DIY & Creatie, Inspiratie

Review | DIY Geoplanter

Vorige week Schreef ik over de webshop Imakin en de DIY-pakketen die ze verkopen (klik hier voor het artikel). Ik was zo nieuwsgierig dat ik zelf een pakket heb besteld. Ik koos voor de Geoplanter DIY-pakket. Met dit pakket ga je een eigen plantenbakje maken met een daarbij bijhorende ophangsysteem. Ik ben een de slag gegaan en laat in dit artikel mijn ervaring zien.

07

 

Pakket in Pakket in Pakket:

P1110251

Dit Pakket lag na een paar dagen na mijn bestelling in de bus. Ik vind het leuk dat ook aan het pakketje aandacht is geschonken. Met een een klein strikje en wat krabbeltjes op het papier, ziet het pakket er al een stuk aantrekkelijker uit.

02

03

In het pakket zit nog een pakket met daarin het DIY-pakket. Wat een hoop pakketten. Naast al die pakketten kreeg ik ook een handgeschreven kaart, visitekaart, button en een deel kaartje. Van die extraatjes word ik persoonlijk altijd enthousiast. Al is het maar in de vorm van een handgeschreven kaart, het geeft toch een speciale gevoel.

 

Tijd voor DIY:

11

Tijd om aan de slag gegaan. In het pakket zit een instructie blad. Op het blad staat stap voor stap wat je moet doen. Naast schriftelijk instructies is ook een beeldende ondersteuning in vorm van illustraties. Dat vind ik zelf, voor iemand die beeldende is ingesteld, zeer prettig.

04

05

06

10

Stap 1: Het maken van het plantenbakje. Het plantenbakje maak je van wit karton. Je knipt, vouwt en lijmt de onderdelen aan elkaar. De kwaliteit van het materiaal vind ik zeer goed. Het karton is sterk, maar goed buigzaam. Nadat ik alles aan elkaar had gelijmd bleef het karton muurvast aan elkaar vast zitten. Dat is natuurlijk wel nodig als je er iets zwaars zoals een plant in wilt zetten.

Stap 2: Het maken van het ophangsysteem. Het ophangsysteem maak ik door touwtjes aan elkaar vast te knopen. Het touw lijkt een beetje op een ronde schoenveter. Het is erg stevig en het kan makkelijk het gewicht van een plant dragen. Het knopen van het touw  lijkt simpel, maar ik vond het nog redelijk lastig om alle knopen op de zelfde hoogte te krijgen. Je hebt niet alleen te maken met de lengte van het touw, maar vooral de lengte van het touw naar ophangring toe. Dit verschilt nogal per touwtje. Misschien had ik dit anders kunnen oplossen door een andere knoop in het ringetje te leggen.

Stap 3: Nu heb je twee onderdelen die in elkaar gevoegd kunnen worden. het mooie is als het bakje precies in het net past. Bij was dit niet helemaal het geval. Ik vond het best lastig om harmonie te krijgen tussen bakje en net. Ik worstelde vooral met het bakje recht te houden en de touwtjes evenredig om het bakje te krijgen. Toen bedacht ik me om het bakje te verzwaren. Met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een kaars) helpt de zwaartekracht een handje om spanning te zetten op het touw. Dit maak het een stuk makkelijk om het bakje recht te houden terwijl je het touw er omheen vouwt.

09

 

Yay or Nah?:

Ik vind het idee van een DIY-pakket heel leuk. Met zo’n kant en klaar pakket is de drempel een stuk lager om zelf iets te maken. Je hoeft niet opzoek te gaan naar de juiste spullen of het uitvinden van de stappen. De pakketten van Imakin vind ik ook zeer aantrekkelijk. Ze zien er allemaal leuk uit en sluiten goed aan op de huidige trends. De inhoud en kwaliteit van het pakket ziet er heel goed uit. De instructies waren makkelijk op te volgen. Ik miste alleen nog een paar kleine tips. Het pakket zelf vond ik erg leuk om te doen. Het eindresultaat twijfel ik nog over. Misschien omdat ik in gedachte te hoge eisen stelde die van te voren niet waar gemaakt konden worden. Het bakje is van karton gemaakt en dat zie je. Op de foto’s valt het nog wel mee, maar in het echt zie je dat het en knutsel werkje is. Als het bakje van porselein of steen was geweest, had het naar mijnidee iets mooier geoogd.  Waarschijnlijk was dit pakket niet de juiste beslissing om te nemen, omdat ik van te voren al wist dat het bakje uit karton bestaat.

Conclusie, ik vind het een Mwah.  Een Yay voor de Imakin DIY-pakketten. Deze vind ik heel leuk en ik zou zeker andere pakket willen uit proberen. Nah, voor het geoplanter pakket, omdat ik persoonlijk niet zo van de papier look hou. Hier had ik tijdens de bestelling beter over moeten nadenken.

 

9a

 

Liefs, Renate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Charlotte 01/07/2014 at 01:04

  Mooie eerlijke review! Iets wat ik me ook afvraag: hoe wil je je plantjes water geven zonder dat het karton naar de gallemiezen gaat? Iets waar Imakin kennelijk ook niet over heeft nagedacht…

  • Reply Renate 01/07/2014 at 08:32

   Dankje Charlotte. Imakin heeft in zekere zin wel aan het watergeven probleem gedacht. Wanneer je de geoplanter koopt en in de handleiding staat erbij dat er zelf een binnenbakje moet plaatsen om scheuring van het karton te voorkomen. Het geeft dan ook gelijk de nodige zwaarte Om spanning te geven op het touw.

 • Reply Jinske (imakin) 30/06/2014 at 12:17

  Hi Renate,

  Bedankt voor je uitgebreide review met mooie foto’s!
  Goed om te zien dat je je eerlijke mening geeft en fijn dat je enthousiast bent over imakin DIY-pakketten. Jammer dat het karton je tegenvalt. Dat is inderdaad persoonlijke smaak. Zelf ben ik namelijk een echter paperlover! 😉

  Groeten Jinske
  imakin

 • Reply Jolet 30/06/2014 at 12:10

  Super gaaf! En inderdaad, leuk dat ze zo veel aandacht aan de envelop hebben gegeven. Dat maakt het uitpakken alleen nog maar leuker!

 • Reply Jolet 30/06/2014 at 12:10

  Super gaaf! En inderdaad, leuk dat ze zo veel aandacht aan de envelop hebben gegeven. Dat maakt het uitpakken alleen nog maar leuker!

 • Reply Karlijn 29/06/2014 at 17:01

  Je kunt er toch gewoon een ander botje in doen? Ik vind hem erg leuk geworden 🙂

 • Reply Nenacecilia 28/06/2014 at 09:43

  Ik zou het leuk vinden moest er een stenen potje in kunnen. Want het rode touw is heel leuk gevonden!

 • Reply Anne-Fleur 28/06/2014 at 09:02

  Ja ik snap wat je bedoelt met het karton.. je kunt er nu natuurlijk alsnog een ander bakje in doen. Maar om zo’n diy te kopen en dan vervolgens de helft weg te gooien.. 😉 zo’n hanger is natuurlijk ook simpel te maken zonder pakket. Wel leuk touw! Toffe kleur:)

 • Reply Diy's for you and me 28/06/2014 at 07:56

  Jammer dat hij van karton is!! Verder vind ik hem er wel namelijk leuk uitzien!! 🙂

 • Leave a Reply