Fashion & Beauty

Beauty |Dr. Hauschka, Bronzing Powder

Ik heb een zwak voor iets waar ik nooit over blog en dat is Make-up. Ik  vind make-up magisch. Ik lees graag reviews en make-up looks op beautyblogs. Zelf vind ik het ook heel leuk om met make-up te spelen en als het kan zit graag uren voor de spiegel te tutten. Het schrijven over make-up is een stap wat ik niet durfde maar eigenlijk ook niet wilde maken. Er zijn al vele beauty blogs die vele malen meer kennis hebben op dit gebied. Toen Dr. Hauschka aan mij vroeg of ik wat wilde schrijven over hun nieuwe bronzer nam mijn liefde voor make-up de overhand.

2

Ik vind van mezelf dat ik redelijk wat kennis heb op basis van make-up en de merken rondom, toch kende ik het merk Dr. Hauschka niet. Ik ben eens gaan uitzoeken naar wat het merk inhield en vond het volgende:

Uit de natuur voor de mens’ – is al sinds onze oprichting in 1935 de leidraad geweest van WALA Heilmittel GmbH. Voor onze producten worden natuurlijke grondstoffen gebruikt, die onder eerlijke omstandigheden zoveel mogelijk worden gewonnen uit biologisch-dynamische teelt, gecontroleerde biologische teelt of van percelen in de vrije natuur.

Dr Hauschka richt zich vooral op een natuurlijke verzorging van de huid zonder alcohol en andere poespas. Dat is goed te zien als je naar de beloftes van de Bronzing Powder van Dr Hauschka kijkt:

 • 100 % natuurlijke en/of biologische cosmetica, gecertificeerd volgens de NATRUE en/of BDIH keurmerken.
 • is vrij van synthetische geur- en conserveringsmiddelen
 • is vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG
 • wordt dermatologisch getest op verdraagzaamheid
 • grondstoffen bijna uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt, dragen het Demeter-keurmerk of zijn afkomstig van Fair Trade projecten

 

4
Ik ontving de speciale editie van Dr. Hauschka bronzer. De deksel is versiert met een mooie aquarel schildering gemaakt door de Berlijnse kunstenares Tina Berning. Ik val als een blok voor mooi verpakkingsmateriaal en ik was gelijk verkocht toen ik mijn passie van schilderen en make-up in één zag. Het doosje kwam in een luxe hoesje met daarbij een kwastje gevoegd.Dat  is erg handig als je het op reis mee wilt te nemen.

 

5

6

7
Zoals vele gebruik ik bronzer om meer kleur en diepte aan mijn gezicht te geven. In de zomer vind ik het prettig om een warme bronzer met een beetje glitter te dragen. Je weet wel, het sun kissed glow effect. In de winter gebruik ik een matte bronzer die meer naar taupe nijgt. Dit past beter bij mijn winter bleken huidskleur. De bronzing powder van Dr. Hauschka zit een beetje tussen deze twee kleuren in. De poeder lijkt redelijk mat, al is hier en daar wel een klein glinstertje te zien. De kleur is warm, zacht en niet al te fel. Het pigment van de poeder is naar mijn mening van goede kwaliteit. Hierboven zie je het resultaat van één veeg met mijn vinger en kwast.

 

9

8
Tijd om de bronzing powder te testen. Ik heb al mijn basis make-up aangebracht. In de zomer gebruik ik weinig gezichtsmake-up, maar om de bronzer beter te tot zijn recht te laten komen heb ik een laagje BB-cream opgedaan. Normaal gesproken breng ik mijn bronzer met een schuin afgesneden kwast aan, maar eerlijk gezegd ben ik meer te spreken over het bijgeleverde kwastje. Daarmee kan ik kan ik nog preciezer werken. Voor de foto heb ik bronzing powder extra aangezet om het verschil goed te kunnen zien.

10
Ik ben zeer te spreken over het eindresultaat.  De poeder versmelt goed met mijn huid en is niet zichtbaar op mijn donshaartjes. Het geeft een zijde-achting effect. De kleur past goed bij mijn zomerse huidskleur, ik ben wel bang dat het in de winter iets de donker zal zij. Voorlopig heb ik veel plezier van.

Dr. Hauschka Bronzing Powder (9 gram) kost €21,50 en is vanaf 15 Augustus verkrijgbaar. Kijk hier voor een verkooppunt en jouw buurt. Kijk voor meer informatie op de website van Dr. Hauschka.

 

2

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden. Vind je het leuk naast de gebruikelijke DIY artikelen ook af en toe een Beauty artikel te lezen?

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Mijn Favorieten Make-up Look 08/10/2014 at 06:30

  […] een andere passie van mij, namelijk make-up. Op mijn eerste beauty artikel kreeg ik hele leuke reacties en het leek mij en jullie leuk om af en toe eens een beauty artikel te […]

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Win Actie | Bronzing Powder Dr. Hauschka 31/08/2014 at 06:31

  […] kon je mijn eerste beauty review zien over de Dr. Hauschka Bronzing Powder. Ik vond het zeer leuk om jullie reacties te lezen over […]

 • Reply Deb 23/08/2014 at 17:39

  Mooie foto’s! De bronzer staat je goed en ook heel natuurlijk! Wat ik zo fijn vind aan deze bronzer is dat je helemaal niet merkt of ziet! dat er poeder op je gezicht ligt maar dat het helemaal versmelt met je huid.

 • Reply Silke 20/08/2014 at 22:45

  Ik vind het een super leuk artikel! En die verpakking is echt prachtig. <3

 • Reply Ines 20/08/2014 at 20:53

  Oh wat een supermooie verpakking! Hij ziet er ook echt fijn uit 🙂

 • Reply beautyforgirls 20/08/2014 at 14:58

  De verpakking alleen al is erg apart. Heel mooi.
  Liefs, xxx

 • Reply Marion 20/08/2014 at 12:39

  Ik was verbaasd. Beautyartikel op Dat Zit Wel Snor? Toen zag ik het plaatje en ik dacht: Ooooh, ze gaat iets doen met een bronzer op een tekening. Totdat je zei dat dat het dekseltje was. Pas toen drong het tot me door. Goed gedaan, staat je mooi en je hebt een goeie review gemaakt. Ik ben enthousiast over het product. Mag je best vaker doen! Maar vooral als je het zelf leuk vind hè!

 • Reply Manon 20/08/2014 at 12:27

  Wat een mooie bronzing powder!

 • Reply nenacecilia 20/08/2014 at 10:38

  Heel mooie review! De verpakking is geweldig ^^

 • Reply Jolet 20/08/2014 at 10:26

  Hij is mooi! De verpakking is al super leuk

 • Reply Lauriëtte 20/08/2014 at 10:05

  Zo nu en dan vind ik het ook wel leuk om een beautyartikel te lezen hoor! Zeker als de verpakkingen zo mooi zijn. Prachtig!

 • Reply Caroline 20/08/2014 at 09:44

  Leuk artikel! En die verpakking, wow! Als iets er zo mooi uitziet maakt het al bijna niet meer uit wat er in zit, dan wil ik het gewoon hebben, haha! 😀
  Ik vind het best leuk om hier een beauty artikel te lezen, je schrijft er op een heel eigen manier over. En als je het leuk vind om over te schrijven, waarom zou je het dan niet doen? 🙂

 • Reply Olga (teamconfetti) 20/08/2014 at 09:41

  De verpakking is werkelijk prachtig. Al een goede reden om hem in huis te halen 😉

 • Leave a Reply