Interieur

Opgesnord | Zwevende boekenplanken

Drie jaar geleden, toen ik mijn eigen huisje toegewezen kreeg, had ik grote plannen met de inrichting. Vele van die plannen zijn waargemaakt, (zie mijn artikel van Mijn Lievelings Plekjes, Thuis) maar er zijn ook ideeën in de vergetelheid geraakt. Het stof waaide op toen ik aan het windowshoppen was op shopalike.nl. Dit is een webwinkel die vele producten van vele categorieën van verschillende webshops toont. Je kan het zien als een grote winkelstraat. In de categorie opbergsystemen kwam ik bijzondere boekenplanken tegen die ik al jaren geleden wilde hebben maar eigenlijk vergeten was. De planken hebben de vorm en het uiterlijk van een boek. Wanneer je de plank aan de muur ophangt en er een stapel boeken op legt lijkt het net alsof jouw boeken zweven. Geniaal idee, als je het mij vraagt!
11
De boekenplanken zijn een ontwerp van Selfshelf. De Selfshelf is gemaakt van hout. Aan de lange zijde zitten de bevestigingsmogelijkheden. Het is een makkelijk systeem waarbij je de plank aan twee schroeven aan de muur vast haakt. Het enige waar je op moet letten is de plaatsing van de schroeven (denk hierbij aan de afstand, waterpas en gebruik van een boor). De schroeven en pluggen krijg je bij het boek meegeleverd. Het mooie aan dit ophangsysteem is dat je geen ophangsysteem ziet. Daardoor lijkt het of de boeken echt zweven. Iedere plank kan een gewicht dragen van 4 kilo.

 

2

1
Zelf heb ik twee Selfshelf boeken in huis gehaald. Een kleinere maat van 22 x 15 cm met een donkere vrouw er op en een grote maat van 25,5 x 20 cm met een kok er op. De kaften van de boeken vind ik heel leuk. De vrouwelijke versie past goed bij mijn kunstboeken, en de kleur van het kookboek heeft dezelfde kleur als een muur in mijn huiskamer. Een leuk detail vind ik de titel van het boek. In het frans staat er ‘Ceci n’est pas un livre’ wat naar het Nederlands vertaald betekent ‘Dit is niet een boek’. De titel verwijst ook weer naar een schilderij van René Margritte ‘Ceci n’est pas une pipe’. Als kunstliefhebber vind ik dat natuurlijk een leuk detail.
3

4
Een klein nadeel van de boekenplanken vind ik de vormgeving van de onderkant van de kaft. Hierop staat een geïllustreerde handleiding afgedrukt met de uitleg over het ophangen van de plank. Dit geeft het idee weg dat het geen echt boek is. Wanneer je staat zie je de illustratie niet, maar wanneer ik op de bank zit zie ik toch een glimp van de onderkant. Ik had het mooier gevonden als er gewoon tekst stond en de instructies apart waren bijgeleverd. Een goeie tip is dus om de plank niet héél hoog op te hangen.

 

6

987

 

De Selfshelf zijn verkrijgbaar bij FonQ.nl en ook te vinden via shopalike.nl
De grote Selfshelf Mastercook boekenplank bedraagt €29,95
De kleine Selfshelf Donkere dame boekenplank bedaagt €24,95
Er zijn meerdere versies van de Selfshelf te vinden. Iedere boekenplank is in een andere kleur verkrijgbaar.

 

De boekenplanken vind ik geweldig (al vind ik de onderkant wat minder mooi). Ik ben er super blij mee dat ik de planken alsnog aan mijn interieur heb kunnen toevoegen. Het is een leuk detail voor aan een lege muur. Ik hou van dit soort leuke design spulletjes. Ken jij dit ontwerp al?

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Tjitske Anna 17/09/2014 at 23:41

  Wauw! Wat super gaaf! Volgens mij is dit ook niet heel moeilijk om zelf te maken! 🙂

 • Reply Laura | Lauresque 08/09/2014 at 13:55

  Woah, supertof! Die wil ik ook, haha (:
  Liefs, X

 • Reply Juudith 07/09/2014 at 11:06

  Hoe naise! ziet er tof uit!

 • Reply Jolet 06/09/2014 at 20:01

  Dat is zo leuk! Sowieso Zou je ook zoiets zelf kunnen maken?

  • Reply Renate 06/09/2014 at 22:28

   Hoi Jolet, Ik denk dat het zeker mogelijk is om het zelf te maken. Je neemt een korte houten plank met het zelfde onzichtbare ophangsysteem. Op de plank kan je met en Mode Podge een afbeelding van een boek plakken. Ik denk wel dat het originele ontwerp van Selfself er kwalitatief beter uit zal zien, als wanneer je het zelf maakt. Maar je kan het natuurlijk proberen.

 • Reply nenacecilia 06/09/2014 at 18:02

  Wauw, hoe cool is dit?

 • Reply Isabel Cristina 06/09/2014 at 17:00

  Ziet er echt superleuk uit! Tja, de onderkant is een beetje jammer, dat wel..

 • Reply Ines 06/09/2014 at 12:49

  Die plankjes zien er super uit!

 • Reply Eilish 06/09/2014 at 12:27

  Wat gaaf dit! Superleuk!

 • Reply Kim 06/09/2014 at 11:18

  Haha dit is leu kzeg!

 • Reply Mirne 06/09/2014 at 11:05

  Ben ze al eerder eens tegen gekomen en vind ze echt heel erg leuk!

 • Reply Shanti 06/09/2014 at 10:40

  Super leuk! Alleen inderdaad jammer van de onderkant 🙁

 • Reply Manon 06/09/2014 at 10:26

  Dat ziet er echt super gaaf uit!

 • Reply Marion 06/09/2014 at 09:36

  Hahaha, nee, dit kende ik nog niet. Ik vind het er supergrappig uitzien, maar ik zou er denk ik psychische klachten van krijgen als ik dit in mijn huis zou hebben hangen. Wel echt heel gaaf bedacht!

 • Leave a Reply