DIY & Creatie, Interieur

DIY | Boomwortel Lamp

Je kon in deel #1 en #2 zien hoe ik mijn slaapkamer interieur heb veranderd tot mijn natuurlijk slaap paradijsje. Ik geniet nog steeds van de geur van de wilgen takken, het groen van de planten en de grote grove stenen muur.Tijdens de grote make-over heb ik een aantal kleine details aangepast die DIY waardig zijn, waaronder het nachtlampje.

De originele nachtlamp dateert nog uit het ouderlijk huis. Deze lamp was één van mijn eerste interieur aankopen om mijn slaapkamertje op te vrolijken. Ik was er erg trots op. Door de jaren heen heeft het originele rode lampenkapje het niet overleeft en is vervangen door en zandkleurige kap. Voor het nieuwe interieur van de slaapkamer vind ik de lampenkap nog er mooi bij passen, maar de voet van de lamp is voor mij een doorn in het oog. Naast dat het harde, koude staal totaal niet in de natuurlijke stijl van de kamer past, irriteer ik me ook mateloos aan de continu vette vinger afdrukken en hoopjes stof die op het plateau te zien zijn. Met veel plezier heb ik de voet van de lamp gesloopt en vervangen door prachtige natuurlijke takken die me boomwortels doet denken. Kijk mee voor de DIY.

10

 

Benodigdheden:

2Materiaal:
Takken: 7,95 verkrijgbaar bij Intratuin
Lampenkap: €4,99 o.a verkrijgbaar bij Blokker
Spijkers: €1,99 o.a verkrijgbaar bij de Gamma
Lampfitting: v.a 1,59 o,a verkrijgbaar bij Gamma
Snoer: € 2,95 o.a verkrijgbaar bij lampenmaken.nl

Totaal: 16,52

Gereedschap
Hamer
Zaag

 

Stappen:

3Stap 1: Bepaal de lengte van de voet van de lamp en zaag eventueel een stuk af.

4

Stap 2: Bekijk welke takken combinatie het best bij elkaar past en of alles in balans staat.

5

Stap 3:  Bevestig de twee takken aan elkaar, door op de plekken waar de  takken elkaar raken een spijker te slaan. Herhaal dit op alle plekken totdat de takken stevig en in balans staan.

6

Stap 4: Neem een lampfitting die makkelijk te bevestigen is. Bijvoorbeeld één met gaatjes of één met een lamphouder.  Bevestig je snoer aan de lampfitting. Ik heb losse blokjes hout gebruikt om de fitting vast te maken.

7
Stap 5: Verberg het snoer achter een grote tak, door het snoer aan de tak vast te binden. Je kan eventueel de spijkerkoppen met verf camoufleren.

8

Stap 6: Draai een lampje in de fitting en plaats de lampenkap er overeen.

Bij zelf gemaakte lampenkappen/standaards  is het altijd oppassen voor brand. Let er dus op dat het rondom de lamp niet te heet wordt!

 

Eindresultaat:

1
0
Tijdens dit soort projecten noem ik mezelf een onwijs ‘creatieve kluns’. Het maken van deze Boomwortel standaardlamp heeft me wel drie lampjes gekost. Elke keer liet ik perrongelijk een lampje vallen of ik stoten de lamp zelf om. Ook heb ik al in het begin de fitting gesloopt, omdat ik wilde proberen of de fitting vast draaide. Niet wetend dat die niet meer open ging. Daar zat ik dan met drie kapotte lampen en een fitting zonder stroomdraad er in. Niet heel handig dus…, maar ik het was het dubbel en dwars waard. Ik ben heel blij met het eindresultaat en het pas veel beter bij de nieuwe slaapkamer dan de oude lamp.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Tjitske Anna 03/11/2014 at 20:31

  Wat een super gaaf idee! 😀

 • Reply Isabel Cristina 01/11/2014 at 20:18

  Wat een leuk idee! Ziet er echt heel leuk uit!

 • Reply Claudia 28/10/2014 at 22:14

  Dat ziet er echt super tof uit!

 • Reply Maaike 27/10/2014 at 15:34

  Haha wat een super tof idee, heel leuk uitgevoerd ook 😀

 • Reply el33ta 27/10/2014 at 00:56

  Super gaaf! 😀 Ik vind je blog echt zoo leuk. Doe heel veel inspiratie op voor mijn toekomstige huisje!

 • Reply Anouk 26/10/2014 at 17:18

  Wauw, wat een geweldige lamp zeg! Super leuk gedaan ook 🙂 xo keysofanouk.com

 • Reply margriet 26/10/2014 at 11:55

  Wat een prachtige lamp. En stiekem toch wel fijn om te lezen dat knutselprojecten bij jou ook niet altijd meteen goed gaan. Voel ik mezelf meteen wat minder een kluns 🙂 Maar echt, prachtig resultaat!

 • Reply Nicetobeout 25/10/2014 at 17:39

  Oh gaaf!!! Dat ga ik ook doen, zou super in ons interieur passen

 • Reply nenacecilia 25/10/2014 at 10:52

  Heel mooi bedacht weer! 🙂
  Ik ben nog altijd superblij met de aardbeitjes in onze keuken 😉

 • Reply Liese 25/10/2014 at 10:11

  Wauw, ik vind het echt super mooi geworden 🙂 Originele eyecatcher alleszins

 • Reply Iris 25/10/2014 at 08:37

  Wauw wat is het een gaaf lampje geworden! Zonde van het geklungel en de kapotte lampjes maar ik vind m echt heel leuk zo!

 • Leave a Reply