DIY & Creatie

DIY | Cat Pillow

Ik had al jaren een T-shirt met daarop de print van een getekende kat in mijn kast liggen. Ik vind het zo’n leuk plaatje dat ik geen afstand van het shirt kan doen. Inmiddels heb ik het T-shirt zovaak gedragen, dat ik het eigenlijk weg moet gooien. De gehele pasvorm was er uit en er zaten vlekken in. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om het shirt weg te gooien en besloot vorig jaar er een top van te maken. Ik heb hier zelf nog een DIY over gemaakt (zie hier het oude artikel nog in oude stijl). Eerlijk gezegd heb ik de top niet veel gedragen en heeft weer een jaar in mijn kast stil gelegen.  Omdat ik er nog steeds geen afstand van kan doen, vind ik dat het tijd was om na al die jaren er weer een nieuw leven in te blazen. Zijn derde leven inmiddels. Onderhand is de kat veranderd van T-shirt naar Top en uiteindelijk tot kussen.

16

 

Wat heb je nodig:

01
Naald & Draag / naaimachine: €0,50 verkrijgbaar bij Action
Kussen vulling: €6,50 verkrijgbaar bij Hema
Stofschaar: €1,69 verkrijgbaar bij Acton
Print op katoen: Bijvoorbeeld een oud T-shirt of een Trui
Totaal: €8,69

 

Stappen:

02
Stap 1: Knip je afbeelding uit. Hou rekening mee dat er tijdens het naaien minimaal één centimeter vervalt. Zorg daarom dat je niet te langs de rand van de afbeelding knipt.

03
Stap 2: De achterkant van figuur moet de zelfde vorm hebben als de voorkant. leg daarom je uitgeknipte figuur op het andere gedeelte van de stof (de achterkant van het T-shirt) en markeer de vorm met een potlood.

04Stap 3: Knip de achterzijde uit.

05Stap 4: Leg de twee stukjes stof op elkaar. Let hierbij op dat de afbeelding naar binnen wijst. Speld de randen van de twee stukjes stof aan elkaar vast. Hou aan de zijkant een opening van zo’n 7 centimeter.

07
Stap 5: Naai de randen aan elkaar vast. Ik heb het met een naaimachine gedaan omdat dit een stuk sneller gaat, maar je kan het ook zelf met naald en draad doen.  Let op dat je nog een opening houd waar je de vulling in kan stoppen.

08
Stap 6: Via het gat draai je de kussensloop binnenstebuiten. De afbeelding zit nu weer aan de buitenkant.

09
Stap 7: Vul het kussen met kussen vulling totdat je tevreden bent met de vorm. Schud af en toe voorzichtig met het kussen om alle vulling om z’n plek te krijgen.

10
Stap 8: Naai het open gat dicht en je hebt je eigen katten kussen.

 

Eindresultaat:

 

15

11

13

14

 

Ik ben heel blij dat ik het T-shirt niet heb weggegooid. Nu kan ik elke dag naar de mooie afbeelding kijken en wordt ik zelf elke dag bekeken met grote katten ogen. Daarnaast ben ik weer een stap verder als Crazy Cat Lady. Ik kan net doen alsof ik het lichaam van een mens heb en de kop van een kat. Ziet er erg grappig uit al zeg ik het zelf.
Met deze DIY kan je vele kanten op. Je kan elk plaatje kiezen die je wilt. Dit kan net zoals ik een dier zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook een idool zijn.

Wat voor dier zou jij als kussen willen hebben?

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Dat Zit Wel Snor » DIY Pakket | Sjaal Haken 24/11/2014 at 06:33

  […] tot een vierkant en aan een grijze lap vast genaaid en uiteindelijk gevuld met kussen vulling. (zie hier hoe je zelf een kussen kan […]

 • Reply Ines 06/08/2014 at 12:10

  Oh superleuk!

 • Reply Jolet 04/08/2014 at 18:24

  Haha, super grappig! Ik vind zelf gemaakte kussens altijd heel leuk!

 • Reply Marieke 04/08/2014 at 10:51

  Superleuk! Ik moest erg lachen om die foto’s met het kussen ipv je hoofd, alleen daarvoor is het al een top-idee 😀
  Tip: het kan nog makkelijker, stap 1 t/m 4 in één keer. Doe eerst het shirt binnenstebuiten, dan spelden op ongeveer 1 cm van de rand van de afbeelding (door de voor- en achterkant van het shirt heen), stikken -gat openlaten om te vullen- en dan de rest afknippen!

 • Reply Olga - team confetti 04/08/2014 at 09:57

  Wat een goed idee! Ik ben soms ook erg slecht in kleding weggooien, er zit vak zo’n emotionele waarde aan…

 • Reply Lauriëtte 02/08/2014 at 11:56

  Haha dit ziet er best freaky uit! 😉 Leuk hoe je producten altijd een tweede of derde leven geeft!

 • Reply nenacecilia 02/08/2014 at 11:51

  haha, zo leuk gedaan! ik snap dat je de print te gek vindt!

 • Reply Maris Maria Renne 02/08/2014 at 11:11

  Ontzettend leuk idee! Heb nog een stapel shirtjes die ik niet meer draag, daar kan ik vast leuke kussens van maken :-p

 • Reply Margriet 02/08/2014 at 10:26

  Wat een goed idee. Ik vind het altijd heerlijk als ik nieuwe spullen kan maken van oud materiaal, zodat ik niets weg hoef te gooien. Mijn kleding krijgt ook altijd een goede inspectie of ik er nog iets anders van kan maken voor ik het definitief weggooi. Zelf heb ik ooit van een oud stuk fleece een schaapje gemaakt als kussen, dat ligt nu op het bed in de logeerkamer.

 • Reply Marion 02/08/2014 at 10:21

  Hihihihiihiiii zo grappig dat kussen!

 • Reply Deb 02/08/2014 at 09:50

  Dit vind ik echt één van je meest geniale werken!! Heel gaaf gedaan. Geweldig idee om zo dit shirt een derde leven te geven want dat is ie zeker waard!

 • Reply Wendy 02/08/2014 at 08:35

  Hij is super gaaf, maar ergens vind ik hem ook een beetje creapy. Hahaha. Ik denk dat het komt door de foto’s dat je het kussen als hoofd hebt gebruikt. 😉

 • Leave a Reply