Food

DIY Koekjes Bakken met Dapeppa

 

SmartyParty! Dat is het antwoord waarbij ik de prijsvraag heb gewonnen op de blog van Haremaristeit en  deze leuke pot met koekjesdeeg heb mogen ontvangen van Dapeppa. Eerlijk gezegd heb ikzelf de prijsvraag niet gewonnen.  Ik zal de eer moeten geven aan mijn vriend. Als het om creatief met taal gaat, dan ben ik bij hem aan het goede adres. Zo blijkt maar weer, hij bedacht de naam SmartyParty voor een nieuwe koekjessoort met daarop gekleurde chocolade lentiles (de smarty snoepjes) voor Dapeppa.

Dapeppa is een bedrijf die weckpotten verkoopt met daarin alle ingrediënten voor het maken van koekjes naar eigen smaak. In de potten zitten 100% natuurlijke ingrediënten die je nodig hebt om zelf thuis koekjes te bakken. Het enige wat jezelf moet toevoegen is 90 gram zachte roomboter en een ei. Ze hebben vele smaken die je via de website kan bekijken1

dapeppa_koekjespot_drie_dubbel_chocolade dapeppa_koekjespot_m_m_melk_choco dapeppa_koekjespot_walnoot_cranberries

 

 

 

 

 

Tijdens de winactie kon je aangeven welk soort koekjespot je eventueel zou willen winnen. Omdat ik de naam niet had verzonnen, vond ik dat ik ook niet het recht had om de soort pot te kiezen. Er werd gekozen voor de combinatie walnoot & cranberry. Toen ik het pakketje ontving kreeg ik tot mijn verbazing een grote glazen weckpot met daarin alle ingrediënten om zelf marshmallow en pure chocolade koekjes mee te maken. Dat is niet het soort koekje die we hadden gekozen. Stiekem was ik hier wel blij mee, dit was namelijk de soort die ikzelf zou hebben uitgekozen. Wie kan nou nee zeggen tegen al die kleine lieve marshmallowtjes.

4

Naast de weckpot kreeg ik ook een schort en deze nieuwe soort chocolade koffieboontjes (zie foto hierboven). In de brief die ik bij het pakket heb gekregen stond dat de koffieboontjes een ingrediënt is van één van de nieuwe varianten van Dapeppa. De chocolade koffieboontjes hebben een speciale smaak. Nu aan mij de vraag of ik deze smaak kon raden. Na een aantal te hebben geproefd kwam ik tot de conclusie dat het marsepein was. Mijn lief was het hier niet helemaal mee eens en hij dacht dat het de substantie van smarties had. We weten beide nog steeds niet wie gelijk heeft.

 

Tijd om koekjes te bakken!

3

5

Ik ben absoluut geen ster als het op bakken aan komt. Ik vind het super leuk om te doen, maar om de één of andere rede mislukt er meestal iets. Het liefst hou ik het daarom zo simpel mogelijk. Ik ben dus heel benieuwd hoe dit avontuur afloopt. Bij de pot zit een kaartje geleverd met daarop de gebruiksaanwijzing. Deze is kort en bondig beschreven. Zoals ik al zei, hou ik van simpel. Zo’n kort stappenplan voorspelt al veel goeds.

6
Het maken van het deeg is vrij simpel. Het enige wat ik moest doen is de inhoud van de pot mengen met 90 gram zachte roomboter en een ei. Daarna was het tijd om vies te worden, want ik mocht het deeg met de hand kneden. Na het kneden verdeelde ik het deeg (zoals het in het recept staat) in 18 koekjes en gingen vervolgens de oven in. Na 13 minuten zijn de koekjes al gebakken en ze hebben alleen nog een half uur afkoeltijd nodig. Tijdens het afkoelen verandert de substantie van de koekjes van sponsig en kleverig naar harde stevige koekjes. Het is heel lastig om in dat ene half uur niet van de koekjes te snoepen. De geur van versgebakken koekjes achtervolgt je door heel het huis.

 

7

8

Uiteindelijk zijn dit de koekjes die uit de oven zijn komen rollen. Zoals ik al zei ben ik geen pro in het maken van koekjes en ze verdienen daarom niet de schoonheidsprijs. De smaak daarentegen is heerlijk. De koeken hebben een redelijk zachte substantie (het doet me denken aan havermout koekjes)  met een harde bite van de chocola en marshmallow. De koekjes had ik eigenlijk voor mijn lief gebakken aangezien hij gewonnen had, maar voor ik het wist zat de helft al in mijn eigen buik. Oeps.

 

Ik vind het maken van Dapeppa koekjes heel leuk. Het is heel simpel en heel snel klaar. Binnen een uur kan je genieten van je eigen gemaakt koekjes. Daarnaast vind ik de weckpotten er heel leuk uit zien. Ergens vond ik het heel zonde om de pot te legen.  Zelf zou ik Dapeppa Koekjespot kopen als en een cadeau voor iemand anders.

Graag wil ik Maris van Haremaristeit.nl heel erg bedanken voor deze leuke DIY mogelijkheid en Dapeppa heel erg bedanken voor de lekkernij. Wij hebben gesmuld.

Liefs, Renate

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Dennis 09/08/2014 at 11:28

  Hi Renate,
  Wat leuk! Dank je wel voor de leuke review en fantastische foto’s.
  De extra smaak van de koffie boontjes is Amaretto. Amaretto word gemaakt met amandelen en marsepein ook dus dat je die smaak eruit haalt is helemaal niet gek.

 • Reply Yvette 08/08/2014 at 20:32

  Heel leuk artikel met hele mooie foto’s. Ik ga ze onthouden, ik vind ze erg leuk om cadeau te geven. Thanks!

 • Reply Bertine 30/07/2014 at 20:00

  ziet er echt heerlijk uit! zo een pot is ook leuk als cadeau

 • Reply Maris Maria Renne 30/07/2014 at 16:44

  Aaaah wat een leuke post! En terecht 1 van de winnaars, vind het een erg originele en toepasselijke naam! Lekker zijn de koekjes ook hm?

 • Reply beautyforgirls 30/07/2014 at 15:00

  Die zien er heerlijk uit.
  Liefs, xxx

 • Reply Diy's for you and me 30/07/2014 at 12:37

  Ohhh die koekjes zien er zó lekker uit!! <3

 • Reply Marion 30/07/2014 at 08:11

  Wat een vrolijk artikel met al die mooi kleuren op de foto! De koekjes zien er heerlijk uit!

 • Reply Lauriëtte 30/07/2014 at 08:00

  Hmm! Lekkere combinatie!

 • Leave a Reply