DIY & Creatie

DIY |Kanten Schoolspullen

Het ene schooljaar is afgelopen en het volgende schooljaar staat alweer voor de deur. Dat betekent een nieuwe start, een nieuw begin. Om weer helemaal met een schone lei te beginnen berg ik mijn oude onder gekalkte agenda, gekreukelde schriften en vele losse papiertjes op. Zomervakantie is een tijd om uit te rusten, maar ook om nieuwe schoolspullen te kopen. Vroeger zou ik echt volledig los zijn gegaan, op bijvoorbeeld de schoolcampus. Alles moest bij mij compleet ‘matchend’ zijn, het moest allemaal bij elkaar passen. Oude schriften van het jaar ervoor wilde ik niet gebruiken in het nieuwe schooljaar, omdat deze niet bij mijn agenda pasten. Zelfs wanneer er in deze schriften nog helemaal niets geschreven was! Nu hoef jij deze gekkigheid niet uit te halen en kan je jouw schoolspullen allemaal zelf volgens één thema versieren met deze DIY,  Ik heb zelf een thema met kant gekozen, maar je kan ook een ander item nemen zoals washi tape of stempels.

8

 

Benodigdheden:

9

Schoolartikelen: Schriften o.a verkrijgbaar bij Action en Hema. Mijn etui was een cadeautje.
Lijm: €0,25 verkrijgbaar bij Action
Kant: €0,80 verkrijgbaar bij Action

 

Stappen:

01
Stap 1: Bepaal op welke plek je wilt beplakken en knip het kant op maat.

02
Stap 2: Smeer het oppervlak met alles lijm.

2a
Stap 3: Leg je stukje kant op het gelijmde gedeelte en druk het goed aan. Laat de lijm volledig drogen voordat je de spullen gaat gebruiken.

 

Eindresultaat:

2

1

10

3

6

03

 

Onnodig geld uit geven aan spullen die bij elkaar passen is niet meer nodig.  Ik heb van twee items mijn eigen thema gecreëerd. Eigenlijk vind ik het maken van een DIY schoolspullen set nog leuker dan alles in een keer bij elkaar kopen. Het geeft alles een persoonlijk tintje. Er zijn nu ook schoolspullen te koop die je zelf kan personaliseren. Zo heeft de Hema hele leuke DIY School Artikelen.

Heb jij al schoolspullen ingeslagen voor het nieuwe schooljaar?

liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Claudia 14/08/2014 at 14:39

  Dat staat echt super leuk!

 • Reply Kim 27/07/2014 at 23:47

  Leuk! Ik hou van kant 🙂

 • Reply Diy's for you and me 27/07/2014 at 17:16

  Wat is dit leuk gemaakt!!! I love it!! <3

 • Reply Bertine 27/07/2014 at 14:40

  dat ziet er echt leuk uit! ik heb dat kant ook van de action, ik versier daar altijd cadeautjes mee

 • Reply Marion 27/07/2014 at 08:12

  Ik ga niet meer naar school, maar ik heb thuis heel veel schriften en notitieboekjes. Dit ziet er zo mooi uit!

 • Leave a Reply