Interieur

Bedroom Restyle #Part 2

Het laatste  gedeelte van de slaapkamer is afgerond. Vorige keer in het eerste gedeelte van de slaapkamer restyling kon je zien hoe ik de omgeving van het bureau had veranderd. Ditmaal heb ik het gedeelte veranderd waar het allemaal om gaat. Het bed is het centrale punt in de slaapkamer en deze wil ik graag meer sfeer en eenheid laten uitstralen. Voor de verandering van het interieur heb ik me laten inspireren door het landelijke woondecoratie zoals de Scandinavische stijl en Zuid Europeaanse Architectuur.  In mijn vorige artikel over Scandinavische woonaccessoires kon je al meespieken welke items ik op het oog had. Ik heb er voor gekozen om het groots aan te pakken en de volledige muur te veranderen. Bij OTTO bestelde ik het foto behang met een grote grove stenen muur motief.

5

 

1: Op deze foto kan je zien hoe de slaapkamer er eerst uitzag. Oorspronkelijk stond er rechts nog een lange boekenkast en links een groot nachtkastje. Deze hebben we met het opruimen alvast weg gedaan. Wat er toen overbleef was deze kale sfeerloze ruimte. Hoog  tijd om het op te knappen.

2: Het fotobehang werd per post bezorgd in deze grote koker. De postbode liet wel lang op zich wachten. Na bestelling heeft het nog zo’n drie weken geduurd voordat ik het pakketje in huis had. Gelukkig is OTTO erg klantvriendelijk en krijg ik korting bij mijn volgende bestelling.

0

 

3: In de koker zitten 8 grote vellen fotobehang, behanglijm en de handleiding. In de handleiding staat duidelijke en kort beschreven hoe het fotobehang opgeplakt moet worden.  Een handige tip wat in de handleiding stond beschreven was het maken van een waterpas kruis op de muur. Dit helpt goed om het behang recht te hangen.

4: Het behang avontuur kon beginnen. Ik had de hulp ingeroepen van mijn vader. Onder zijn leiding zijn we het behang avontuur begonnen. Het behangen zelf vond ik nog een lastig klusje. Het nauwkeurig aansluiten van het stenenpatroon is precisie werk. Tijdens het behangen zijn we verrast door het effect van het behanglijm dat op het fotobehang heeft. Het papier zet uit wanneer het van de behanglijm nat wordt. Van te voren waren we nog bang dat de hoogte van het behang net iets te kort was, maar uiteindelijk hielden we zowel bij het plafond  als bij de grond vele centimeters behang over. Dit heb ik achteraf met een mesje weggesneden.
Op het einde van het behangen avontuur werden we nog een keer verrast. Het behanglijm was op! De fabrikant Komar die het fotobehang produceert en verkoopt heeft erg zuinig gedaan met het geven van behanglijm, waardoor wij te kort kwamen. Dit vind ik wel erg knullig van het bedrijf. Hierdoor komt de kwaliteit van het behang in gevaar. Gelukkig waren we voorbereid en had mijn vader nog zelf behanglijm meegenomen om het restante deel te beplakken.

Het eindresultaat van het behang avontuur mag er zeker wezen. Ik ben helemaal verliefd op de stenenmuur. Het staat zo natuurlijk. We maken wel eens grapjes dat we een hagendisje door de kieren van de stenen zien lopen.

6

4

3

2
Naast het behang heb ik nog een aantal kleine veranderingen toegepast. Ik heb weer aan mijn eigen regel gehouden van drie essentiele items. Hout, textiel en planten. Zo staat er een gigantische palm naast het bed die de kamer laat leven. Het oude nachtkastje is vervangen door een kleiner bamboo model en om de kamer niet al te druk te maken komt er op het bed een grote witte zachte harige sprei te liggen.

Ik ben superblij met het eindresultaat. De kamer voelt gelijk een stuk rustiger en zen aan. Het is bijna alsof ik in de buitenlucht slaap. Hiervoor mist er alleen nog een sterrenhemel.

