DIY & Creatie, Fashion & Beauty

DIY | Daisy Dress

Wekelijks maak ik met veel liefde twee DIY-projecten. Elk project heeft zijn eigen charme, maar er zijn wel eens van die projecten die eruit springen. Ik ben stiekem dan heel trots wat het heeft opgeleverd. Zo ook met het maken van deze DIY.

Ik was opzoek naar een jurk die ik kan dragen tijdens warme dagen, maar toch iets meer verhuld.  Als ik naar  mijn eigen kledingkast kijk en zie wat de keuze is voor een warme dag, dan kan ik kiezen tussen een lange broek of echt een kort-kort broekje of jurkje aantrekken.  Niet altijd even praktisch. Bij sommige gelegenheden, zoals een etentje of een afspraak, kan je niet te veel blote huid laten zien, maar ik ga ook niet graag peentjes zweten in een lange broek. Een nette jurk tot of over de knieën was de oplossing. Vele jurken die ik heb bekeken waren voor mij te tuttig. Het is wel belangrijk om je prettig te voelen. Bij Otto.nl vond ik het perfecte exemplaar. Het jurkje van Y.A.S is voor mij een net jurkje, maar met een casual look. De strakke kokerrok is het nette gedeelte van de jurk, en de halflosse top is het casual gedeelte. Otto is niet de eerste zaak waar ik kleren zoek, maar ze hebben toch een hele leuke damesmode. Zeker het kijken waard.

11

Met dit project heb ik een jurk meer fleur gegeven door er letterlijk bloemen aan te bevestigen. Margrieten leken mij er ideaal voor. Het vinden van de bloemen was nog vrij lastig. Na vele winkels af te zijn gaan en uren op het internet gezocht kwam ik eindelijk een kleine webshop tegen waar ze kunststof margrieten verkochten. Ik was euforisch totdat ik naar de prijs van de verzendkosten keek. Deze was nog meer dan de bloemen zelf. Ik liet het even rusten totdat ik vorige week in de Action liep en daar mijn margrieten zag staan. Ongelooflijk, het was het laatste paar. Eindelijk heb ik mijn margrieten kunnen bemachtigen en kan ik deze leuke DIY aan jullie tonen.

 

 Benodigdheden:

0
Margrieten: €2,99 verkrijgbaar bij Action
Schaar: €0,49 verkrijgbaar bij Action
Spelden: €0,30 verkrijgbaar bij Action
Naald en Draad: €0,50 o.a verkrijgbaar bij de Action
Jurk Y.A.S Short Sleeved Loose Leisure dress: € 35,95 verkrijgbaar bij Otto.nl
Totaal: €40,22

 

Stappen:

1
Stap 1: In het bloemstuk zitten grote en kleine margrieten. Voor dit project heb je alleen de kleine margrieten nodig. Trek voorzichtig de kleine bloemen van hun tak af.

2
Stap 2: Wanneer je de bloem van zijn steel af heb gehaald, behoud je de kroon en een gele buis over. Haal de kroon er af en knip de buis zo dicht mogelijk tot de bloem af. Laat nog minimaal 3 milimeter over, zodat de bloembladeren er niet vanaf kunnen vallen.

3
Stap 3: Herhaal deze twee stappen tot zo’n 11 bloemen.

54

Stap 4: Duw een speld door het overgebleven stukje buis en speld deze vast aan de jurk. Om de positie van de bloem te bepalen maak ik gebruik van een ruitpatroon.

6
Stap 5: Pas de jurk en controleer in de spiegel of je tevreden ben met de positie van de bloemen. Pin eventueel  één of alle bloemen opnieuw.

7

8
Stap 6: Wanneer je helemaal tevreden bent, ga je de bloemen vastnaaien op de juiste plek. Door de bloemen goed vast te zetten haal je een paar keer de naald met draad door de gele buis van de plastic bloem heen.

Stap 7: Herhaal dit met alle bloemen en je hebt een fleurige eigen ontworpen daisy dress. Wanneer je deze DIY namaakt, adviseer ik je om de jurk met de hand te wassen of binnenstebuiten in een beschermnestje in de wasmachine  te stoppen.

 

Eindresultaat:

10  12

11
Ik ben heel blij met het eindresultaat. Het is precies wat ik zocht, netjes maar toch casual met een fleurig tintje. Ben je benieuwd hoe de jurk staat? Binnenkort laat ik outfit foto’s zien.

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Outfit | Daisy Dress 11/08/2014 at 06:31

  […] het opfleuren van mijn jurk ( zie mijn DIY Daisy Dress project) vond ik dat de buitenmuur ook aan de beurt was. Ik heb mijn stoepkrijt gepakt en ben een grote […]

 • Reply Shanti 10/08/2014 at 20:03

  Wat leuk gedaan! Het ziet er erg mooi uit , zou zo uit de winkel kunnen komen 🙂

 • Reply Diy's for you and me 10/08/2014 at 18:36

  Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Zie mijn blog voor meer info! 🙂

 • Reply Lauriëtte 09/08/2014 at 20:59

  Dit ziet er supervrolijk uit! Super leuk!

 • Reply Elisse 09/08/2014 at 19:20

  Ziet er leuk uit, lekker fleurig! 🙂

 • Reply Deb 09/08/2014 at 16:51

  Super leuk gedaan!! Je hebt er weer een kunstwerk van gemaakt 😉

 • Reply Robin 09/08/2014 at 15:32

  Heeeel erg mooi geworden, lekker fleurig door de bloemetjes!
  Ben wel benieuwd of het gele van de bloem na een keer wassen nog mooi is.. ?

 • Reply Idhuna 09/08/2014 at 11:24

  Wauwie! Echt super mooi! Lijkt net alsof het in de schappen van de Bijenkorf ligt haha

 • Reply nenacecilia 09/08/2014 at 10:18

  Héél leuk gevonden Renate! Dit zou ik zo dragen ^^ Ik ben erg benieuwd naar de outfitfoto’s 🙂

 • Reply Iris 09/08/2014 at 10:17

  Heel erg leuk gemaakt! Dat maakt het jurkje een stuk fleuriger 🙂

 • Reply Marion 09/08/2014 at 08:02

  Staande ovatie!!!! Jaaaaaa, dit is supersupersupermooi, leuk en lief! Geweldig!

 • Leave a Reply