DIY & Creatie, Interieur

DIY | Wollen Bloempot

Ik word altijd zo blij als planten het goed doen (blijven leven). Ik hou echt van planten en bloemetjes. Ik ben nog wel een groentje wat het betreft onderhouden van het groen. Het komt nog wel eens voor dat er een plant overlijd. Je kan je dus voorstellen dat ik super blij was toen ik zag dat de hortensia die ik vorige jaar had gekocht knoppen kreeg. Onderhand bloeien er al mooie roze bloemen. Het afgelopen jaar heeft de bloempot er wel onder moeten lijden. Dag en nacht heeft de pot buiten gestaan. Uiteindelijk is die helemaal groen uitgeslagen. Het zou zonde zijn om zulke mooie bloemen in een verlepte pot te laten staan. Tijd om ook de bloempot schoon te maken en op te fleuren.

00

Omdat het schoonmaken van de bloempot een saai klusje is, heb ik het mezelf aantrekkelijk gemaakt om een leuk DIY project eraan vast te koppelen.  Om nu gelijk te gaan verven vond ik wel overdreven. Te veel moeite op dat moment, daarnaast houdt niet iedereen in huis van de kleur neon roze. Een leuke oplossing om kleur toe te voegen is door middel van wol. Het is makkelijk te bevestigen en weer makkelijk weg te halen. Bij de Action hadden ze bollen wol met hele gave neon kleuren. Ik nam de neon roze mee naar huis.  Op de foto´s komt de neon roze kleur niet zo goed naar voren. In het echt is het echt een knal kleur.

 

Wat heb je nodig:

 

2

Bloempot: prijs hangt af van de grote van de pot
Neon roze wol: €2,99 verkrijgbaar bij de Action
Tape of plakband: €1,- o.a verkrijgbaar bij de boekhandel
Spons: €0,05 verkrijgbaar bij Big Bazar
Totaal: €4,04

 

Stappen:

3

Stap 1: Maak de pot schoon met een spons en warm water. Gebruik eventueel een beetje alles reiniger om de vieste plekken grondig schoon te maken.

4

Stap 2: Plak onderaan aan de achterzijde van de bloempot het beginstuk van de wol. Laat een stukje wol over. Deze heb je later nog nodig.

5

6

Stap 3: Spin de wol rond de pot. Bij elke ronde komt de wol een laag hoger te liggen. Om de wol goed aan te sluiten op de bloempot is het nodig om tijdens het draaien de lijn strak te houden.

8

9

Stap 4: Wanneer je te vrede bent knip je de wol af plus een stuk extra. Het uiteinde knoop je vast aan een gesponnen draad. Doe dit ook met het begin draad wat is vast getaped. Knoop uiteinde de twee draden samen. Zorg dat tijdens het knopen de draden nog gespannen staan.

 

Eindresultaat:

10

11

12

Leuk weetje: De kleur van de bloemen waren blauw toen ik ze kocht. Een jaar later, nadat alles was uitgebloeid en gesnoeid kwamen er roze bloemen voor terug. De kleur van de bloemen verandert door de zuurtegraad (pH) van de grond. Wanneer de grond een pH waarde heeft van 4 of lager kleuren de bloemen blauw. Oma’s tip om de ph waarde te verlagen, is koperen voorwerpen in de grond stoppen. Bijvoorbeeld centen.

Zo gemakkelijk was het weer.  Onthou wel, dit is een tijdelijke oplossing van versieren. Wanneer je de pot verplaats is er kans dat de onderkant los laat. Zorg er dus voor dat je de pot versierd op de gewenste plek. Wil je wel een permanent resultaat. Lijm dan op verschillende plekken het wol vast aan de pot. Dit was mijn DIY in ongeveer 3 stappen van deze week. Ik hoor graag wat jullie van deze DIY vinden en stuur gerust een foto wanneer je een DIY heb nagemaakt. Dat vind ik altijd super leuk.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply LNNK 10/07/2014 at 11:00

  Heel leuk zo. Ik heb het met flesjes gedaan. Zo simpel en het resultaat is zo leuk.

 • Reply Jolet 06/07/2014 at 13:43

  Erg leuk, as useal! Ik hou echt van je blog.

 • Reply Jose 05/07/2014 at 21:32

  Gezellig kleurtje, top

 • Reply nenacecilia 02/07/2014 at 15:15

  Lekker flashy! Leuk gevonden 🙂

 • Reply Lauriëtte 02/07/2014 at 14:44

  Ziet er gelijk heel erg vrolijk uit! Ben net zoals Dina heel erg benieuwd hoe het er uit ziet na een regenbui 😛

 • Reply Manon 02/07/2014 at 13:39

  Ziet er heel fleurig uit

 • Reply Diy's for you and me 02/07/2014 at 10:30

  Wat een leuk ideetje!! Ga ik zeker ook eens proberen, mijn bloempotten kunnen het ook wel gebruiken volgens mij! 🙂

 • Reply Shanti 02/07/2014 at 09:55

  Wat een leuk idee om het zo half te doen! Ik heb hier ook een pot staan die ik met touw heb bekleed, maar dan helemaal 🙂

 • Reply beautyforgirls 02/07/2014 at 09:53

  Ziet er leuk uit.
  Liefs, xxx

 • Reply Dina 02/07/2014 at 09:00

  Wat ziet dit er gezellig en schattig uit! Ik ben alleen wel benieuwd hoe de wol eruit ziet na een regenbui.

  • Reply Renate 02/07/2014 at 09:51

   Dankjewel Dina. Inmiddels staat de bloempot een week buiten en zijn er in de tussentijd al een aantal buitjes geweest. De wol houdt het goed en wordt snel droog. De bloempot kan dus prima buiten blijven. In de herfst haal ik het wol er wel vanaf. Ik verwacht dat de wol dan wel vies gaat worden met alle regen en rond vliegende balderen en aarde. Het is dus meer geschikt voor lente en zomer.

  Leave a Reply