig is afgekoeld kan je de beschermlaag er voorzichtig vanaf halen. Om de afbeelding te fixeren strijk je het stencil nogmaals voor 10 seconden. Vergeet niet om tussen de afbeelding en het strijkijzer bakpapier te leggen.

5
Stap 4: Je afbeelding zit nu aan de stof vast geplakt. Als volgt ga je de afbeelding uit knippen. Teken met een potlood een kniprand ter breedte van 3 centimeter.

6
Stap 5: Knip de afbeelding op de kniprand uit. Knip nog een stuk stof in dezelfde vorm uit. Als hulpmiddel om precies dezelfde vorm te krijgen kan je de eerder uitgeknipte stof overtrekken. Dit is de achterkant van je kussenhoes.

7
Stap 6: Leg de twee stukjes stof op elkaar. Let hierbij op dat de afbeelding naar binnen wijst. Speld de randen van de twee stukjes stof aan elkaar vast. Houd aan de onderkant een opening van zo’n 5 centimeter.

8
Stap 7:
Naai de randen van de twee lapjes stof vast. Let op dat je een opening behoudt waar je de vulling in kan stoppen. Het naaien kan je met de hand doen, maar het gaat sneller wanneer je het met de naaimachine doet. Kan je het niet of heb je geen zin om te naaien? Met textiel lijm zou het eventueel ook kunnen. De kans op loslaten is hierbij groter.

9
Stap 8: Via het gat draai je de kussensloop binnenstebuiten. De afbeelding zit nu weer aan de buitenkant.

10
Stap 9: Vul het kussen met kussenvulling totdat je tevreden bent met de vorm. Schud af en toe voorzichtig met het kussen om alle vulling om z’n plek te krijgen.

11
Stap 10: Naai het open gat dicht en je hebt een zelfgemaakt kussen.

Eindresultaat:

12 13 15 17

 

Lees hier de rest van de tips.  Klik om te kijken via desktop. Klik om te kijken via mobile.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply DIY | Ananas Kussen – Dat Zit Wel Snor 07/07/2015 at 06:33

  […] kussen met de afbeelding naar buiten. Vul het kussen en naai de opening dicht. Bekijk dit artikel ‘DIY Figuur Kussen’ voor de uitgebreide uitleg met een duidelijke stappenplan en […]

 • Reply Iris 07/11/2014 at 15:06

  Dit camera kussen is echt geweldig! Ik wil ook wel eens een kussen met eigen print gaan maken:) Kun je alles doen wat je leuk vind en bij je past

 • Reply Tineke 06/11/2014 at 20:32

  Deze is echt geweldig! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin en instagram, hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog.
  Liefs

 • Reply Earliecia 02/11/2014 at 01:43

  Dit is de leukste diy ever! Ik heb vaak via spoonflower eigen stofjes laten drukken maar dit is veel voordeliger als je maar 1 kussen wil maken. :). Ga ik zeker uitproberen dit!

 • Reply Karin | laviedeKarin 31/10/2014 at 17:53

  Echt een hele toffe diy! En I ♡ polaroids!

 • Reply Diy's for you and me 25/10/2014 at 10:27

  Wat ontzettend gaaf!!!!

 • Reply Kim 24/10/2014 at 14:29

  Wat een tof idee! 🙂 Leuk geworden.

 • Reply Neeltje | Thoughts in Style 22/10/2014 at 21:12

  Wat een gaaf idee! Ik hou van kussentjes en dit is wel heel origineel dus dit moet ik een keer proberen 🙂
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Reply Marielle 22/10/2014 at 12:55

  Superleuk gedaan! Je zou ze zo kunnen verkopen, volgens mij is daar wel markt voor 🙂

 • Reply Ancellina 18/10/2014 at 09:06

  Leuk gedaan! Ziet er echt schattig uit! Liefs

 • Leave a Reply