Inspiratie

Mijn Winterslaap Outfit

Eerlijk gezegd wil ik er nog niet aan denken, maar ik kan het niet ontkennen. De zomer verdwijnt en de herfst verschijnt. Gelukkig hebben we de afgelopen twee weken  mooi weer gehad, maar de dag dat ik mijn wollen vest aan het klerenhangertje heb kunnen laten hangen is al weer voorbij. Met het Nederlandse weer weet je maar nooit hoe het verloopt, daarom ben ik me alvast gaan voorbereiden op herfst en winter. Het liefste hou ik een lekkere lange winterslaap tijdens de herfst/winter. Dan blijf ik het hele seizoen in mijn bed liggen net zoals beren doen. Jammer genoeg is dat natuurlijk niet mogelijk. Naast dat ik niet langer dan 10 uur achterelkaar kan slapen, is het ook niet mogelijk om weg te blijven van verplichtingen. Het komt erop neer dat ik onder de warme dekens vandaan moet kruipen en buiten de kou in moet stappen. Brrr. Gelukkig is daar een oplossing voor bedacht. Als ik niet onder mijn dekens kan blijven, dan moet ik ze maar meenemen! Dat doe ik in de vorm van warme kleding. Dit noem ik mijn winterslaap kleding. Het zijn kledingstukken waar ik het liefst helemaal in wegkruip en waarvan ik het gevoel krijg alsof ik in bed lig. Zo kan ik dus alsnog mijn winterslaap houden.

Vroeger, zo’n 10 jaar geleden had ik ook al een soort winterslaap outfit. Het was een bruin vest dat aan de buitenkant zacht en pluizig voelde. Dit vest droeg ik het liefst elke dag omdat het zo lekker warm en zacht was. Mijn ouders noemden het daarom heel toepasselijk ‘mijn vachtje’. Nu zijn er gelukkig meer kledingstukken waar ik lekker in kan wegkruipen. Om me alvast voor te bereiden heb ik bij de Esprit mijn nieuwe favoriete winterslaap outfits uitgezocht. Aangezien ik deze week in een teken bui was (zie hier mijn flamingo illustratie) heb ik om een voorstelling te geven hoe ik me in zo’n kleding stuk voel,  bij ieder item een dier getekend die aan winterslaap/rust doet.

egelKoude oren in de winter krijg ik in niet met een grof gebreide muts. Ik vond deze leuke blauwe muts met een bol van imitatiebont.  Net als dit egeltje wil ik er als een slaapzak inkruipen.

 

wasbeerWist je dat wasberen ook een soort winterrust houden? Ik vind wasberen er zo schattig maar tegelijkertijd ook stoer uitzien met hun zwarte masker op. Deze wasbeer is extra stoer met zijn imitatie Leren Biker Jack aan.

beer

 

Een heerlijk beren warm vest om helemaal in weg te kruipen mag natuurlijk niet ontbreken. Dit Gebreide Vest is een ideaal voorbeeld van een imitatie dekbed. Lekker groot, wollig en zacht. Het heeft zelfs een grote kraag waar ik in weg kan kruipen.

 

muis3

Mijn enkellaarsjes zijn de afgelopen jaren flink versleten. ik ben opzoek naar een nieuw paar om de komende maanden mijn voetjes warm te houden. Dit paar komt aardig in de buurt voor wat ik voor ogen. Voor deze slaapmuis zal het ook een heerlijk holletje zijn.

Alle getoonde items zijn hier verkrijgbaar.

 

Hoe hou jij je warm deze herfst/winter?

Liefs, Renate

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Xandra 17/09/2014 at 15:17

  Ooo, dit is zo cute! Deze zou ik ook zo aan mijn muur hangen.. Kom maar door met die winter!

 • Reply Anouck Plume 14/09/2014 at 13:15

  Waaauw wat leuk gedaan zeg! Ik zou ze zo inlijsten!

 • Reply Jose 13/09/2014 at 14:55

  Oh wat lief zeg. Ik geloof dat ik me ook maar ga voorbereiden op de winter. Yeeee we gaan shoppen.

 • Reply Ann 13/09/2014 at 12:24

  Winter vind ik wel fijn zolang ik maar niet val van mijn fiets door sneeuw/gladheid en gauw lekker thuis kan zijn, zitten voor de houtkachel om mezelf op te warmen met een warme chocomelk met slagroom ^^ dan is het prima vertoeven 😀

 • Reply Jessy // @Makeable 12/09/2014 at 19:33

  Super leuke illustraties 😀

 • Reply nina || happy acorn 12/09/2014 at 12:38

  wauw je kan megamooi tekenen! love it (:

 • Reply Laura | Lauresque 12/09/2014 at 11:29

  Wat ongelofelijk creatief! Ik snap overigens precies wat je bedoel: ik heb ook zo’n enorm wollen vest waar ik altijd helemaal in weg kan kruipen. (ik ben trouwens wel echt heel dol op de herfst en winter hoor, haha).
  Hey, maar even serieus: ik vind je werk écht heel erg gaaf! Na mijn middelbare school wil ik zelf ook graag naar de kunstacademie, maar ik weet niet of ik wel genoeg talent heb..
  (ik ben trouwens helemaal verliefd geworden op de wasbeer; wat een schatje! haha)
  Liefs! X

 • Reply Lauriëtte 12/09/2014 at 09:28

  Wat een leuke manier om dit zo te doen! Vind vooral die eerste muts er lekker warm uitzien!

 • Reply Marion 12/09/2014 at 09:21

  Oh sorry, maar ik ben zo dol op al die wegkruipkleren! Laat maar komen die herfst!

 • Reply Mirne 12/09/2014 at 08:03

  Wat een onwijs gave manier om kleren te bekijken! Vooral het egeltje is hoe ik me voel in de winter, lekker wegkruipen in warme wolle kleren. Heerlijk!

 • Leave a Reply