DIY & Creatie, Fashion & Beauty

1,2,3 DIY | Kimono

De Kimono zie ik deze zomer steeds meer in het straatbeeld.  ik vind de fleurige en zwierige stukjes stof  een leuk item voor deze zomer. Het is een perfect kledingstuk om tijdens hete dagen jezelf  te kunnen bedekken zonder het heel warm te krijgen. Ik zie mezelf op vakantie ermee flaneren over de boulevard, of lounge op een terrasje, ook thuis zal ik het vele malen voor onderweg naar het strand aantrekken.

Graag zou ik een kimono willen toevoegen aan mijn garderobe. Ik zou er één kunnen kopen, maar ik ga graag een uitdaging aan om zelf een te maken en deze met jullie te delen. Uiteindelijk bleek dat het maken van een kimono heel makkelijk is. Alles wat je ervoor nodig hebt is een sjaal, naald en draad.  Voor de verandering heb ik voor het stappenplan tekeningetjes gemaakt in plaats van foto’s.  Dat maakt voor deze keer de uitleg wat makkelijker.

 

stappen

 

Stap 1:  Neem een vierkante sjaal van z’n 1,5 a 2 meter. Leg de sjaal gespreid op een vlak ondergrond.

Stap 2: Vouw het bovenste gedeelte van de sjaal tot het midden. Hou rekening mee dat de beide zijdens even lang moeten zijn.

Stap 3: De twee punten van de sjaal naai je vast aan de zijkant. Gebruik hier voor een normale steek of de festonsteek.

Stap 4: Naai van af elke hoek de dubbel gevouwen sjaal richting boven vast. Hou zo’n 30 cm ruimte over. Dit zijn de arm gaten.

stap 5: Al ziet het er nog een beetje vierkant uit, je kimono is klaar om te dragen.  Wanneer je de kimono aantrek zal het niet meer op een vierkant blok lijken. De stof valt mooi met de vorm van het lichaam mee.

 

Eindresultaat:

2

1

3

 

De luchtige en zwierige stof van een sjaal werkt perfect als kimono. Daarnaast kan je de kimono ook nog als sjaal gebruiken. Het zal niet opvallen dat er twee gedeeltes aan elkaar zijn vast genaaid. Ik vind mijn versie van de kimono heel fijn. Ik heb de kimono al meerdere malen naar het strand gedragen en zit heel fijn. Daarnaast is het hergebruiken van een sjaal een goede daad voor mijn portemonnee.

Ben jij ook fan van de kimono trend?

Liefs, Renate

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Dhini 26/07/2014 at 21:17

  Wat leuk idee

 • Reply Dat Zit Wel Snor » Opgesnord | Kimono 25/07/2014 at 06:32

  […] mijn vorige DIY kon je zien hoe je zelf een Kimono kan maken van een sjaal. Hierdoor heb ik een beetje een Kimono koorts te pakken. Mijn oog wordt getrokken naar deze zomerse […]

 • Reply Maris Maria Renne 24/07/2014 at 11:54

  WOW!!!!

 • Reply Dinja 23/07/2014 at 17:44

  Wat een leuk idee zeg!!

 • Reply Marion 23/07/2014 at 10:11

  Briljant idee! Tof!

 • Reply Olga (teamconfetti) 23/07/2014 at 09:50

  Leuk idee zeg! Kimono’s zijn inderdaad helemaal je van het nu je het zegt.

 • Reply nina || happy acorn 23/07/2014 at 09:29

  wauw, wat een geniale diy! het is echt uuubermakkelijk en het ziet er zo tof uit! ga ik een keer proberen, thanks!

 • Leave a Reply