Interieur

Bedroom Restyle #Part 1

De afgelopen week zijn we in huize Renate flink wezen opruimen. De aanleiding hiervoor was dat ik ontevreden was met het interieur van onze slaapkamer. Ik heb flink zitten tobben over wat er veranderd kon worden binnen ons studentenbudget. De grootste ergernis van de kamer was vooral dat er geen eenheid was. Dat geeft mij een hele chaotische energie. In de slaapkamer hebben we twee grote linnenkasten, drie boekenkasten, een bureau met ladekast, een loungestoel en een bed gepropt. Eigenlijk alles wat ik niet in de huiskamer vond of kon passen.  Het komt er eigenlijk op neer dat we voor een twee-kamer appartement te veel spullen hebben. De hoogste tijd om eens alles goed te reorganiseren.

Na flink wat troep te hebben gemaakt en een hele nieuwe lading opbergdozen te hebben gekocht, hebben we het voor elkaar gekregen om meer ruimte te creëren voor alle spullen (zooi) die we hebben.  Alle grote prominent aanwezige spullen, zoals boekenkasten, hebben we weg gedaan. Er kwam gelijk meer rust in de kamer.

 

3  4  6
1
Wilgentakken / Klimop / DIY Typografische Veren / Imitatie Bont

 

Eindelijk kon ik  aan het interieur denken. Ik hou heel erg van natuurlijke producten net zoals bij de Scandinavische stijl. Producten als (onbewerkt) hout, textiel en planten zijn essentieel voor mij. Ik zie mijn huis graag als een boomhut waarbij de natuur langzaam naar binnenkruipt. Met dit in mijn achterhoofd heb ik het eerste plekje ingericht.

Het eerste ingedeelde plekje van de Bedroom restyle is de kantoorruimte, oftewel het bureau. Het bureau hebben we geplaatst tegen een muur tussen twee deuren. Dit is een hele mooie plek omdat het de kamer een mooi symmetrisch effect geeft. Het enige nadeel aan deze muur is de grote pijpleiding die verticaal naar beneden loopt. Dit hebben we opgelost door een grote wilgenrol op te hangen en daar doorheen een klimop te laten groeien. In de loop der tijd wordt de klimop steeds groter en zal die zelf een leven gaan leiden tussen de wilgen. Om de combinatie van drie (hout, planten en textiel) af te maken heb ik een zacht imitatiebont kleedje toegevoegd.

 

Ik ben heel blij met het eerste gerestylede deel van de slaapkamer. Binnenkort kunnen jullie deel twee verwachten van de slaapkamer restyling.

Vraag van de dag:

Van wat voor stijl interieur hou jij?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply DIY | Marble Planter – Dat Zit Wel Snor 23/01/2015 at 08:42

  […] misschien weet hou ik heel erg van een natuurlijk interieur. Zie bijvoorbeeld mijn bedroom make-over #1 en #2. Een marmer item zou dus een mooie toevoeging zijn. Het enige probleem is dat marmer erg […]

 • Reply Dat Zit Wel Snor » DIY | Boomwortel Lamp 25/10/2014 at 06:30

  […] kon in deel #1 en #2 zien hoe ik mijn slaapkamer interieur heb veranderd tot mijn natuurlijk slaap paradijsje. Ik […]

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Bedroom Restyle #Part 2 18/10/2014 at 06:35

  […] laatste  gedeelte van de slaapkamer is afgerond. Vorige keer in het eerste gedeelte van de slaapkamer restyling kon je zien hoe ik de omgeving van het bureau had veranderd. Ditmaal heb ik het gedeelte veranderd […]

 • Reply Ines 04/10/2014 at 12:41

  Wat is het leuk geworden!

 • Reply lisa 02/10/2014 at 20:23

  Heerlijk natuur achtig. I neeeed this!

 • Reply Claudia 01/10/2014 at 22:08

  Het ziet er prachtig uit!

 • Reply Margriet 29/09/2014 at 23:19

  Heel mooi. Let wel op met die klimop, daar krijg je vochtplekken van op je muur.

 • Reply Chris (Perfect Housewife - to be) 29/09/2014 at 22:46

  Fijn altijd hè opruimen. Ik probeer ook al drie weken op mijn vrije dagen al onze zooi uit te zoeken, maar tjee wat een rommel kunnen mensen bewaren haha. Maar echt super awesome die klimop binnen! Echt een leuk idee. Thanks for sharing! Ik ben benieuwd naar de rest van je home-makeover. Succes!

 • Reply WithlovefromS 29/09/2014 at 12:25

  Dat ziet er echt héél mooi uit!
  Leuke stijl! Mijn stijl sluit hier wel bij aan 😉
  Liefs, x

 • Reply Diy's for you and me 29/09/2014 at 11:11

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Kijk voor meer info op mijn blog!
  Liefs ♥
  http://diysforyouandme.weebly.com/

 • Reply Mirne 29/09/2014 at 10:30

  Wat leuk om een klimop binnen te laten groeien! Ben benieuwd naar de rest. 🙂

 • Reply Lauriëtte 29/09/2014 at 09:57

  Wauw, heb je die tekening van die leeuw zelf gemaakt?

 • Reply beautyforgirls 29/09/2014 at 09:15

  Wauw, zo gaaf.
  Liefs, xxx

 • Reply nenacecilia 29/09/2014 at 09:01

  Zo’n velletje is zo schattig. Ik heb er ook zo eentje 🙂

 • Reply DIna 29/09/2014 at 07:28

  Het ziet er heel natuurlijk uit, mooi!

 • Reply Manon 29/09/2014 at 06:53

  Super gave kamer heb je,

 • Leave a Reply