Liefs,

Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Mijn Koeienhuid Vloerkleed – Dat Zit Wel Snor 07/07/2016 at 06:37

  […] we het eigenlijk altijd eens. Dus wanneer ik weer eens een gek idee in mijn hoofd haal, zoals een nieuw behangetje aanbrengen of de boel restylen weet ik hem er altijd wel voor te strikken. Dit maal kwam ik dus ook […]

 • Reply Veerlez 21/03/2016 at 16:43

  Wat een heerlijke slaapkamer en wat een verschil maakt dat toch!

 • Reply Priscilla 06/04/2015 at 00:12

  Wauw, wauw, wauw! De slaapkamer straalt inderdaad heel veel zen uit. Hele fijne kleuren en materialen combinatie. Ik krijg bijna zin om mijn eigen slaapkamer aan te pakken. Wij hebben onlangs een nieuw bed gekregen (het oude bed van mijn ouders) en de meubels passen eigenlijk helemaal niet zo mooi (meer) bij het behang. 🙁

 • Reply Tips voor een natuurlijk interieur – Dat Zit Wel Snor 02/03/2015 at 00:11

  […] hebben we één muur olijf groen gekleurd en in de slaapkamer hebben we (zoals je al eerder hier hebt kunnen zien) één muur gedecoreerd met een stenen behang. Ik kan me voorstellen dat sommige […]

 • Reply DIY | Marble Planter – Dat Zit Wel Snor 10/02/2015 at 17:28

  […] weet hou ik heel erg van een natuurlijk interieur. Zie bijvoorbeeld mijn bedroom make-over #1 en #2. Een marmer item zou dus een mooie toevoeging zijn. Het enige probleem is dat marmer erg prijzig […]

 • Reply DIY | Boomwortel Lamp – Dat Zit Wel Snor 18/01/2015 at 23:26

  […] kon in deel #1 en #2 zien hoe ik mijn slaapkamer interieur heb veranderd tot mijn natuurlijk slaap paradijsje. Ik geniet […]

 • Reply Anouk 22/10/2014 at 11:41

  Wauw! Super mooi resultaat zeg. Die stenen poster is heel gaaf zo in combinatie met dat groen en natuurlijke.

 • Reply Maisha 21/10/2014 at 14:33

  Wow wat een mega verschil! Super leuk!
  Ik ben van plan om over een paar weekjes te verhuizen, dus ’t is super leuk dit soort inspiratie op te doen ^^
  Jij veel plezier met je nieuwe bedroom! 😀

 • Reply monique 21/10/2014 at 11:05

  Ziet er fantastisch uit! Ik ben verliefd op je nieuwe behang! Geweldig 🙂

 • Reply Tessa 20/10/2014 at 20:17

  Waah wat ziet het er gaaf uit zeg! Heel tof gedaan!
  Liefs, Tessa

 • Reply Juudith 20/10/2014 at 11:39

  Wauuwhh super gaaf zeg! Lekker sfeertje zo!

 • Reply Rowdy Groothedde 19/10/2014 at 22:27

  Geweldig, wat een creativiteit!!

 • Reply Jose 19/10/2014 at 16:30

  Mooi zeg, super. Heeft je vader geholpen, is je vriend niet handig dan?

 • Reply Anneleen 19/10/2014 at 15:43

  Wauw heel mooi gedaan!

 • Reply lisa 19/10/2014 at 15:24

  Oke, dit is echt prachtig! Hoe kom je toch op al die ideeën?!

 • Reply Jolet 19/10/2014 at 12:28

  Dat ziet er heel erg mooi uit!

 • Reply Eilish 19/10/2014 at 00:10

  Wauw, wauw, wauw !

 • Reply Caroline 18/10/2014 at 23:47

  Prachtig! Ik dacht eerst echt dat je een stenen muur achter je bed had, wat gaaf! 🙂

 • Reply Withlovefroms 18/10/2014 at 18:23

  Oh zo mooi!
  Je hebt er echt iets heel leuks van gemaakt!
  Liefs, xxx

 • Reply Laura | Lauresque 18/10/2014 at 14:35

  Oh wauw, het ziet er inderdaad prachtig en heel erg rustig en fijn uit!
  Daar zou ik ook wel willen slapen (: X

 • Reply nenacecilia 18/10/2014 at 12:36

  Wauw, de muur is mooi geworden!

 • Reply Lauriëtte 18/10/2014 at 10:43

  Wauw het ziet er prachtig uit!

 • Leave a Reply