Inspiratie

TIP: DIY en Lifestyle Markt Agenda 2014

Bron. Voor de meeste van ons is het bijna vakantie of sommige hebben al  vakantie. Whoehoe! Dat betekend genoeg vrije tijd om leuke dingen te ondernemen. Om alvast de vakantie voorpret te laten beginnen heb ik een aantal leuke gratis activiteiten opgezocht. In de zomer worden er vele evenementen georganiseerd, maar waar ik echt van hou zijn markten en braderieën. Heerlijk om langs allemaal kraampje te struinen op zoek naar mooie spulletjes. Het geeft me het gevoel alsof ik op vakantie ben. Daarnaast geeft het me inspiratie voor nog meer leuke DIY-projecten.  Kijk mee naar mijn favoriete markten die mij waard lijken om te bezoeken.

 

Swan Market:

swanBron

De Swan Market is de markt waar het allemaal mee is begonnen. Ik had eigenlijk nooit geweten dat er dit soort markten werden georganiseerd. Tot een paar jaar geleden een klasgenootje me mee  vroeg naar de Swan markt. De sfeer op zo’n markt sprak me echt aan. Je voelt de huiskamer sfeer die er hangt en de liefde voor alle spullen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik bedoel te zeggen dat veel mensen met liefde en hard werken hun producten presenteren.  Op de markt vind je bijvoorbeeld, Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items.  Swan Market staat op verschillende plekken in Nederland en in Belgie. zo kun je ze vinden in Dordrecht, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Bekijk hier de agenda om te kijken wanneer deze leuke Lifestyle Market bij jou in de buurt staat. Ik heb 13 juli al in mijn agenda genoteerd, want dan kun je Swam market vinden in Den Haag.

 

Home Made Market:

homemadeBron

De Home Made Market is een uitje wat ook op mijn to-do lijstje staat. Home Made Market is een lifestyle evenement dat een aantal keer per jaar wordt gehouden op verschillende plekken in Den Haag. Je vind er allemaal zelf gemaakte spullen, vandaar de naam Home Made. Ikzelf ben er nooit geweest, maar ik ben heel benieuwd naar de zelf gemaakte hapjes en spulletjes.  Op de website zie je wat voor kraampjes op de markt aanwezig zullen zijn. De kraampjes zijn zeer divers. Er zijn kraampjes voor kinderspullen,  interieur, sieraden en natuurlijk eten. Kijk hier voor waar en wanneer Home Made Market staat.

 

FeelGood Market:

feelgood

De Feel Good Market is ook een lifestyle market met een extraatje. Op de markt vind je kraampje vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) Food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Naast kraampjes kijken is er ook een mogelijkheid om workshops te volgen en te genieten van live-muziek, theather en dans. De FeelGood Market is een maandelijks terugkerend evenement: iedere 3e zondag van de maand, 12:00-18:00, Strijp-S, Eindhoven. Bekijk de agenda voor het overzicht.


De Zelf Gemaakt Markt:

zgm0

Bron

De zelf Gemaakt Markt is  een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen usw. – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties, Heel gezellig al zeggen ze zelf. De Zelf Gemaakt Markt staat bijna iedere maand op de Maria Plaats in Utrecht.  Je kan de markt soms ook vinden in Den Bosch of op festival en evenementen. Klik hier voor de Agenda van De Zelf Gemaakt Markt.

 

Sunday Market:

sm

Bron

De Sunday Market is geïnspireerd op de markten in London, zoals Camden, Portobello en Spitalfield. Hier staat alles in het teken van shoppen, creativiteit en inspiratie.  Zelf zeggen ze het volgende over de markt: Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy, alsmede ‘andere’ creatives of collectors die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Klik Hier om de agenda te bekijken. Je kan Sunday Market onder andere vinden op Westergastfabriek, Museum Market in Amsterdam en bij de grote kerk in Den Haag.

 

 

Dit waren mijn tips over DIY & Lifstyle markten die mij het bezoeken waard lijken. Ik heb zeker al een paar data in mijn agenda genoteerd.
Ik ben benieuwd naar wat voor evenementen of markten jij gaat? Heb jij nog een leuke aanrader of weet je iets aan dit lijstje toe te voegen,  Ik hoor het graag in de comments.

Liefs, Renate

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Pluk de Markt 20/03/2017 at 23:57

  Vergeet je onze leuke markt niet? Pluk de Markt staat 1 juli op Festival ZomerKlanken in Dordrecht! Het beloofd een onvergetelijke dag te worden 😉

 • Reply mustLOLO 19/03/2015 at 19:38

  Hi Renata

  Leuke markten en braderieën om te bezoeken 🙂 ga ze direct in mijn agenda noteren

 • Reply Karin Joan 05/07/2014 at 17:16

  Hoi Renata,

  wat heb je een mooie blog! Love your styling!!! Geweldige tips zijn dit, ik kende tot nog toe alleen Swan Market, dus bedankt!!

  grtjs,
  KJ

 • Reply Olga (teamconfetti) 30/06/2014 at 10:34

  Te geeeeeeek! Ik woon helemaal in Groningen (aankomende zondag is er Diezijnleuk indie arts & crafts markt enn een biomarkt, yesss). Maar het lijkt me ook een erg leuk dagje weg deze zomer. Ik ga maar eens van die goedkope treinkaartjes inslaan…

  • Reply Renate 30/06/2014 at 17:42

   Bedankt voor je Tips Olga. Lijkt me ook hele leuke markten. Groningen is voor mij alleen een beetje ver weg haha.

 • Reply Blogleesvoer #7 | SYLVIA KUIJSTEN 30/06/2014 at 10:33

  […] erg fijne tip van Renate: de DIY en Lifestyle Markt agenda van […]

 • Reply nenacecilia 28/06/2014 at 09:51

  In België doe ik zulke marktjes ook heel graag 🙂

 • Reply Bertine 27/06/2014 at 11:54

  wat leuk dat er dit soort markten bestaan!

 • Reply Marion 27/06/2014 at 07:48

  Wat een supergoeie tips! Ik moet nu nog een ochtendje werken en dan gaat mijn vakantie beginnen. Ik ga straks die agenda’s eens goed bekijken!

 • Leave a Reply