DIY & Creatie

DIY | Neon Party Decoration

Glow Sticks vind ik geweldig speelmateriaal. Het doet me herinneren aan de tijd dat ik in groep acht naar de kinderdisco ging. Voordat het feestje begon ging ik samen met een vriendinnetje naar de viswinkel en kochten we kleine vissen vlotter glowsticks. Tijdens de disco knakte je de staafje en deed je ze in je mond. Je was dan helemaal de bom als je van die coole lichtgevende tanden had. Achteraf gezien was dat best gevaarlijk. Toendertijd wist ik niet dat er langere glowsticks bestonden voor om je pols en nek.

Een paar weken geleden kwam ik een set van die langere glowstick bij de Wibra tegen. Ik kon het niet weerstaan om ze te laten liggen en ik heb een doosje meegenomen. In plaats van mezelf met neonlicht te versieren leek het mij leuk om er decoratie objecten van te maken. Het lijkt mij heel tof om met een feestje allemaal neon objecten als decoratie aan het plafon op te hangen. Als voorproefje, hoe het volgens mij er dan uit zal zien, heb ik er alvast een neon object gemaakt.

10

 

Wat heb je nodig:

01
Neon Glow Sticks: €0,70 verkrijgbaar bij Wibra
Lijmpistool: € 1,69 verkrijgbaar bij Action.
Totaal: € 2,39

Stappen:

02a02Stap 1: Om te voorkomen dat je object kapot gaat, knik je de staafjes van tevoren zodat het licht wordt geactiveerd. Schud met de glowstick zodat alle vloeistof goed wordt verdeeld.

03
Stap 2: Spuit met het lijmpistool een beetje lijm op het uiteinde van de glowstick.

04
Stap 3: Lijm twee glow sticks aan elkaar. Voor een stevige basis maak ik gebruik van een driehoek verbinding. Vanuit daar ben ik een figuur gaan opbouwen. Herhaal deze drie stappen en maak leuke vormpjes.

De glowstick bleven bij mij zo’n 10 uur licht geven. Na mate de tijd verstrekt wordt de felheid van het licht ook minder.

 

Eindresultaat:

05 06  08   1109

 

Zoals ik al zei lijkt het me heel gaaf om een kamer vol met neon objecten te zien. De feeststemming zit er bij mij dan gelijk in. Dit onthou ik zeker voor eventuele verjaardagsfeestjes die er aan komen.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Raya 25/08/2014 at 19:14

    Oh, deze vind ik leuk! Ik vind het alleen jammer dat ze zo snel ‘op’ zijn. Misschien kan je iets gelijkaardigs maken met stokjes en deze met glow in the dark verf beschilderen. Die kan je dan meerdere keren gebruiken! Of die staafjes nadien met die verf beschilderen! Haha, ik ben hier gewoon even aan het brainstormen op jouw blog. Maar fijn idee, dat had je wel al door denk ik 😉

  • Reply Jose 13/08/2014 at 20:05

    Yeeeeeee feessie

  • Reply Eilish 13/08/2014 at 15:18

    Wat leuk bedacht!

  • Reply Elisse 13/08/2014 at 14:53

    Dit is een leuke voor een feestje inderdaad! Die ga ik onthouden!

  • Reply Eva | Realitijd 13/08/2014 at 11:39

    Wat cool en origineel! Moet ik zeker onthouden 😮

  • Reply Iris 13/08/2014 at 11:24

    Gaaf glowsticks! Helemaal zin om er nu ook mee te spelen haha

  • Reply Anne 13/08/2014 at 10:43

    Haha wat tof! Nu wil ik ook een feestje geven 😀

  • Reply Meike 13/08/2014 at 10:01

    Dit is echt een goed idee!!! Nu wil ik 1 hele grote gaan maken, lijkt me echt te gek!!!

  • Reply nenacecilia 13/08/2014 at 09:12

    Heel cool! ^^

  • Reply Diy's for you and me 13/08/2014 at 09:11

    Supercool!!

  • Reply Lauriëtte 13/08/2014 at 08:30

    Wat cool! 😀 Daar zou ik zelf nooit op gekomen zijn. Inderdaad leuk voor feestjes!

  • Leave a Reply